Nieuws

Eindejaarsfeest KansPlus in Lieshout

Ook dit jaar organiseren de carnavalsverenigingen van Lieshout en Mariahout weer een eindejaarsfeest voor leden en introducés van KansPlus. Dat wordt een gezellige avond met optredens van de dansmariekes, een kletser en vooral veel muziek en lol.Waar ?           Bij café de Koekoek Dorpsstraat 49 5737 GA Lieshout.Wanneer ?     Vrijdagavond 8 december van 19.00 tot 22.00 uur. Koffie en thee met cake wordt gratis geschonken. Drankjes zijn voor eigen rekening. Let op: Ook hiervoor moet je je aanmelden.Dit kan voor 1 december via: kansplusgemert@hotmail.com

Sinterklaas bij KansPlus

Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om KansPlus te bezoeken. Dat bezoek zal plaatsvinden op zondag 3 december van 13.30 u tot 17.00 u in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 in Beek en Donk. Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het ontzettend leuk om jou weer te zien. Ook hebben ze voor iedereen een leuk cadeau en snoep bij. Het cadeau is een waardebon waar je bij heel veel winkels zelf iets leuks kunt kopen. Je mag ook zelf voor een cadeau zorgen ter waarde van 10 euro. Dit kan je dan bij aankomst afgeven met duidelijk je naam op het cadeau. Je ontvangt dan van KansPlus het bedrag terug.Wil je bij het bezoek van Sinterklaas aanwezig zijn dan moet je je hiervoor wel aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.comGeef je naam door, waar je woont, of er een eventuele begeleider meekomt en of je zelf een cadeau koopt. Voor onze mensen en de begeleiding zorgt KansPlus voor koffie/thee en iets lekkers. Mocht je meer willen drinken dan kun je zelf natuurlijk extra consumpties kopen. Dus meld je snel aan en doe dat voor 22 november

Gratis MuziekfestijnAanstaande zaterdag 28 oktober – Vergeet het nietAanmelden is niet nodigAlle mensen met een beperking ontvangen een kaart met daarop gratis kop koffie, chips en tweek consumpties.Welkom bij het muziekfestijn van KansPlus !Locatie: Buurthuis Mariahout, Bernadettestraat 43, te MariahoutTijdstip: zaterdag 28 oktober, 13:00-17:00Dit jaar organiseert KansPlus weer het bekende gratis muziekfeest in het Buurthuis van Mariahout voor mensen met een beperking. Zij ontvangen bij binnenkomst allemaal een kaart met daarop gratis koffie/thee, glas drinken en chips. Tussendoor worden er ook nog lekkere hapjes geserveerd. Iedereen kan meegenieten tijdens een middag vol muzikaal spektakel en amusement door lokale artiesten. We openen de deuren om 13:00 en starten om 13:30 met het muziekprogramma. Het orkest met drumband Nooit Gedacht uit Gemert trapt de middag af met hun oerhollandse nummers en zet de zaal vanaf het begin op z’n kop. De feestband De Velt Op voert het feest nog wat verder op met polonaise en meezingliedjes. Zanger Bas rondt het eerste deel van de middag met feestnummers af. Tussendoor voert de beroemde bandparodist Berrie van den Dungen vanuit verschillende typetjes mooie liedjes op.Tijdens de pauze kunnen de gasten onder het genot van een drankje en hapje bijkomen van alle muzikale prikkels en kunnen ze zich laten schminken, tattoos laten zetten of jezelf bekijken in de lachspiegels. Na de pauze treedt Nooit Gedacht nogmaals op. Dit keer met nog meer passie en plezier. De Sambaband Brandeleros vervolgt het spektakel met Braziliaanse klanken en zal samen met Nooit Gedacht ook nog een verrassing in petto hebben. Wederom zal Berrie van den Dungen de artiesten afwisselen met nieuwe liedjes en typetjes. De Party Freunden zijn altijd in de feeststemming en sluiten het muziekspektakel op geheel eigen wijze af. Het DAK GAAT ER DAN AF!We nodigen je van harte uit om bij dit gratis muziekfestijn aanwezig te zijn. Ook je vrienden zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van KansPlus. Iedereen is dus welkom.

Datum feestavond verzetOmdat op 4 oktober ook Uitgekookt in Gemert plaatsvindt en veel van onze mensen daar aanwezig zijn hebben we besloten om onze feestavond te verzetten.Het bowlen in combinatie met een warm/koud buffet zal nu plaatsvinden op woensdag 18 oktober bij Nia Domo in Boekel. Willen degene die zich al hadden aangemeld voor 4 oktober even laten weten of ze 18 oktober ook kunnen. Je kunt je nog aanmelden t/m 6 oktober.Stuur een mail met je naam naar:kansplusgemert@hotmail.com

Zorg dat je om 17.45 uur aanwezig bent zodat we op tijd kunnen bowlen en eten. Om 21.00 uur kun je weer opgehaald worden. Door de grootte van de groep kan het zijn dat we de groep gaan splitsen. Hierdoor zal de eerste groep eerst gaan bowlen en dan eten en omgekeerd. 

In Memoriam:  Betsie Meijer
afbeelding
Deze week ontvingen wij het zeer droevige bericht dat Betsie Meijer op 63 – jarige leeftijd is overleden. Onverwacht moet de familie maar ook wij afscheid nemen van haar. Betsie was bij veel van onze activiteiten aanwezig. Als het, gezien haar handicap, enigszins mogelijk was dan was ze van de partij. Met carnaval, onze soos activiteiten, de feestavond met pannenkoeken, Betsie genoot er van. Komende zondag zou ze nog mee gaan met onze fietstocht. Ook zou ze bij de vriendschapsviering tussen Miranda en Angelo de ringen overhandigen. Helaas mocht het niet meer zo zijn. Wij verliezen in Betsie een warme en lieve vrouw die echt kon genieten van onze activiteiten.  De mooie en fijne herinneringen aan haar zullen iedereen de kracht geven om dit verlies een plekje te geven. Ze blijft altijd in ons hart. 

Stemmen voor RABO CLUB SUPPORT
Vanaf vandaag kunt u weer stemmen op onze vereniging bij de actie van RABO CLUB SUPPORT. Hiervoor moet je lid zijn van de Rabobank. Wanneer je inlogt bij de Rabobank kun je drie verenigingen kiezen. Onze vereniging staat ook in dat overzicht met de naam KansPlus / Stg tot Ontspanning.          Dus stem op ons !!

afbeeldingWij zouden het bijzonder waarderen als u uw stem uitbrengt zodat we hierdoor weer een financiële impuls ontvangen voor onze activiteiten.
De afgelopen jaren hebben we met diverse activiteiten samenwerking gezocht met Sparta ’25 uit Beek en Donk. Ook bij deze actie werken we samen. Aan de leden van de grote voetbalvereniging wordt gevraagd om als tweede of derde keus te kiezen voor KansPlus. Dus uiteraard stellen wij het op prijs als onze leden als tweede of derde keus stemmen op Sparta ’25

Vertrouwenspersoon Ilse van Kreij-van de WeijerHet is sinds enige tijd een landelijke verplichting, dat elke stichting/vereniging een vertrouwenscontactpersoon moet aanstellen. Dat geldt dus ook voor KansPlus GBLB.De laatste jaren is er ontzettend veel geschreven en bekend geworden over allerlei soorten organisaties, waarin (bekende-) personen grensoverschrijdend gedrag vertoonden. In allerlei soorten en maten. Heb jij ook hier problemen mee en wil je dat vertellen aan een onafhankelijk en vertrouwd persoon dan kun je bij de vertrouwenspersoon terecht.KansPlus GBLB heeft aan Ilse van Kreij gevraagd of zij voor ons vertrouwenspersoon wil worden. Hierop heeft zij bevestigend geantwoord en hieronder stelt ze zich voor aan jullie.Hallo,Ik ben gevraagd als vertrouwenspersoon voor KansPlus en wil dit graag doen, ik zal me even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Ilse van Kreij-van de Weijer, getrouwd met Rob en moeder van Emma, Willem, Loes en Huub. Onze oudste dochter woont in Lieshout in het Laarhuys en via haar zijn wij dus ook betrokken geraakt bij KansPlus. Een mooie organisatie die erg veel mooie activiteiten organiseert voor mensen met een beperking op elk niveau. Daar wil ik me dus heel graag voor inzetten!Ik ben bereikbaar via mijn mailadres (ilsevankreij@hotmail.com) en hoop dat u mij weet te vinden als u een probleem heeft waar u zelf niet meer uitkomt. Ik help graag mee om het op te lossen of de goede wegen naar een oplossing te vinden.Vriendelijke groet, Ilse

Jaarvergadering

Maandag 8 mei 2023 vindt onze jaarvergadering plaats. Aanvang 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Wij nodigen iedereen daarvoor van harte uit.

Onderstaand de agenda van onze jaarvergadering en een toelichting op de contributie 2023

Agenda Jaarvergadering KansPlus GBLB

Contributie KansPlus 2023

In Memoriam:  Frouke RooijakkersDonderdag 13 april bereikte ons het het droevige bericht, dat een van onze leden, Frouke Rooijakkers is overleden. Frouke werd een dag daarvoor nog 44 jaar. Zij woonde op Het Rijtven in Deurne. Wij wensen Bregje, Jorn en Melle veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken.

In Memoriam:  Koen LeendersAfgelopen dinsdag bereikte ons rond het middaguur het droevige bericht, dat een van onze leden en zoon van onze penningmeester,  Koen Leenders op 32 jarige leeftijd is overleden. Sinds vrijdag lag hij in het ziekenhuis en het werd maar niet beter, wat de artsen ook probeerden. Koen was een vrolijke jongen, altijd goede zin, en als er muziek, carnaval of brandweerauto’s bij betrokken waren, dan was het altijd goed. Fietsen met Jan en Thea deed hij ook graag. Hij genoot met volle teugen van alles waar hij bij was. In 2015 was hij supertrots dat hij Prins van het KansPlus rijk mocht zijn.Jan en Thea zorgden dat hij een leuk leven had, met fijne herinneringen aan veel mooie activiteiten en vakanties. Zoals ook op de kaart vermeld staat.Koen, ons tevreden menneke, voor altijd in ons hart Helaas moeten wij nu afscheid van hem nemen. Dit afscheid vindt plaats op dinsdag 21 maart om 14.30 uur in de aula van crematorium ’t Laar, Oranjelaan 54 in Beek en Donk. U bent van harte uitgenodigd.

Carnaval: Boekel (12 feb) en tijdens de Soos (18 feb)
Aanstaande zondag organiseren we weer onze derde carnavalsmiddag van 2023. Dit keer in samenwerking met de Vliegmeppers uit Boekel. Samen met Prins Gijs, Prinses Maaike en adjudant Ruud en de Raad van Elf van KansPlus gaan we er een geweldige middag van maken. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Iedereen is welkom. Kom gewoon naar zaal La Compagnie, Kerkstraat 52 in Boekel. Je bent vanaf 13.00 uur welkom en om 17.00 uur stoppen we met feesten.

Carnaval: Boekel (12 feb) en tijdens de Soos (18 feb)
Aanstaande zondag organiseren we weer onze derde carnavalsmiddag van 2023. Dit keer in samenwerking met de Vliegmeppers uit Boekel. Samen met Prins Gijs, Prinses Maaike en adjudant Ruud en de Raad van Elf van KansPlus gaan we er een geweldige middag van maken. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Iedereen is welkom. Kom gewoon naar zaal La Compagnie, Kerkstraat 52 in Boekel. Je bent vanaf 13.00 uur welkom en om 17.00 uur stoppen we met feesten.

Een week later op zaterdag 18 februari sluiten we Carnaval 2023 of met een geweldig feest tijdens de Soos. Je bent welkom vanaf 14.00 uur in het Kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. Om 17.00 uur sluiten we het feest af. Ook hier is aanmelden niet nodig, iedereen is welkom. Net als andere jaren gaan we hossen maar ook artiesten van eigen bodem zijn dan te horen. Wil je dus optreden dan kun je dat melden tijdens deze middag. Uiteraard sluiten we Carnaval 2023 gezamenlijk af met een fantastisch slotnummer Dus trek je carnavalskleren aan en kom a.s. zondag naar Boekel en volgende week zaterdag naar de Soos in het Kunstlokaal

EINDEJAARS FEEST

Voor het eerst viert KansPlus met iedereen een EINDEJAARSFEEST.  Dit feest vindt plaats op zondag 11 december van 13.30 uur tot 17.00 uur in Zaal de Koekkoek, Dorpsstraat 49 in Lieshout.

In samenwerking met de carnavalsverenigingen de Heikneuters uit Mariahout en de Raopers uit Lieshout willen we op een gezellige manier het jaar afsluiten. Het muzikale gedeelte van de avond wordt verzorgd door discotheek Show Events.

Maar er zullen ook vier Mistery Guests op het podium verschijnen. De beide carnavalsverenigingen vormen op die avond een jury welke door middel van vragen stellen moeten achterhalen wie de Mistery Guests zijn. Dus dat wordt ook weer spannend.

Bij binnenkomst krijg je een kopje koffie/thee met wat lekkers. Ook krijgt iedereen 1 consumptie. Tijdens de avond krijg je ook nog een zakje chips. Overige consumpties kun je zelf kopen.

Dit mag je natuurlijk niet missen. Hiervoor moet je je wel even aanmelden.

Stuur hiervoor een mailtje voor vrijdag 8 december naar ons mailadres kansplusgemert@hotmail.com

KERSTVIERING 17 DECEMBER

Ook dit jaar organiseren we weer onze KERSTVIERING.

Dit zal zijn op zaterdag 17 december in het kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. De aanvang van de Kerstviering is om 14:00 uur en zal tot ongeveer 16:15 uur duren. Laat je meevoeren richting Kerst met sfeervolle Kerstliedjes uiteraard uitgevoerd door ons eigen orkest Nooit Gedacht. Zij staan garant voor een heel mooie muzikale omlijsting.  Nieuw is dat het kerstverhaal zal worden uitgevoerd door onze nieuwe toneelgroep. Zij hebben de afgelopen weken flink geoefend.

Na afloop van de Kerstviering is er koffie/thee/ranja en een worstenbroodje of kerstbrood. Iedereen is van harte welkom met vrienden en familie. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Sinterklaas bij KansPlus

Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om KansPlus te bezoeken. Dat bezoek zal plaatsvinden op zondag 27 november van 13.30 u tot 17.00 u in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 in Beek en Donk.Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het ontzettend leuk om jou weer te zien. Ook hebben ze voor iedereen een leuk cadeau en snoep bij. Het cadeau is een waardebon waar je bij heel veel winkels zelf iets leuks kunt kopen. Je mag ook zelf voor een cadeau zorgen ter waarde van 10 euro. Dit kan je dan bij aankomst afgeven met duidelijk je naam op het cadeau. Je ontvangt dan van KansPlus het bedrag terug.Wil je bij het bezoek van Sinterklaas aanwezig zijn dan moet je je hiervoor wel aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.comGeef je naam door, waar je woont, of er een eventuele begeleider meekomt en of je zelf een cadeau koopt.Voor onze mensen en de begeleiding zorgt KansPlus voor koffie/thee en iets lekkers. Mocht je meer willen drinken dan kun je zelf natuurlijk extra consumpties kopen. Dus meld je snel aan en doe dat voor 15 november.

Aanmelden Feestavond KansPlus + pannenkoeken diner

Dinsdagavond 25 oktober van 18.30 – 21.15 uur

Locatie: Koks in Gemert.

Je bent weer van harte welkom op onze jaarlijkse feestavond.

De feestavond is inclusief pannenkoeken diner en je krijgt hierbij 2 consumpties.

Begeleiding mag meekomen. Zij betalen €17,50 als ze ook aan het pannenkoekendiner willen deelnemen. Dit is inclusief twee consumpties.

Aanmelden vòòr 20 oktober a.s. via kansplusgemert@hotmail.com

 
KansPlus sponsoring

Onze vrijwilligers Thiona en Imme hebben samen met hun vriendengroep een kraampje op de Konings markt in Gemert bemand.  Hun doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om activiteiten voor kansplus te kunnen organiseren.  Twee dagen hebben ze gebakken en gekneed om op de markt te verkopen.  De lekkere muffins en cake gingen als warme broodjes weg.   

Thiona, Imme, Nienke, Roos, Bram en Fleur hebben € 208,50 opgehaald voor kansplus!

Super bedankt allemaal voor dit mooie initiatief.

Foto’s Marcel v.d.Kerkhof 

Foto’s KansPlus sponsoring

 
LAARBEEK 25 – GEWOON BIJZONDEROp zondag 10 juli organiseren we een geweldige activiteit. In het kader van het 25 jarig bestaan van de gemeente Laarbeek hebben wij aangegeven om ook voor onze doelgroep een dag te organiseren. Wat gaan we doen?  We organiseren in de middag een fantastische spelendag waar iedereen met of zonder rolstoel aan kan deelnemen. De aanvang van de spelen is om 13.00 uur. De spelen worden stilgelegd om uiteraard wat te drinken maar ook te genieten van een modeshow en een dansdemonstratie. Nadat iedereen de spelen heeft afgerond gaan we gezamenlijk aan tafel (17.00 uur) om te eten en te drinken. Maar ook dan gaat deze feestdag nog door. Vanaf 18.30 uur start een ongelooflijk muziekfestijn met artiesten uit Laarbeek die we allemaal kennen. Zo noemen we de groep De Velt Op, de Party Freunden, The Medleys. Ben je het dan nog niet moe dan is er voor iedereen nog de TOP 100 BAND Bag on Wheels.Je kunt je al aanmelden om mee te doen. Daarnaast zullen we ook nog alle woongroepen (ook buiten Laarbeek) benaderen om deel te nemen. Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van KansPlus. Deze activiteit mag je niet missen. Meld je dus aan via ons centrale mailadres: kansplusgemert@hotmail.com. Geef aan je naam en het adres waar je woont.
 
Geef je op voor de FIETSTOCHTNet als vorig seizoen organiseren we weer een fietstocht voor al onze leden en familie en wel op zaterdag 20 mei (vertrek vanuit Beek en Donk/Keldonk en zondag 21 mei (vertrek vanuit Gemert). De fietsgroepen komen na een fietstocht op een centrale plaats bijeen. Op deze plaats wordt gezorgd voor een heerlijke picknick. Nadat we lekker gegeten, gedronken en gekletst hebben dan is het weer tijd om naar huis te gaan.Kun je zelf fietsen, ben je in het bezit van een duo-fiets of een rolstoelfiets dan kun je zeker meedoen. Hiervoor moet je je wel aanmelden. Heb je dit allemaal niet dan kun je je ook aanmelden. Wij gaan dan proberen om een fiets, duo-fiets of rolstoelfiets te regelen. Dat kunnen we niet 100% toezeggen maar we zullen er alles aan doen om het te regelen. Ook hebben we voldoende vrijwilligers dus dat kan het probleem niet zijn. En ja hoor, de deelname is gratis.Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers is het dus noodzakelijk om je aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar kansplusgemert@hotmail.com. Doe dit voor 8 mei.Geef aan je naam en of je in bezit bent van een eigen fiets met eventueel begeleider.
 
In Memoriam: Hermien Hagelaars Op 6 april kregen wij het droevige bericht van het overlijden van Hermien Hagelaars. De laatste maanden ging Hermientje in snel tempo achteruit. Op donderdag 14 april is afscheid genomen van haar in de aula van crematorium ’t Laar in Beek en Donk. Hermientje was woonachtig op de Voort in Gemert. Zij was bij veel activiteiten van KansPlus aanwezig en kon daar op haar manier enorm van genieten. Vooral tijdens de dansles, carnaval en de feestavond kon zij met haar enorm gevoel voor ritme één van haar hobby’s, het dansen tot uiting brengen.Hermien, bedankt voor je prettige aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen.Onze condoleances gaan uit naar haar familie. Natuurlijk ook naar alle bewoners en begeleiding van De Voort in Gemert die in Hermien een vriendin verliezen.
 
Irma Scheepers overledenAfgelopen week ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Irma Scheepers.Irma is redelijk rustig overleden in het bijzijn van haar familie. Zij was woonachtig op de Bleek en was 73 jaar. Zaterdag is in besloten kring afscheid van haar genomen. Bij KansPlus hebben we Irma leren kennen als een vrolijke en prettig aanwezige vrouw die liefst 32 jaar deel uitmaakte van ons orkest Nooit Gedacht. Als tijdens onze activiteiten haar club PSV moest voetballen dan vroeg ze vaak wat de tussenstand was. Teleurgesteld als er geen winst was maar meestal was dat natuurlijk niet zo. Irma bedankt voor je positieve aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen. Onze condoleances gaan uit naar haar familie en natuurlijk alle bewoners en begeleiding van De Bleek. 
Sportdag 
 
Heb je zin in een sportieve en gezellige dag? Lekker actief bezig zijn met gave spellen? Via onderstaande link meer informatie.
 
Kansplus regio GBLB gaat weer kienen
Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 17 februari a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Let op: aanvang kienen is om 19.00 uur. Zaal is open vanaf 18.15 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Corona gooit roet in het eten van Sinterklaas 🙂

De Sint kan helaas niet naar het ontmoetingscentrum komen op zondag 28 november. LET OP!!!!! Dat betekent niet dat jullie niet verrast worden met cadeautjes en lekkers. De Pieten komen naar jullie toe. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur gaan zij rondtrekken met lekkernijen en verrassingen. Zorg dus dat je thuis bent waar je woont en dat je klaar staat. De Pieten maken er vast een dolle boel van.  Je hoeft dus NIET naar Beek en Donk de Pieten KOMEN NAAR JULLIE TOE.

KansPlus dansles stopt voorlopig even!
In overleg met Jan v.d. Eijnden en de vrijwilligers van het dansen is besloten om voor nu even te stoppen met de danslessen. Het is met onze doelgroep lastig om de maatregelen te handhaven bij het dansen. We starten dan in januari weer als de maatregelen het toelaten.
Het betreft voorlopig ALLEEN de danslessen. Andere activiteiten gaan door met inachtneming van de Corona maatregelen.

Nooit Gedacht ontvangt fantastische donatie

Zaterdag 6 november vond de eerste repetitie van het Groot Orkest van Nooit Gedacht plaats. Bij alle muzikanten en begeleiders werd de corona cheque uitgevoerd. Bestuurslid Jan Leenders was aanwezig om onze mensen toe te spreken i.v.m. speciale gelegenheid. Op 9 februari 2020 overleed Freek de Wit. Tijdens de indrukwekkende afscheidsdienst in Lieshout konden de aanwezigen geld doneren aan een goed doel. Dit goede doel was ons orkest Nooit gedacht, Freeks orkest Nooit Gedacht. Door de corona crisis heeft de overhandiging van deze donatie nog nooit plaats kunnen vinden. Voor Huub en Carla, de ouders van Freek was het uiteraard een moeilijk moment. Jan Leenders gaf aan dat door het onthullen van dit geweldige bedrag we Freek vooral ook eren als lid van Nooit Gedacht en KansPlus. Op de cheque staat een fotocollage van Freek en het bedrag van maar liefst € 1.373,91.

Jo & Theo v.d. Biggelaar 60 jaar getrouwd

Oud voorzitter van KansPlus Jo v.d. Biggelaar is donderdag 11 november 60 jaar getrouwd met haar Theo. Ze werden vandaag verwend met een leuk cadeau namens KansPlus.

Een middagpakket met lekkere thee en een gezellig theepot. Voor de avond een lekker wijntje met 2 mooie glazen.

Natuurlijk moest er geproost worden met een lekker wijntje en nagepraat over het mooie feest van gisteren. Ook de vele mooie momenten met KansPlus passeerden de revue.

KansPlus wenst Jo en Theo nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid. Op naar de 65.😉🥂

Willie Bots overleden

Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze trouwste leden. Willie Bots is op 70 jarige leeftijd overleden. Willie was altijd graag aanwezig bij activiteiten van Kansplus en genoot daar enorm van en wij ook, we gaan hem missen. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.

Wil je een kaartje sturen dan kan dat naar:
Dela, t.a.v. Nabestaanden Willie Bots,  Belgenlaan 11, 5406 NX Uden

START UP PARTY

A.s. zondag 12 september organiseren wij onze START-UP PARTY

Zoals het er nu uitziet wordt het mooi weer.

Deze activiteit zal plaatsvinden in de buitenlucht wel met een heel grote overkapping.

Dus mocht het wat gaan regenen staan of zitten we wel allemaal droog.

Er is voor iedereen gratis drinken, muziek (Party Freunden en DJ)  en uiteraard eten.

De START-UP PARTY begin om 13.30 uur en eindigt omstreeks 17.45 uur.

Op het terrein bij de PORCUS-CAMPUS, Kloosterdreef 5 in Aarle Rixtel. Rij naar de Brabantse Kluis en volg daar de bordjes van Kansplus.

Je kunt je nog aanmelden tot a.s. vrijdag.

Dus heb je dat nog niet gedaan of vergeten stuur dan een mail naar kansplusgemert@hotmail.com

Deze PARTY geldt ook voor onze vrijwilligers. Dus alle vrijwilligers van Kansplus zijn van harte welkom na aanmelding.

Kansplus regio GBLB gaat weer kienen

Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 2 september a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Aanvang kienen is om 20.00 uur. Zaal is open vanaf 19.30 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Coronaproof fietstocht dag 2

Ja hoor ook de 2e dag fietsen met kansplus is grotendeels droog verlopen. Genoten hebben we allemaal zeer zeker. Daar deed dat buitje van de groep uit Keldonk niets aan af. Ook op deze dag 2 mooie routes gefietst met zijn allen vanuit 2 verschillende locaties. Gezellig buiten gegeten en wat gesnoept. Opnieuw een gezellig leuk evenement. Allemaal bedankt voor het meedoen en het helpen. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Coronaproof fietstocht dag 1

Vandaag na lange tijd eindelijk weer een leuke activiteit voor onze leden kunnen organiseren. Een coronaproof fietstocht. Met inachtneming van alle coronaregels zijn we vanuit 2 verschillende locaties via mooie routes naar ons lunchpunt gefietst. Tijdens de lunch zaten de groepen bij elkaar die bij elkaar wonen. Als afsluiter allemaal nog een heerlijk ijsje buiten opgegeten op 2 verschillende locaties. Iedereen heeft genoten. Nu morgen de 2e groep. Hopelijk net zo’n mooi weer als vandaag. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Carnaval 2021 is inmiddels voorbij.

Tijdens Carnaval ontving u van ons een filmpje met de beste Carnavalswensen van alle Prinsen uit onze regio.

Zij riepen jullie op om ook een carnavalsfilmpje te maken. Helaas hebben we niet zoveel inzendingen ontvangen. In totaal 4. Van de ingezonden filmpjes hebben we één film gemaakt.

Als je op onderstaande film klikt dan start de film. Of anders deze link https://youtu.be/TflMXSdqAkk plakken in je webbrowser.

Beste mensen, Carnavalsvierders, feestneuzen van Kansplus

Normaal zouden we volop bezig zijn met Carnaval. De vier carnavalsactiviteiten kunnen door de Corona-crisis niet doorgaan.

Heel jammer maar we moeten het toch accepteren.

Daarom leek het ons leuk om jullie te verrassen met bijgaande film. Deze kun je zien door op onderstaande film te klikken of anders deze link https://youtu.be/xMRsDvIU_mU plakken in je webbrowser.

De carnavalsverenigingen welke normaal aan onze activiteiten meedoen willen laten weten dat ze aan jullie denken.

Ze laten echter ook zien dat je toch nog een beetje carnaval kunt vieren ondanks de Corona.

Ook willen ze jullie aanmoedigen om de komende dagen ook een filmpje te maken waarin je laat zien dat Carnaval doorgaat maar dan op een andere wijze.

Dus vraag aan je familie, vrienden of de begeleiding of ze samen met jullie een leuk carnavalsfilmpje willen maken.

Een verkleedpartij, lekkere carnavalsmuziek i.p.v. een polonaise misschien een solo-naise. Maar er een gezellige boel van.

Elk filmpje wat ingeleverd wordt ontvangt een leuke attentie van ons.

We willen ze ook online zetten om aan andere mensen te laten zien dat Carnaval nog steeds leeft.

Wil je wel een filmpje insturen maar je wilt niet dat het online komt te staan dan kan dat natuurlijk ook. Geeft dit even aan als je het filmpje verstuurt.

Je kunt het filmpje sturen naar kansplusgemert@hotmail.com of via whatsapp naar 06-20643139.

Ook kun je het versturen via we transfer naar ons mailadres.

Met veel Carnavalsgroeten en Alaaf

Aan alle soosbezoekers van KansPlus
13 oktober 2020; Helaas noodzaken de nieuwe maatregelen van de regering ons i.v.m. de ontwikkelingen omtrent corona, om de soosactiviteiten voorlopig weer even stop te zetten. Afhankelijk van deze ontwikkelingen hopen we toch over 4 weken weer te kunnen starten. Heel jammer maar in het belang van ieders gezondheid dachten wij dit besluit te moeten nemen.
 
De muziekactiviteiten van ‘Nooit Gedacht’ gaan vooralsnog wel gewoon door omdat dit veelal individuele activiteiten zijn.
 
Namens de sooswerkgroep en het bestuur KansPlus,
Ans v.d. Kerkhof

Pannenkoeken diner

Het pannenkoeken diner was een succes. Ondanks de maatregelen was het een gezellige avond. Kijk bij foto’s activiteiten KansPlus voor meer over deze avond.

Pannenkoeken diner, je kunt je nog aanmelden
Een heleboel mensen hebben zich al aangemeld voor ons pannenkoeken diner bij Koks in Gemert. Voor diegene die dit nog niet hebben gedaan is dit nog mogelijk tot en met vrijdag 28 augustus. Het pannenkoekendiner is namelijk op dinsdag 1 september. Het diner begint om 18.30 bij Koks in Gemert.

Dus wil je nog komen meld je dan via kansplusgemert@hotmail.com


JE KUNT NOG MEEDOEN MET DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Het is nog steeds mogelijk om het antwoordformulier van DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS in te leveren. Dit is nog mogelijk tot zondag 5 juli. Daarna maken we de eindstand op.

De personen en woningen die de kwis al hebben ingeleverd reageren allemaal heel enthousiast. Dat vinden wij uiteraard heel leuk. Dus doe ook mee. Ook vrijwilligers mogen meedoen.

Voor alle deelnemers is er overigens een leuke frisse prijs.

Van de familie Brans ontvingen bij het antwoord formulier ook een eigen gemaakte rebus. Zie hieronder. Dat is echt creativiteit.

GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Binnen enkele dagen krijgen alle woongroepen en onze leden een mail over de GROTE KANSPLUS GBLB KWIS. In de mail is het antwoordformulier opgenomen. Via WE TRANSFER ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid om de KWIS te downloaden. Het powerpointbestand is te groot om per mail te sturen. Het is een kwis waaraan iedereen mee kan doen. Leden, familie, vrijwilligers. et leukste is het om dit met je familie, je woongroep, je vrienden of vriendinnen te doen. Je mag ook alleen meedoen. Er zitten vragen in voor elke niveau. De vragen gaan o.a. over Kansplus, muziek en de woongroepen.

Als je de kwis invult en je behoort bij de beste dan krijg je ook nog een leuke prijs. Een prijs als woongroep, als familie of een individuele prijs.
Heb je geen mail ontvangen vraag de kwis dan via de mail op of bel naar 06-20643139

Voorzitter KansPlus Ans van de Kerkhof ontvangt Koninklijke onderscheiding

Mevrouw A.P.M. (Ans) van de Kerkhof-van Hout uit Beek en Donk
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De activiteitenlijst van Ans van de Kerkhof van de afgelopen 30 jaar is indrukwekkend. Haar regionale en landelijke activiteiten voor de judobond, zijn samen met haar bestuurlijke inzet voor Laarbeek en omgeving reden voor de hoge onderscheiding.

Ze startte in 1989 met het opzetten van de Speel-o-theek in Beek en Donk waar ze tot 1993 betrokken bleef. Van 1990-1996 was ze vrijwilliger bij Kindervakantieweek Hiep Hoi en later werd ze daar ook bestuurslid. Van 1995-2003 was ze bestuurslid van de Roefeldag en aansluitend van 2003-2007 voorzitter van het organisatiecomité Teenexperience. Ze blies het Oranjecomité van 2015-2018 nieuw leven in met het ontwikkelen van het Oranjefestival. Sinds 2016 is ze bestuurslid en inmiddels voorzitter van de Dorpsraad van Beek en Donk en is ze voorzitter van de regieafdeling van Kans-Plus, regio Gemert-Laarbeek-Boekel die ze naar een hoger niveau tilde. In al die activiteiten laat ze zich zien als een betrokken bestuurder met visie en organisatietalent, die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Als mens is zij positief denkend en heeft ze een enorm doorzettingsvermogen.

Daarnaast zet zij zich van 1996 tot nu enorm in voor de judosport. Zij ondersteunde de regionale Judobond Zuid-Nederland van 1996-2005 bij wedstrijden en reizen. Is van 1996 tot nu penningmeester van stichting STEP die de wedstrijdgroep judoka’s ondersteunt. Was van 2005-2007 bestuurslid van de Judobond, district Zuid-Nederland en bleef daar nog tot 2019 vrijwilliger bij grote (inter)nationale toernooien.

Van 2007-2016 was ze bestuurslid met de portefeuille wedstrijdzaken en arbitrage van de landelijke Judobond. Ze heeft landelijk diverse evenementen georganiseerd en was eindverantwoordelijk voor het wereldkampioenschap judo van 2009 in Rotterdam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We missen jullie – activiteit KansPlus Samen Sterk

 
We zijn allemaal enorm beperkt in ons doen en laten. 
De wereld staat een beetje op zijn kop. Sommige van jullie krijgen geen bezoek meer, vrienden en vriendinnen kunnen niet meer samen zijn. Dit zorgt bij mij en waarschijnlijk ook bij jullie voor een beetje eenzaamheid, voor gemis, voor frustratie, voor verlangen.

Daarom leek het ons een leuk idee om aan jullie te vragen om deze gevoelens van eenzaamheid, gemis, frustratie, verlangen en soms ook vreugde te laten blijken.

Heb jij een lieve boodschap, wil je iemand bedanken of een hart onder de riem steken, wil je jouw gevoelens en gedachten uitdrukken ?

Doe dan mee met onze nieuwe activiteit:  KANSPLUS – SAMEN STERK

 • Schrijf een brief
 • Maak op een bestaand liedje een nieuwe tekst
 • Ga iets knutselen
 • Maak een gedicht of versje
 • Kook of bak iets lekkers of verzin een gerecht
 • Maak een raamposter
 • Schilder iets leuks
 • Maak een origineel mondkapje
 • Je mag zelf natuurlijk ook iets verzinnen.

Stuur dit naar: 
Mail:    kansplusgemert@hotmail.com
Post:   Kansplus GBLB, Oude Bemmerstraat 8, 5741 EB Beek en Donk
           Afgeven kan ook : Oude Bemmerstraat 8 in Beek en Donk – Wijst 39 in Gemert        

Als deze moeilijke tijd voorbij is gaan we een geweldige dag organiseren voor jullie.
Een dag met muziek, eten, drinken want dat hebben we samen dan wel verdiend. 
Al de leuke dingen die jullie gemaakt hebben zullen we dan officieel ten toon stellen zodat iedereen deze kan zien, lezen of horen.

 
Tijdelijke stopzetting alle activiteiten

Hallo allemaal,

Helaas breidt de corona besmetting zich steeds verder uit, en heeft intussen ook Gemert en omgeving bereikt. Gezien de laatste richtlijnen van het RIVM hierover en het grote risico op besmetting voor onze doelgroep, stoppen wij tot nader order al onze activiteiten. 

Wij willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze clienten en de vrijwilligers. 

Dat betekent dat vanaf nu, de repetities van Nooit gedacht, soos activiteiten, danslessen en alle verdere activiteiten, waaronder de jaarvergadering, NIET doorgaan. 

Wij wachten de verdere ontwikkelingen af, en zullen de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden en volgen. Via de facebookpagina van KansPlus en de Website zullen wij iedereen op de hoogte houden. 

Met vriendelijke groet

Ans van de Kerkhof

Voorzitter KansPlus GBLB

Freek de Wit overleden
Zondagmorgen 9 februari bereikte ons het droevige bericht dat Freek De Wit in zijn slaap is overleden. Freek was zeer actief binnen kansplus. Hij was muzikant bij orkest Nooit gedacht nam altijd deel aan de soos activiteiten, deed mee met de danslessen en was lid van de raad van elf. Wij zullen zijn vrolijke aanwezigheid zeer gaan missen. Wij wensen zijn ouders en verdere familie veel sterkte. 

 
Uitnodiging Carnaval Beek en Donk
Hiervoor moet je jezelf aanmelden voor 21 januari. Dus doe dit zo snel mogelijk.
 
UITNODIGING CARNAVALSMIDDAG GEMERT
33 JAAR CARNAVAL KANSPLUS  
DAARVOOR EEN  3 * 11 ALAAF 

Wij nodigen iedereen die iets met Kansplus te maken heeft uit voor  onze eerste carnavalsmiddag. Dus alle leden, donateurs, vrijwilligers, kennissen en vrienden zijn van harte welkom op: 

ZONDAG 12 JANUARI
KOKSE HOEVE, Koksedijk 25 in Gemert
 
Om 13.00 uur wordt de middag geopend door onze voorzitter.
 
We nemen dan afscheid van Prinses Yvonne, Prins Merijn en Adjudant Luc. Maar natuurlijk zullen onze nieuwe Prins ??, Prinses ?? en Adjudant ?? op deze middag op spectaculaire wijze bekend worden gemaakt.

 

Onder begeleiding van de Notenknauwers en carnavalsvereniging De Krulstarte uit de Mortel maken we er weer een fantastische middag van. 
Voor deze middag is geen opgave nodig. Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent.

Carnavalscomité Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel

Advies taxibestellen:  Heen 12.30 uur, terug 16.40 uur

 
UITNODIGING KERSTAVOND MARIAHOUT
Opgeven voor de Kerstavond in Mariahout kan nog t/m 16 december 
 
Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door. 
De KERSTAVOND zal plaatsvinden op
vrijdag 20 december van 19.00 uur tot 22.00 uur:
 
Café Zaal de Pelgrim
Mariastraat 19-21
Mariahout
Je moet je hiervoor wel aanmelden. Dit kan alleen door een mail te sturen naar: kansplusgemert@hotmail.com

Wat kun je verwachten op deze
sfeervolle Kerstavond ?
Een ontmoeting met de Kerstman, een kleine attentie, veel muziek en heel veel carnavalssfeer door de aanwezigheid van de carnavals-verenigingen de Raopers uit Lieshout en de Heikneuters uit Mariahout.

Voorstel om taxi te bestellen om 18.35 uur en voor de terugreis om 21.50 uur


EN VERGEET NIET ZATERDAG 21 SEPTEMBER
De jaarlijkse KERSTVIERING met muzikale ondersteuning van:
MUZIEKGEZELSCHAP NOOIT GEDACHT
 
Aanvang:    14:00 uur
Eindtijd:      16:30 uur
Kunstlokaal Gemert
 
Iedereen is welkom: Familie, vrienden, begeleiding, verzorgers, vrijwilligers.

Opgeven voor het Sinterklaasfeest kan nog t/m 22 november.

Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door.
 
SINTERKLAASFEEST 
Andere jaren organiseren we altijd een Sinterklaasfeest in Gemert en in Beek en Donk. Besloten is om dit jaar één Sinterklaasfeest te organiseren. 

Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het weer ontzettend leuk om jou weer te zien.  

Het Sinterklaasfeest zal plaatsvinden op
zondag 1 december van 13.00 uur tot 17.00 uur:
Café Zaal de Tapperij 
Kerkstraat 22 
Beek en Donk
Je moet je hiervoor wel aanmelden voor 25 november. Dit kan als volgt:
Stuur een mail naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.com

Of meld je telefonisch aan bij:

Thea Roijackers, De Wijst 39, Gemert                          tel. 0492 – 36 72 65
Jan Leenders, Oude Bemmerstraat 8, Beek en Donk   tel. 06 – 20 64 31 39

Geef bij opgave aan of je zelf een cadeautje wilt kopen. Maximaal € 7.50.

Lever dat cadeau met aankoopbon één week van te voren in bij één van bovenstaande adressen.

Koop je zelf geen cadeau dan zorgt Sinterklaas voor een leuke waardebon.

 
EINDFEEST    –    60 JAAR   –    EINDFEEST 

DIT MAG JE NIET MISSEN!

ZONDAG 24 NOVEMBER
13:30 uur tot 17:00 uur
DE EENDRACHT
SINT ANNASTRAAT 60 IN GEMERT

Je hoeft je niet aan te melden maar noteer deze datum alvast in je agenda want jij bent natuurlijk van harte welkom.

Voor alle info, zie de UITNODIGING EINDFEEST KansPlus

SPELLENZESKAMP KANSPLUS

SPELLENZESKAMP KANSPLUS Op zondag 9 juni zal op het hoofdveld van Sparta’25 een Spellenzeskamp plaatsvinden voor mensen met een beperking uit de hele regio. Deze activiteit vindt plaats in het kader van het 60 jarig bestaan van Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel.
Alle mensen met een beperking (jong en oud) uit bovenstaande gemeenten en
kerkdorpen kunnen hier gratis aan deelnemen. Ook mensen in een rolstoel kunnen
hieraan deelnemen. Er zijn spellen op elk niveau.

JIJ DOET TOCH OOK MEE ???
Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 uur tot 16.30 uur Spellen- Zeskamp
16.30 uur tot 18.00 uur Muziek, optreden zanger en uitreiking oorkonde

Elke deelnemer ontvangt na deelname een oorkonde en krijgt een frietje+snack en
een consumptie aangeboden. Deelname is gratis en je mag ook je vrienden
uitnodigen.

Opgave via: kansplusgemert@hotmail.com
(Vermeldt je naam, leeftijd, je contact gegevens en of je in een rolstoel zit. )

Voor vragen of extra informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Jan Leenders op telefoonnummer 06-20643139.

 

Rabobank Clubkas CampagneSamenwerking Kansplus regio Laarbeek-Gemert-Boekel en Sparta ’25

Breng jouw stem uit en steun het verenigingsleven!

Rabobank Peel Noord draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen en stelt daarvoor € 125.000,- beschikbaar!

Ook onze club doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! Van 4 tot en met 30 april mogen leden van Rabobank Peel Noord vijf unieke stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is dus geld waard! Onze club ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden, donateurs, familie, vrienden enz.

Het is voor onze vereniging belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor o.a. onze jubileumjaar en het verder ontwikkelingen van avondcursussen voor onze mensen met een beperking.

Het zou fantastisch zijn als jij, jouw familie en vrienden stemmen geven aan Kansplus tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Omdat je meerdere stemmen hebt zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Sparta ’25 uit Beek en Donk. Op zondag 9 juni organiseren we samen met Sparta ’25 een spellenzeskamp voor onze mensen met een beperking. Een mooi samenwerkingsverband..

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u een andere stem uitbrengt op Sparta ’25. Zij kunnen het geld uit de Clubkascampagne ook goed gebruiken.

Alvast bedankt voor jouw steun!

Besturen Kansplus en Sparta ’25

Modeshow Kansplus
Op zondag 17 maart organiseren wij een modeshow waarbij de modellen onze eigen mensen met een beperking zijn.

De modeshow vindt plaats in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk, Otterweg 27. De aanvang van de modeshow is 13:00 uur.

Burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek zal aanwezig zijn om ons jubileumjaar officieel te openen. Tussen de diverse modeshows zal ons orkest Nooit Gedacht hun muzikale kunsten vertonen.

De kleding van de modeshow worden beschikbaar gesteld door Yours Fashion en Shoeby Fashion uit Beek en Donk. Naast de modeshow zullen er ook diverse stands aanwezig zijn van enkele bedrijven die meewerken aan deze middag.
Onze eigen modellen hebben van te voren een professionele training gekregen en worden door ervaren visagisten opgemaakt.

Het wordt een hele gezellige middag waarbij alles netjes op tijd wordt gepland. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een goed uitzicht te hebben op de catwalk.

Verkoop carnavalsoutfits

Bent u nog op zoek naar een leuke carnavalsoutfit. Kom dan zaterdag 9 of 16 februari naar de Pater Vogelstraat 43 in Beek en Donk. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er carnavalsoutfits verkocht voor maximaal €7,50 per stuk. De entree bedraagt €1,00. Sla je slag en kom snuffelen. De opbrengst van de verkoop is bedoeld voor KansPlus, die daarmee weer activiteiten organiseren voor mensen met een beperking.

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Alleen voor Beek en Donk moet je je aanmelden.

VAN SINTERKLAAS

Beste mensen het is weer zover.

Binnenkort kom ik weer aan in Nederland en wil ik ook Kansplus gaan bezoeken. Uiteraard breng ik ook een cadeautje voor iedereen mee. Hieronder kun je lezen hoe en waar je je moet aanmelden.

Sint en Pieten in Gemert

Vrijdag 23 november 2018 a.s.
Zaal De Kokse Hoeve, Koksedijk 25 in Gemert van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Uit: De Mortel , Handel , Elsendorp , Gemert / Bakel , Boekel / Venhorst
Voor leden, donateurs + ouders/verzorger/broers/zussen en vrijwilligers.

Kom je uit Laarbeek en wil je hier ook graag naar het Sinterklaasfeest komen, dan ben je van harte welkom, maar let op !! Je mag maar 1 keer een cadeautje vragen.

Geef bij opgave naam en cadeautip door. Zelf iets kopen (let op € 7,50 ) mag ook, je mag dan het cadeautje minimaal 1 week van te voren met kassabon afgeven bij een van onderstaande adressen. Uiterste opgavedatum is 18 november(mag ook via mail of telefoon).

* Thea Roijackers, Wijst 39 in Gemert, 0492-367265 of mail: mark.roijackers@gmail.com

* Sjan de Groot, 0492-463257

Sint en Pieten in Beek en Donk

Zondag 2 december a.s.

Zaal ’t Huukske, Kapelstraat 6, Beek en Donk van 13.00 tot ± 17.00 uur.
Zaal open vanaf 13.00 uur.

Naast een bezoek door de Sint en zijn Pieten zal de middag muzikaal worden opgeluisterd door De Ekkermuzikanten.

Opgeven en cadeautip voor 25 november doorgeven aan:

Anny Vorstenbosch: Tel. 06-23620526 of mail naar: Anny.vorstenbosch@onsmail.nl

Geef bij opgave Naam en cadeautip door. Let op: Zelf iets uitgezocht? Neem dan contact op met Anny. (U krijgt dan € 7.50 terug) anders helpen wij de Sint iets uitzoeken.

Niet aanwezig is geen cadeau.
Sinterklaas zorgt in Laarbeek ofwel Gemert voor een cadeau.

Esther van den Broek overleden
Deze week ontvingen wij het zeer droevige nieuws dat op 21 september in de leeftijd van 36 jaar Ester van den Broek is overleden. Veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van Ester. Onwezenlijk, oneerlijk, niet te begrijpen. Een ontzettend groot verlies voor haar ouders. Ook bij Kansplus zal een leegte ontstaan. Esther was bij diverse activiteiten van Kansplus aanwezig waar zij ook telkens op haar manier van genoot. Wij wensen haar ouders, Annie en Hans, veel sterkte met dit enorme verlies van hun dochter.

Waar je ook bent,

ik zal het niet weten,

niet in tijd en afstand te meten.

Ik heb je bij me, diep in mij,

daarom ben je zo dichtbij.

U kunt afscheid nemen van Esther in het uitvaartcentrum de Groof, Oranjelaan 54 te Beek en Donk, op woensdag 26 september van 18.30 uur tot 19.15 uur.
De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 27 september om 14.30 uur op Bronlaak, in het Pinksterhuis, Gemertseweg 36 te Oploo.

Opgeven Feestavond en Dansles

Op vrijdag 5 oktober is weer de jaarlijkse feestavond voor onze mensen met een beperking. Evenals vorig jaar bij de Kokse Hoeve 25 te Gemert. De avond begint om 18.30u (zaal open om 18.00u) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Zorg dat je op tijd bent. Voor meer informatie klik op de link.

Daarnaast beginnen we weer met danslessen. In het najaar 2018 en voorjaar 2019 zullen we weer 20 avonden organiseren o.l.v. Jan van de Eijnden en zijn vrijwilligers. Bij de eerste deelname waren er maar liefst 12 koppels. Wil je in het najaar ook weer deelnemen aan de danslessen geef je dan snel op. Zie voor meer informatie ook de link.

BBQ voor de vrijwilligers en jaarlijks uitstapje voor vrijwilligers en ouders van cliënten

Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september stonden in het teken van de vrijwilligers van KansPlus en ouders van cliënten. Op vrijdagavond werd in Gemert de BBQ aangestookt en konden de vrijwilligers van de verschillende groepen met elkaar kennis maken. Onder het genot van een lekker drankje en een bord eten gaat het mixen toch wat gemakkelijker. Een gezellige avond die zeker zal worden herhaald.

Zaterdag 1 september vertrokken ouders en vrijwilligers voor het jaarlijkse reisje naar Appeltern. Natuurlijk voor de alom bekende tuinen, maar niet voordat er gestopt was bij het stoomgemaal de Tuut. Na een heerlijk kopje koffie met gebak starten we met de rondleiding. De vrijwilligers van het stoomgemaal vertelden enthousiast over de geschiedenis en restauratie van het gemaal. Ook het motorenmuseum was zeer in trek. Niet alleen bij de heren maar zeker ook bij de dames. In de tuinen van Appeltern kon iedereen zijn hartje ophalen en volop ideeën opdoen voor de grote, minder grote en zelfs kleine tuintjes.
Op de terugweg nog met elkaar dineren en dan op weg naar huis na een geslaagde dag. (zie foto’s bij foto’s activiteiten)

Rabobank Clubkas Campagne

Op vrijdag 18 mei ontving Kansplus regio Gemert een bedrag van 625,68 euro in de Rabo Clubkas Campagne. Namens Kansplus namen voorzitter Ans van de Kerkhof, bestuurslid Hanita Klerkx en Koen Leenders het mooie bedrag in ontvangst. Op het Ridderplein in Gemert werden alle winnaars in het zonnetje gezet en ontving men de bij behorende cheque. Alle Rabobank-leden die op Kansplus hebben gestemd willen we graag bedanken. Het bedrag zal vooral besteed worden aan de ontwikkeling van de avondschool en nieuwe activiteiten m.b.t. de Soos en Nooit Gedacht.

Uitnodiging Familie-broer-zussendag

Hierbij de uitnodiging voor onze jaarlijkse familie-broer-zussendag welke plaatsvindt op zaterdag 12 mei a.s.
Dat is al heel snel. Wacht dus niet te lang en meldt je aan.

Regiofeest Kansplus Gemert-Boekel-Laarbeek-Someren-Asten-Deurne

Zondag 29 april organiseren we het grote regiofeest. Je kunt je nog aanmelden voor dit feest. Zie onderstaand bericht.

RABOBANK CLUBKAS

De Rabobank draagt het verenigingsleven een warm hart toe.

Elk lid van de rabobank krijgt een stembrief thuis gestuurd.
Via deze stembrief kunt u stemmen op 5 verenigingen.

Wij als Kansplus / Nooit Gedacht staan ook op deze lijst.

Hoe meer stemmen wij krijgen hoe meer geld wij ontvangen van de Rabobank als bijdrage voor onze activiteiten.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u uw stem uitbrengt op onze vereniging.

Alvast Bedankt!

Uitnodiging jaarvergadering

Hierbij de uitnodiging voor de jaarvergadering die plaatsvindt op dinsdag 27 maart 2018.

Carnaval Beek en Donk

Hierbij de uitnodiging voor de carnaval in Beek en Donk op zondag 21 januari. Opgeven voor 16 januari a.s.

Vrijdag 12 januari starten we onze carnavalsactiviteiten met het bekendmaken van de Prins, Prinses en Adjudant. Je bent van harte welkom om 19.00 bij de Kokse Hoeve in Gemert.

Uitnodiging carnaval Beek en Donk 2018

Sinterklaasactiviteit Gemert en Beek en donk

Hierbij de uitnodiging voor onze Sinterklaasactiviteiten in Gemert en Beek en Donk.

Lees de uitnodigingen goed door en geef je op tijd op zodat Sinterklaas en zijn Pieten ook op tijd voor de leuke kado’s kan zorgen.

Uitnodiging Sint Gemert 2017

Uitnodiging Sint Beek en Donk 2017

Sportactiviteit met ORO i.s.m. Laarbeek actief

In Laarbeek zijn we bezig om zoveel mogelijk mensen met een beperking te laten sporten. In samenwerking met ORO word er op donderdag 19 oktober van 14.00-15.15 uur in sporthal Den Ekker in Beek en Donk een sportmiddag georganiseerd. Het is de bedoeling om dit we ongeveer 4x in het jaar te realiseren. Wie weet wordt dit nog groter en groter. Vandaar dat we hier volledig aandacht willen geven, omdat dat zo belangrijk is om te sporten met een beperking, hoe Uniek is dat!

Bekijk de foto’s van deze middag bij foto’s activiteiten!

Helaas gaat de de broer,zussen en familiedag zondag 25 juni niet door.

Uitnodiging uitstapje Kansplus 2017

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Carnaval Kansplus middag Beek en Donk

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Ouders en kinderen kerst Laarbeek

Onderstaand de uitnodiging voor kerst

Uitnodiging Ouders en Kinderen kerst Laarbeek

OPGAVE SINTERKLAASMIDDAG GEMERT / BEEK EN DONK

Sinterklaas uitnodiging Beek en Donk 2016

Sinterklaas uitnodiging Gemert 2016

JUBILEUMCONCERT

Onderstaand de uitnodiging voor het jubileumconcert van muziekgroep Mannenkoor ‘Van Wôr Ik Ben’ met medewerking van Muziekgroep ‘Nooit Gedacht’.

2 oktober 2016

De Eendracht

St Annastraat 60

Gemert

Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Jubileumconcert UITNODIGING

FAMILIE – AKTIVITEITENDAG

ZONDAG 28 AUGUSTUS Kansplus Familiedag 20160828 (12a)

Huub en Carla de Wit ontvangen Koninklijke onderscheiding

Tijdens de familiedag van Kansplus regio Gemert welke plaatvond bij Outdoor Laarbeek in Beek en Donk werden Huub en Carla de Wit volledig verrast. Burgemeester Frank van der Meijden mocht het echtpaar uit Lieshout een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Al meer dan 25 jaar zijn beide op diverse terreinen actief als vrijwilliger. Vooral ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mag altijd rekenen op hun inzet. Dat was ook de reden dat het uitreiken van de onderscheiding moest plaatsvinden tijdens een optreden van Nooit Gedacht. Zoon Freek vond dat Huub en Carla wel een onderscheiding verdienden. Maar een Koninklijke onderscheiding krijg je niet zomaar. Gelukkig was iedereen akkoord en ook blij dat zij deze onderscheiding kregen. Naast burgemeester van der Meijden waren ook de wethouders Briels en van Zeeland en voorzitter Ans van de Kerkhof van Kansplus regio Gemert aanwezig. Na de uitreiking bracht Nooit Gedacht nog een muzikale hulde.

Kansplus Familiedag 20160828 (54)

De familiedag van Kansplus was dit jaar heel bijzonder. Om half twee konden bijna 100 mensen deelnemen aan diverse activiteiten. Men kon klimmen tot 10 meter hoogte maar er waren ook diverse spellen op de grond. Op deze manier kon iedereen meedoen aan de activiteiten. Om half vier was er een optreden van Nooit Gedacht. Dit optreden werd om vier uur onderbroken door de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen voor Carla en Huub. Na de muzikale hulde mocht alle deelnemers ook nog gratis naar de aanwezige frietkar om de magen te vullen.

Het weer was op deze zondag fantastisch. Kansplus dankt alle medewerkers van Outdoor Laarbeek voor de organisatie. Een mooie familiedag met twee mensen die een zeer terecht Koninklijke onderscheiding ontvingen.

Voor meer foto’s klik op onderstaande link voor de facebookpagina van KansPlus Gemert

KansPlus Gemert

Reisje Kansplus

Het jaarlijks uitstapje op zaterdag 28 mei was bijzonder geslaagd Jammer van het lage aantal deelnemers maar zij die aanwezig waren vonden het bijzonder. In het centrum van Lottum werd een bezoek gebracht aan de Rozenhof. ’s-Middags werd onder begeleiding van een gids een bezoek gebracht aan het nieuwe futuristische treinstation in Arnhem. Uiteraard was er ook aan de hongerige magen gedacht.Reisje Kansplus_20160528 (5)

Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke

We hebben een nieuwe Prins, Prinses en Adjudant. Carnaval 2016 KansplusZe werden op 8 januari bekend gemaakt in samenwerking met c.v. De Peelvruuters uit Elsendorp. Het was dit jaar dus de beurt aan Carnavalsvereniging de Peelvruuters met Prinses Jody uit Elsendorp om bekend te maken wie er in 2016 zou gaan regeren in het Kansplusrijk. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom en bedankte alle mensen die de carnavalsavonden weer mogelijk hebben gemaakt. Vorst Leon van de Peelvruuters was daarna verantwoordelijk voor een goed verloop van de avond. Als eerste moest er wel afscheid genomen worden van Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel. Een belevenis voor deze mensen met soms ook wat verdriet. Wie doet er nou graag afstand van zijn mooie functie tijdens het Carnaval. Koen, Petra en Joel hebben vorig jaar laten zien dat ze er met hun Raad van Elf een geweldige carnaval konden vieren. Daarna werden een stralende Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke bekend gemaakt. Zij wonen alle drie in de Droom in Deurne maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Beek en Donk, Gemert en Handel. Nadat ze door Prinses Jody waren aangekleed mochten ze als eerste officiele daad hun ouders onderscheiden. Natuurlijk werden er ook onderscheidingen uitgewisseld tussen de Peelvruuters en Kansplus.

Op zondag 17  januari waren we te gast bij de Teugelders in Beek en Donk. Voor het eerst dus op een zondagmiddag maar het werd een geweldig succes. Op 31 januari waren de Vliegenmeppers in Boekel aan de beurt. Ook hier hebben we met zijn allen laten zien dat onze mensen echt carnaval kunnen vieren. Zie voor meer foto’s op de pagina met foto’s.

Sinterklaas activiteiten Gemert en Beek en Donk goed geslaagd.

De Sinterklaasfeesten in Gemert en Beek en Donk zijn weer voorbij. In de Kokse Hoeve bezocht de Sint ons met zijn Pieten en als snel werd het een gezellige boel. Met muzikale ondersteuning van Notenknauwers, lenige Pieten en mooie optredens van onze mensen was het een gezellig avond. Twee dagen later waren de Sint en zijn Meisjes Pieten in zaal ’t Huukske in Beek en Donk. Ook hier kon de Sint genieten van vele optredens. Hierbij zorgden Wai zennut mar en de Ekkermuzikanten voor de muzikale omlijsting. Al onze mensen kregen van de Sint zowel in Gemert en Beek en Donk een leuk cadeautje. Sinterklaas en zijn Pieten zijn inmiddels weer terug naar Spanje. We moeten weer een jaar wachten maar we kijken terug op twee mooie activiteiten en veel blije gezichten.

Spectaculaire muziek en dans middag voor mensen met een beperking

Op zaterdagmiddag 31 oktober wordt voor de 7e keer een gratis en schitterend muziek programma geboden, muziek en entertainment optimaal gecombineerd. Locale top artiesten staan garant voor het nodige vermaak, niemand minder dan Die Milka’s, De Velt op, Party Jockey Tim en drumband Nooit Gedacht zullen geheel belangeloos het beste van zich laten horen en zien. Ellen Tappel van Life Style center Laarbeek en de Streetdance groep UnityEight zorgen voor de ritmische bewegingen. Monika Slaets en Tim Frenken ( Party Jockey Tim ) zorgen voor de presentatie. De opening zal worden gedaan door de directeur van de dorpshuizen Laarbeek, Hennie Antonis.

Het programma begint om 13.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. Deze activiteit vindt plaats in het buurthuis van Lieshout aan de Grotenhof 2 in Lieshout. Op de website www.devierbinden.nl kunt u terecht voor informatie.

Feestavond 2015

Op vrijdag 2 oktober waren ruim 80 mensen aanwezig tijdens onze jaarlijkse feestavond. A.i. voorzitter Jan Leenders opende de avond door iedereen een smakelijk diner te wensen. Traditioneel is dit diner dan ook de opening van de feestavond. Het eten was weer goed verzorgd. Het toetje was nog maar net achter de kiezen, de tafels stonden nog vol met de lege  schalen maar DJ Arjan en Freek hadden de dansvloer al vol. Elk jaar is de feestavond weer een zeer gezellige avond. Mensen bedankt voor een zeer geslaagde avond.

2015_feestavond (8)

2015_feestavond (4)

Broers-zussen familieavond

20150918_Familiedag (12)20150918_Familiedag (22)

20150918_Familiedag (14)20150918_Familiedag (7)

Iedereen was na afloop unaniem. De karaoke avond was een groot succes ondanks het wat tegenvallende aantal deelnemers. De aanwezige deelnemers hadden een geweldige avond waar de talenten van onze mensen met een beperking weer eens boven kwamen drijven. De muziek verzorgd door Arjan en de karaoke-teksten op het scherm werden luidkeels meegezongen. Een fantastische gezellige avond welke zeker voor herhaling vatbaar is.

2015_NG_MARIAHOUT (4)2015_NG_MARIAHOUT (7)

2015_NG_MARIAHOUT (6)2015_NG_MARIAHOUT (24)

Succesvolle optredens Nooit Gedacht

Ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mocht in april het muziektuinpodia in Beek en Donk openen. De weersvoorspelling waren slecht maar niets bleek minder waar. Veel toeschouwers op het terras konden genieten van een sprankelend optreden van Nooit Gedacht. Op zondag 17 mei was de opening van het Openluchttheater in Mariahout. Nooit Gedacht was uitgenodigd om tijdens deze opening hun muziektalenten te tonen. Dat deden ze dan ook met verve. Vergezeld van een fraai zonnetje liet men weer eens zien met wat voor talenten zij gezegend zijn. Het grootorkest maar ook de slagwerkgroep bracht op de tribunes het nodige enthousiasme teweeg.

Jaarvergadering Kansplus regio Gemert

Op dinsdag 24 maart vindt onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. De ledenvergadering wordt gehouden in het ontmoetingscentrum, otterweg 27 in Beek en Donk. De aanvang van de ledenvergadering is 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Zwemmen voor mensen met een beperking

Vind je zwemmen leuk en zou je dit wekelijks willen doen? Dan kan in Beek en Donk. Klik op deze link en je vind veel meer informatie.Zwemmen voor mensen met een beperking

2015: Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel

Het was een spectaculaire carnavalsavond op vrijdag 16 januari in de Kokse Hoeve. Klik voor een compleet verslag en foto’s op deze link:  Carnaval_Gemert_2015

Carnaval weer in aantocht

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de Carnaval staat alweer voor de deur. Op vrijdag 16 januari zijn we te gast bij Carnavalsvereniging de Krulstarte uit de Mortel. De avond vindt plaats in de Kokse Hoeve en begint om 19.00u. We nemen afscheid van Prins Frank Boutkan, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit. Zij hebben Kansplus Gemert in 2014 op een voortreffelijke wijze vertegenwoordig. Om 20.30 uur worden de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant bekend gemaakt. Wie zullen het dit jaar zijn ??

Een week later op vrijdag 23 januari zijn we te gast bij de Vrienden van de Teugelders van Ganzendonck. Deze avond vindt plaats in zaal van de Burgt, Heuvelplein en begint om 19.30 uur.

Zondag 8 Februari gaan we op bezoek in Venhorst, Zaal de Horst, Sint Jozefplein 25. De feestmiddag begint om 13.30 uur en we zijn te gast bij carnavalsvereniging de Peeltuuters.

Mooie kerstviering

Op zaterdag 20 december hadden we weer onze kerstviering. Ongeveer 130 aanwezigen werden voorafgegaan door Pastor van Gemert. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom. De viering werd muzikaal op een indrukwekkende wijze aangekleed door onze muziekgroep Nooit Gedacht. Na afloop van de viering was er voor alle aanwezigen uiteraard een kopje koffie of thee en heerlijke worstenbroodjes.

Zwemmen en Snoezelen (Nieuwe activiteit)

Op zondag 16 november organiseren we een nieuwe activiteit. We gaan namelijk zwemmen in de JunglePool en snoezelen in de snoezelruimte bij de Emiliusschool in Son. De activiteit is vooral bestemd voor onze mensen met een beperking welke aan diverse andere activiteiten niet kunnen meedoen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Leenders, telefoon 06-20643139.

Lezing Wim Daniels drukbezocht

Na de jaarvergadering had Kansplus regio Gemert Wim Daniels weten vast te leggen om een lezing te verzorgen. In een bomvolle zaal vertelde hij op zijn eigen ludieke wijze over wat hij zoal meemaakt. Uiteraard kwam in zijn lezing de taal en het dialect telkens ter sprake. Daniels heeft een geweldige gave om op een spontane en humorvolle manier het publiek bij zijn optreden te betrekken. De aanwezigen waren na afloop dan ook vol lof over een interessante avond

.Wim DanielsWim Daniels1

Maria Brans en Harrie van Rooij nemen afscheid op jaarvergadering

Op de jaarlijkse ledenvergadering van Kansplus regio Gemert nam voorzitter Maria Brans  afscheid. Bijna acht jaar is zij voorzitter geweest van de vereniging die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Helaas is er nog geen opvolger gevonden voor haar zodat Kansplus voorlopig zonder voorzitter zit. In deze acht jaren heeft zij de vereniging uitgebouwd tot een stabiele organisatie. Waar elders in het land diverse afdelingen van Kansplus het niet kunnen bolwerken geldt dit zeker niet voor regio Gemert. Volgens secretaris Jan Leenders kun je zoiets niet in je eentje er is iemand nodig die sturing aan het geheel geeft. Die persoon was Maria Brans voor Kansplus regio Gemert. Haar bestuurlijke ervaring, haar grote kring aan contacten en vooral haar geweldige interesse voor de medemens zijn haar krachten, aldus Leenders. Zij heeft zich heel haar leven vooral op bestuurlijk vlak daarvoor ingezet. Kansplus regio Gemert organiseert vooral veel activiteiten voor de doelgroep. Mevrouw Brans heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Maar de doelstelling van de stichting is ruimer dan alleen het organiseren van activiteiten. Het behartigen van belangen voor ouders en verwanten van personen met een verstandelijke beperking is voor de vertrekkend voorzitter altijd belangrijk geweest. Op de jaarvergadering werd zij bestuur en leden bedankt voor haar inzet. Harrie van Rooij, bestuurslid voor Mariahout/Lieshout nam na 20 jaar vrijwilligerswerk ook afscheid. Voordat de vergadering begon ontving hij uit de handen van wethouder van Zeeland van de gemeente Laarbeek de vrijwilligerspenning.

2014_jaarvergadering_harrie12014_jaarvergadering Maria Brans1

Jaarlijkse algemene ledenvergadering KansPlus regio Gemert

De jaarvergadering van Kansplus regio Gemert vindt plaats op dinsdag 25 maart a.s. in Ontmoetingscentrum De Vier Binden, Otterweg 27, Beek en Donk. De aanvang van de vergadering is 19.00u. Na de vergadering (20.30u) vindt de lezing plaats van Wim Daniels. Voor de agenda van de jaarvergadering klik op de onderstaande link.

Agenda jaarvergadering 2014

Grootse Carnavalsfeesten

In zaal de Kokse Hoeve vond dit jaar de aftrap plaats van het Kanspluscarnaval. In een bomvolle zaal barstte het feest los op de klanken van Bende Bè de Band uit Keldonk. De Drumknauwers waren er met de hele Raad van Elf en uiteraard Prins Ronald dun Urste. jeugdprins Tijs dun Urste en Prinses Ashley dun Urste.  Afscheid werd genomen van Prins Donny , Prinses Andrea, Adjudant Frank die in 2013 de scepter zwaaiden over ons Kansplusrijk.  Wie zou in 2014 de scepter zwaaien? Verstopt in grote zakken bleek al snel dat Prins Frank Boutkam, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit in 2014 het carnaval aanvoeren. Een week later waren we te gast bij de Teugelders van Ganzendonck in Zaal van de Burgt in Beek en Donk. Samen met Prins Luuk XLII en zijn gekleed gevolg, jeugdprins Luukske XXVIII, jeugdprinses Sofie, de jeugdraad van 11 en de Ganzendonckse dansmariekes werd er flink feest gevierd. Carnaval 2014 is voor Kansplus alvast begonnen met twee superavonden. Mensen van de organisatie hartelijk dank.

FOTO_COLLAGE         COLLAGE-KANSPLUSCARNAVAL 2014

Het nieuwe jaar 2014

Wij wensen u een prettig, gezellig en bovenal gezond 2014. Wij hopen jullie te ontmoeten op de diverse activiteiten welke we ook in dit nieuwe jaar organiseren. Het jaarprogramma 2014 hebben we inmiddels gepubliceerd.

Ontmoetingsdag succesvol

Op zaterdag 12 oktober heeft de ontmoetingsdag plaatsgevonden. We waren daarbij te gast bij Sint Servatius Gilde in Lieshout. Na een interessante presentatie over het gilde werd aangevangen met diverse spelen. Je kon er schieten met 2 soorten geweren, Jeu de Boules spelen en spijker slaan. Uiteindelijk werd Jo Thielemans de winnaar. Hij behaalde bij alle spellen de meeste punten.  Onderstaand een kleine compilatie van foto’s welke op deze dag zijn genomen.

Ontmoetingsdag 2013

Jubilarissen collectanten

Op zaterdag 20 april werden diverse jubilarissen gehuldigd omdat zijn 25 jaar of langer collectant zijn van het Fonds verstandelijk gehandicapten. Voorzitter Maria Brans heette alle aanwezigen welkom. Daarna bracht de drumband van ons muziekgezelschap Nooit Gedacht een ode aan de jubilarissen. Op deze manier konden de aanwezigen zien waar de gelden van de collecten onder meer naar toe gaan. Op de foto alle jubilarissen van deze middag welke aanwezig waren. Proficiat aan alle jubilarissen

jubilarissen (2)

Alle namen van de jubilarissen. Mw. Walravens, Fam. R. Schepers, Mw. Sanders, Mw. Kuypers, Mw. Verhofstadt, Mw. van Pelt, Mw. vd Aa, Mw. Janssen, Mw. Welten, Mw. M. van Boxtel, Dhr. J. v.d.  Weijer, Mw. L. v.d. Bosch, Mw. J. Smulders, Mw. M. Vlemmings, Mw. de Groot, Mw. van Uden, Mw. Verhoeven, Dhr. De Wit, Mw. van Kaathoven, Mw. Rooiakkers, Mw. Keursten, Mw. T. Corsten, Mw. M. Hagelaars, Mw. Z. Leenders, Mw. A. Bevers, Mw. M. Hoogenveen, Mw. D. Logtens, Mw. B. v.d. Heuvel, Mw. J. Willems

Opgave jaarlijks reisje

Op zaterdag 1 juni a.s. hebben wij ons jaarlijks uitstapje. Dit jaar hebben we gekozen voor een dagje Den Bosch met aansluitend een bezoek aan het Nostalgisch Museum in Langenboom. Bij aankomst in Den Bosch staat de koffie klaar met natuurlijk een echte Bossche Bol. Daarna volgt een rondvaart op de Binnen-Dieze.  Een ware belevenis. Na deze vaartocht heeft u 2 uur tijd,  waarin u zelf de stad kunt verkennen.Om 14.00 uur vertrekken we naar Langenboom voor een bezoek aanhet Nostalgisch Museum. Ook hier staat de koffie klaar. Dit museum heeft een verzameling die interessant is voor zowel vrouwen als mannen. U ziet daar huishoudelijke artikelen uit het verleden maar ook tractoren. Een gids zal ons op een ludieke wijze de weg wijzen door de vele verschillende afdelingen. Na afloop staat er een drankje voor u klaar. Om 17.00 uur vertrekken we naar Het Witte Huis in Zeeland voor een 3 gangen diner.

Dit uitstapje is bedoeld voor ouders en verwanten die lid of donateur zijn en vrijwilligers van KansPlus met partner/introducé. De kosten zijn € 50,00  per persoon te voldoen contant bij aanmelding of over te maken op bankrekening 1161.05.003. Inbegrepen; busreis, 2x koffie met Bossche Bol, Vaartocht, Bezoek aan museum Langenboom incl. koffie/thee en 2 consumpties, tot slot een 3-gangen diner in Zeeland. Thuiskomst  21.00 uur

Opgave uiterlijk tot 4 mei bij :  

Thea Roijackers                         0492-367265         Gemert  

Lisette van de Zanden               0492-462311         Beek en Donk

Maria Brans                               0492-351719        Venhorst      

Harrie vd Berg                           0499-421951         Lieshout/Mariahout

Of per mail: kansplusgemert@hotmail.com

09 juni 2012: Geslaagd bezoek Floriade

Het bezoek aan de Floriade is prima verlopen voor de deelnemers. Aan de reis, georganiseerd door Kansplus regio Gemert, namen 49 mensen deel. Men genoot, na enige vertraging, van de diverse schoonheden op het Floriade-terrein in Venlo. Op de terugreis kon men nog genieten van een heerlijke maaltijd.

28 mei 2012: Optreden Nooit Gedacht geslaagd

Op tweede pinksterdag stonden in zaal van de Burgt in Beek en Donk ons muziekgezelschap Nooit Gedacht en de Stoomafblaoskapel uit Beek en Donk op de planken. Een zeer geslaagd optreden waarin Nooit Gedacht weer eens liet zien waartoe het allemaal in staat is.

Carnaval: Boekel (12 feb) en tijdens de Soos (18 feb)
Aanstaande zondag organiseren we weer onze derde carnavalsmiddag van 2023. Dit keer in samenwerking met de Vliegmeppers uit Boekel. Samen met Prins Gijs, Prinses Maaike en adjudant Ruud en de Raad van Elf van KansPlus gaan we er een geweldige middag van maken. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Iedereen is welkom. Kom gewoon naar zaal La Compagnie, Kerkstraat 52 in Boekel. Je bent vanaf 13.00 uur welkom en om 17.00 uur stoppen we met feesten.

Een week later op zaterdag 18 februari sluiten we Carnaval 2023 of met een geweldig feest tijdens de Soos. Je bent welkom vanaf 14.00 uur in het Kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. Om 17.00 uur sluiten we het feest af. Ook hier is aanmelden niet nodig, iedereen is welkom. Net als andere jaren gaan we hossen maar ook artiesten van eigen bodem zijn dan te horen. Wil je dus optreden dan kun je dat melden tijdens deze middag. Uiteraard sluiten we Carnaval 2023 gezamenlijk af met een fantastisch slotnummer Dus trek je carnavalskleren aan en kom a.s. zondag naar Boekel en volgende week zaterdag naar de Soos in het Kunstlokaal

EINDEJAARS FEEST

Voor het eerst viert KansPlus met iedereen een EINDEJAARSFEEST.  Dit feest vindt plaats op zondag 11 december van 13.30 uur tot 17.00 uur in Zaal de Koekkoek, Dorpsstraat 49 in Lieshout.

In samenwerking met de carnavalsverenigingen de Heikneuters uit Mariahout en de Raopers uit Lieshout willen we op een gezellige manier het jaar afsluiten. Het muzikale gedeelte van de avond wordt verzorgd door discotheek Show Events.

Maar er zullen ook vier Mistery Guests op het podium verschijnen. De beide carnavalsverenigingen vormen op die avond een jury welke door middel van vragen stellen moeten achterhalen wie de Mistery Guests zijn. Dus dat wordt ook weer spannend.

Bij binnenkomst krijg je een kopje koffie/thee met wat lekkers. Ook krijgt iedereen 1 consumptie. Tijdens de avond krijg je ook nog een zakje chips. Overige consumpties kun je zelf kopen.

Dit mag je natuurlijk niet missen. Hiervoor moet je je wel even aanmelden.

Stuur hiervoor een mailtje voor vrijdag 8 december naar ons mailadres kansplusgemert@hotmail.com

KERSTVIERING 17 DECEMBER

Ook dit jaar organiseren we weer onze KERSTVIERING.

Dit zal zijn op zaterdag 17 december in het kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. De aanvang van de Kerstviering is om 14:00 uur en zal tot ongeveer 16:15 uur duren. Laat je meevoeren richting Kerst met sfeervolle Kerstliedjes uiteraard uitgevoerd door ons eigen orkest Nooit Gedacht. Zij staan garant voor een heel mooie muzikale omlijsting.  Nieuw is dat het kerstverhaal zal worden uitgevoerd door onze nieuwe toneelgroep. Zij hebben de afgelopen weken flink geoefend.

Na afloop van de Kerstviering is er koffie/thee/ranja en een worstenbroodje of kerstbrood. Iedereen is van harte welkom met vrienden en familie. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Sinterklaas bij KansPlus

Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om KansPlus te bezoeken. Dat bezoek zal plaatsvinden op zondag 27 november van 13.30 u tot 17.00 u in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 in Beek en Donk.Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het ontzettend leuk om jou weer te zien. Ook hebben ze voor iedereen een leuk cadeau en snoep bij. Het cadeau is een waardebon waar je bij heel veel winkels zelf iets leuks kunt kopen. Je mag ook zelf voor een cadeau zorgen ter waarde van 10 euro. Dit kan je dan bij aankomst afgeven met duidelijk je naam op het cadeau. Je ontvangt dan van KansPlus het bedrag terug.Wil je bij het bezoek van Sinterklaas aanwezig zijn dan moet je je hiervoor wel aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.comGeef je naam door, waar je woont, of er een eventuele begeleider meekomt en of je zelf een cadeau koopt.Voor onze mensen en de begeleiding zorgt KansPlus voor koffie/thee en iets lekkers. Mocht je meer willen drinken dan kun je zelf natuurlijk extra consumpties kopen. Dus meld je snel aan en doe dat voor 15 november.

Aanmelden Feestavond KansPlus + pannenkoeken diner

Dinsdagavond 25 oktober van 18.30 – 21.15 uur

Locatie: Koks in Gemert.

Je bent weer van harte welkom op onze jaarlijkse feestavond.

De feestavond is inclusief pannenkoeken diner en je krijgt hierbij 2 consumpties.

Begeleiding mag meekomen. Zij betalen €17,50 als ze ook aan het pannenkoekendiner willen deelnemen. Dit is inclusief twee consumpties.

Aanmelden vòòr 20 oktober a.s. via kansplusgemert@hotmail.com

 
KansPlus sponsoring

Onze vrijwilligers Thiona en Imme hebben samen met hun vriendengroep een kraampje op de Konings markt in Gemert bemand.  Hun doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om activiteiten voor kansplus te kunnen organiseren.  Twee dagen hebben ze gebakken en gekneed om op de markt te verkopen.  De lekkere muffins en cake gingen als warme broodjes weg.   

Thiona, Imme, Nienke, Roos, Bram en Fleur hebben € 208,50 opgehaald voor kansplus!

Super bedankt allemaal voor dit mooie initiatief.

Foto’s Marcel v.d.Kerkhof 

Foto’s KansPlus sponsoring

 
LAARBEEK 25 – GEWOON BIJZONDEROp zondag 10 juli organiseren we een geweldige activiteit. In het kader van het 25 jarig bestaan van de gemeente Laarbeek hebben wij aangegeven om ook voor onze doelgroep een dag te organiseren. Wat gaan we doen?  We organiseren in de middag een fantastische spelendag waar iedereen met of zonder rolstoel aan kan deelnemen. De aanvang van de spelen is om 13.00 uur. De spelen worden stilgelegd om uiteraard wat te drinken maar ook te genieten van een modeshow en een dansdemonstratie. Nadat iedereen de spelen heeft afgerond gaan we gezamenlijk aan tafel (17.00 uur) om te eten en te drinken. Maar ook dan gaat deze feestdag nog door. Vanaf 18.30 uur start een ongelooflijk muziekfestijn met artiesten uit Laarbeek die we allemaal kennen. Zo noemen we de groep De Velt Op, de Party Freunden, The Medleys. Ben je het dan nog niet moe dan is er voor iedereen nog de TOP 100 BAND Bag on Wheels.Je kunt je al aanmelden om mee te doen. Daarnaast zullen we ook nog alle woongroepen (ook buiten Laarbeek) benaderen om deel te nemen. Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van KansPlus. Deze activiteit mag je niet missen. Meld je dus aan via ons centrale mailadres: kansplusgemert@hotmail.com. Geef aan je naam en het adres waar je woont.
 
Geef je op voor de FIETSTOCHTNet als vorig seizoen organiseren we weer een fietstocht voor al onze leden en familie en wel op zaterdag 20 mei (vertrek vanuit Beek en Donk/Keldonk en zondag 21 mei (vertrek vanuit Gemert). De fietsgroepen komen na een fietstocht op een centrale plaats bijeen. Op deze plaats wordt gezorgd voor een heerlijke picknick. Nadat we lekker gegeten, gedronken en gekletst hebben dan is het weer tijd om naar huis te gaan.Kun je zelf fietsen, ben je in het bezit van een duo-fiets of een rolstoelfiets dan kun je zeker meedoen. Hiervoor moet je je wel aanmelden. Heb je dit allemaal niet dan kun je je ook aanmelden. Wij gaan dan proberen om een fiets, duo-fiets of rolstoelfiets te regelen. Dat kunnen we niet 100% toezeggen maar we zullen er alles aan doen om het te regelen. Ook hebben we voldoende vrijwilligers dus dat kan het probleem niet zijn. En ja hoor, de deelname is gratis.Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers is het dus noodzakelijk om je aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar kansplusgemert@hotmail.com. Doe dit voor 8 mei.Geef aan je naam en of je in bezit bent van een eigen fiets met eventueel begeleider.
 
In Memoriam: Hermien Hagelaars Op 6 april kregen wij het droevige bericht van het overlijden van Hermien Hagelaars. De laatste maanden ging Hermientje in snel tempo achteruit. Op donderdag 14 april is afscheid genomen van haar in de aula van crematorium ’t Laar in Beek en Donk. Hermientje was woonachtig op de Voort in Gemert. Zij was bij veel activiteiten van KansPlus aanwezig en kon daar op haar manier enorm van genieten. Vooral tijdens de dansles, carnaval en de feestavond kon zij met haar enorm gevoel voor ritme één van haar hobby’s, het dansen tot uiting brengen.Hermien, bedankt voor je prettige aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen.Onze condoleances gaan uit naar haar familie. Natuurlijk ook naar alle bewoners en begeleiding van De Voort in Gemert die in Hermien een vriendin verliezen.
 
Irma Scheepers overledenAfgelopen week ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Irma Scheepers.Irma is redelijk rustig overleden in het bijzijn van haar familie. Zij was woonachtig op de Bleek en was 73 jaar. Zaterdag is in besloten kring afscheid van haar genomen. Bij KansPlus hebben we Irma leren kennen als een vrolijke en prettig aanwezige vrouw die liefst 32 jaar deel uitmaakte van ons orkest Nooit Gedacht. Als tijdens onze activiteiten haar club PSV moest voetballen dan vroeg ze vaak wat de tussenstand was. Teleurgesteld als er geen winst was maar meestal was dat natuurlijk niet zo. Irma bedankt voor je positieve aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen. Onze condoleances gaan uit naar haar familie en natuurlijk alle bewoners en begeleiding van De Bleek. 
Sportdag 
 
Heb je zin in een sportieve en gezellige dag? Lekker actief bezig zijn met gave spellen? Via onderstaande link meer informatie.
 
Kansplus regio GBLB gaat weer kienen
Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 17 februari a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Let op: aanvang kienen is om 19.00 uur. Zaal is open vanaf 18.15 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Corona gooit roet in het eten van Sinterklaas 🙂

De Sint kan helaas niet naar het ontmoetingscentrum komen op zondag 28 november. LET OP!!!!! Dat betekent niet dat jullie niet verrast worden met cadeautjes en lekkers. De Pieten komen naar jullie toe. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur gaan zij rondtrekken met lekkernijen en verrassingen. Zorg dus dat je thuis bent waar je woont en dat je klaar staat. De Pieten maken er vast een dolle boel van.  Je hoeft dus NIET naar Beek en Donk de Pieten KOMEN NAAR JULLIE TOE.

KansPlus dansles stopt voorlopig even!
In overleg met Jan v.d. Eijnden en de vrijwilligers van het dansen is besloten om voor nu even te stoppen met de danslessen. Het is met onze doelgroep lastig om de maatregelen te handhaven bij het dansen. We starten dan in januari weer als de maatregelen het toelaten.
Het betreft voorlopig ALLEEN de danslessen. Andere activiteiten gaan door met inachtneming van de Corona maatregelen.

Nooit Gedacht ontvangt fantastische donatie

Zaterdag 6 november vond de eerste repetitie van het Groot Orkest van Nooit Gedacht plaats. Bij alle muzikanten en begeleiders werd de corona cheque uitgevoerd. Bestuurslid Jan Leenders was aanwezig om onze mensen toe te spreken i.v.m. speciale gelegenheid. Op 9 februari 2020 overleed Freek de Wit. Tijdens de indrukwekkende afscheidsdienst in Lieshout konden de aanwezigen geld doneren aan een goed doel. Dit goede doel was ons orkest Nooit gedacht, Freeks orkest Nooit Gedacht. Door de corona crisis heeft de overhandiging van deze donatie nog nooit plaats kunnen vinden. Voor Huub en Carla, de ouders van Freek was het uiteraard een moeilijk moment. Jan Leenders gaf aan dat door het onthullen van dit geweldige bedrag we Freek vooral ook eren als lid van Nooit Gedacht en KansPlus. Op de cheque staat een fotocollage van Freek en het bedrag van maar liefst € 1.373,91.

Jo & Theo v.d. Biggelaar 60 jaar getrouwd

Oud voorzitter van KansPlus Jo v.d. Biggelaar is donderdag 11 november 60 jaar getrouwd met haar Theo. Ze werden vandaag verwend met een leuk cadeau namens KansPlus.

Een middagpakket met lekkere thee en een gezellig theepot. Voor de avond een lekker wijntje met 2 mooie glazen.

Natuurlijk moest er geproost worden met een lekker wijntje en nagepraat over het mooie feest van gisteren. Ook de vele mooie momenten met KansPlus passeerden de revue.

KansPlus wenst Jo en Theo nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid. Op naar de 65.😉🥂

Willie Bots overleden

Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze trouwste leden. Willie Bots is op 70 jarige leeftijd overleden. Willie was altijd graag aanwezig bij activiteiten van Kansplus en genoot daar enorm van en wij ook, we gaan hem missen. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.

Wil je een kaartje sturen dan kan dat naar:
Dela, t.a.v. Nabestaanden Willie Bots,  Belgenlaan 11, 5406 NX Uden

START UP PARTY

A.s. zondag 12 september organiseren wij onze START-UP PARTY

Zoals het er nu uitziet wordt het mooi weer.

Deze activiteit zal plaatsvinden in de buitenlucht wel met een heel grote overkapping.

Dus mocht het wat gaan regenen staan of zitten we wel allemaal droog.

Er is voor iedereen gratis drinken, muziek (Party Freunden en DJ)  en uiteraard eten.

De START-UP PARTY begin om 13.30 uur en eindigt omstreeks 17.45 uur.

Op het terrein bij de PORCUS-CAMPUS, Kloosterdreef 5 in Aarle Rixtel. Rij naar de Brabantse Kluis en volg daar de bordjes van Kansplus.

Je kunt je nog aanmelden tot a.s. vrijdag.

Dus heb je dat nog niet gedaan of vergeten stuur dan een mail naar kansplusgemert@hotmail.com

Deze PARTY geldt ook voor onze vrijwilligers. Dus alle vrijwilligers van Kansplus zijn van harte welkom na aanmelding.

Kansplus regio GBLB gaat weer kienen

Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 2 september a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Aanvang kienen is om 20.00 uur. Zaal is open vanaf 19.30 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Coronaproof fietstocht dag 2

Ja hoor ook de 2e dag fietsen met kansplus is grotendeels droog verlopen. Genoten hebben we allemaal zeer zeker. Daar deed dat buitje van de groep uit Keldonk niets aan af. Ook op deze dag 2 mooie routes gefietst met zijn allen vanuit 2 verschillende locaties. Gezellig buiten gegeten en wat gesnoept. Opnieuw een gezellig leuk evenement. Allemaal bedankt voor het meedoen en het helpen. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Coronaproof fietstocht dag 1

Vandaag na lange tijd eindelijk weer een leuke activiteit voor onze leden kunnen organiseren. Een coronaproof fietstocht. Met inachtneming van alle coronaregels zijn we vanuit 2 verschillende locaties via mooie routes naar ons lunchpunt gefietst. Tijdens de lunch zaten de groepen bij elkaar die bij elkaar wonen. Als afsluiter allemaal nog een heerlijk ijsje buiten opgegeten op 2 verschillende locaties. Iedereen heeft genoten. Nu morgen de 2e groep. Hopelijk net zo’n mooi weer als vandaag. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Carnaval 2021 is inmiddels voorbij.

Tijdens Carnaval ontving u van ons een filmpje met de beste Carnavalswensen van alle Prinsen uit onze regio.

Zij riepen jullie op om ook een carnavalsfilmpje te maken. Helaas hebben we niet zoveel inzendingen ontvangen. In totaal 4. Van de ingezonden filmpjes hebben we één film gemaakt.

Als je op onderstaande film klikt dan start de film. Of anders deze link https://youtu.be/TflMXSdqAkk plakken in je webbrowser.

Beste mensen, Carnavalsvierders, feestneuzen van Kansplus

Normaal zouden we volop bezig zijn met Carnaval. De vier carnavalsactiviteiten kunnen door de Corona-crisis niet doorgaan.

Heel jammer maar we moeten het toch accepteren.

Daarom leek het ons leuk om jullie te verrassen met bijgaande film. Deze kun je zien door op onderstaande film te klikken of anders deze link https://youtu.be/xMRsDvIU_mU plakken in je webbrowser.

De carnavalsverenigingen welke normaal aan onze activiteiten meedoen willen laten weten dat ze aan jullie denken.

Ze laten echter ook zien dat je toch nog een beetje carnaval kunt vieren ondanks de Corona.

Ook willen ze jullie aanmoedigen om de komende dagen ook een filmpje te maken waarin je laat zien dat Carnaval doorgaat maar dan op een andere wijze.

Dus vraag aan je familie, vrienden of de begeleiding of ze samen met jullie een leuk carnavalsfilmpje willen maken.

Een verkleedpartij, lekkere carnavalsmuziek i.p.v. een polonaise misschien een solo-naise. Maar er een gezellige boel van.

Elk filmpje wat ingeleverd wordt ontvangt een leuke attentie van ons.

We willen ze ook online zetten om aan andere mensen te laten zien dat Carnaval nog steeds leeft.

Wil je wel een filmpje insturen maar je wilt niet dat het online komt te staan dan kan dat natuurlijk ook. Geeft dit even aan als je het filmpje verstuurt.

Je kunt het filmpje sturen naar kansplusgemert@hotmail.com of via whatsapp naar 06-20643139.

Ook kun je het versturen via we transfer naar ons mailadres.

Met veel Carnavalsgroeten en Alaaf

Aan alle soosbezoekers van KansPlus
13 oktober 2020; Helaas noodzaken de nieuwe maatregelen van de regering ons i.v.m. de ontwikkelingen omtrent corona, om de soosactiviteiten voorlopig weer even stop te zetten. Afhankelijk van deze ontwikkelingen hopen we toch over 4 weken weer te kunnen starten. Heel jammer maar in het belang van ieders gezondheid dachten wij dit besluit te moeten nemen.
 
De muziekactiviteiten van ‘Nooit Gedacht’ gaan vooralsnog wel gewoon door omdat dit veelal individuele activiteiten zijn.
 
Namens de sooswerkgroep en het bestuur KansPlus,
Ans v.d. Kerkhof

Pannenkoeken diner

Het pannenkoeken diner was een succes. Ondanks de maatregelen was het een gezellige avond. Kijk bij foto’s activiteiten KansPlus voor meer over deze avond.

Pannenkoeken diner, je kunt je nog aanmelden
Een heleboel mensen hebben zich al aangemeld voor ons pannenkoeken diner bij Koks in Gemert. Voor diegene die dit nog niet hebben gedaan is dit nog mogelijk tot en met vrijdag 28 augustus. Het pannenkoekendiner is namelijk op dinsdag 1 september. Het diner begint om 18.30 bij Koks in Gemert.

Dus wil je nog komen meld je dan via kansplusgemert@hotmail.com


JE KUNT NOG MEEDOEN MET DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Het is nog steeds mogelijk om het antwoordformulier van DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS in te leveren. Dit is nog mogelijk tot zondag 5 juli. Daarna maken we de eindstand op.

De personen en woningen die de kwis al hebben ingeleverd reageren allemaal heel enthousiast. Dat vinden wij uiteraard heel leuk. Dus doe ook mee. Ook vrijwilligers mogen meedoen.

Voor alle deelnemers is er overigens een leuke frisse prijs.

Van de familie Brans ontvingen bij het antwoord formulier ook een eigen gemaakte rebus. Zie hieronder. Dat is echt creativiteit.

GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Binnen enkele dagen krijgen alle woongroepen en onze leden een mail over de GROTE KANSPLUS GBLB KWIS. In de mail is het antwoordformulier opgenomen. Via WE TRANSFER ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid om de KWIS te downloaden. Het powerpointbestand is te groot om per mail te sturen. Het is een kwis waaraan iedereen mee kan doen. Leden, familie, vrijwilligers. et leukste is het om dit met je familie, je woongroep, je vrienden of vriendinnen te doen. Je mag ook alleen meedoen. Er zitten vragen in voor elke niveau. De vragen gaan o.a. over Kansplus, muziek en de woongroepen.

Als je de kwis invult en je behoort bij de beste dan krijg je ook nog een leuke prijs. Een prijs als woongroep, als familie of een individuele prijs.
Heb je geen mail ontvangen vraag de kwis dan via de mail op of bel naar 06-20643139

Voorzitter KansPlus Ans van de Kerkhof ontvangt Koninklijke onderscheiding

Mevrouw A.P.M. (Ans) van de Kerkhof-van Hout uit Beek en Donk
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De activiteitenlijst van Ans van de Kerkhof van de afgelopen 30 jaar is indrukwekkend. Haar regionale en landelijke activiteiten voor de judobond, zijn samen met haar bestuurlijke inzet voor Laarbeek en omgeving reden voor de hoge onderscheiding.

Ze startte in 1989 met het opzetten van de Speel-o-theek in Beek en Donk waar ze tot 1993 betrokken bleef. Van 1990-1996 was ze vrijwilliger bij Kindervakantieweek Hiep Hoi en later werd ze daar ook bestuurslid. Van 1995-2003 was ze bestuurslid van de Roefeldag en aansluitend van 2003-2007 voorzitter van het organisatiecomité Teenexperience. Ze blies het Oranjecomité van 2015-2018 nieuw leven in met het ontwikkelen van het Oranjefestival. Sinds 2016 is ze bestuurslid en inmiddels voorzitter van de Dorpsraad van Beek en Donk en is ze voorzitter van de regieafdeling van Kans-Plus, regio Gemert-Laarbeek-Boekel die ze naar een hoger niveau tilde. In al die activiteiten laat ze zich zien als een betrokken bestuurder met visie en organisatietalent, die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Als mens is zij positief denkend en heeft ze een enorm doorzettingsvermogen.

Daarnaast zet zij zich van 1996 tot nu enorm in voor de judosport. Zij ondersteunde de regionale Judobond Zuid-Nederland van 1996-2005 bij wedstrijden en reizen. Is van 1996 tot nu penningmeester van stichting STEP die de wedstrijdgroep judoka’s ondersteunt. Was van 2005-2007 bestuurslid van de Judobond, district Zuid-Nederland en bleef daar nog tot 2019 vrijwilliger bij grote (inter)nationale toernooien.

Van 2007-2016 was ze bestuurslid met de portefeuille wedstrijdzaken en arbitrage van de landelijke Judobond. Ze heeft landelijk diverse evenementen georganiseerd en was eindverantwoordelijk voor het wereldkampioenschap judo van 2009 in Rotterdam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We missen jullie – activiteit KansPlus Samen Sterk

 
We zijn allemaal enorm beperkt in ons doen en laten. 
De wereld staat een beetje op zijn kop. Sommige van jullie krijgen geen bezoek meer, vrienden en vriendinnen kunnen niet meer samen zijn. Dit zorgt bij mij en waarschijnlijk ook bij jullie voor een beetje eenzaamheid, voor gemis, voor frustratie, voor verlangen.

Daarom leek het ons een leuk idee om aan jullie te vragen om deze gevoelens van eenzaamheid, gemis, frustratie, verlangen en soms ook vreugde te laten blijken.

Heb jij een lieve boodschap, wil je iemand bedanken of een hart onder de riem steken, wil je jouw gevoelens en gedachten uitdrukken ?

Doe dan mee met onze nieuwe activiteit:  KANSPLUS – SAMEN STERK

 • Schrijf een brief
 • Maak op een bestaand liedje een nieuwe tekst
 • Ga iets knutselen
 • Maak een gedicht of versje
 • Kook of bak iets lekkers of verzin een gerecht
 • Maak een raamposter
 • Schilder iets leuks
 • Maak een origineel mondkapje
 • Je mag zelf natuurlijk ook iets verzinnen.

Stuur dit naar: 
Mail:    kansplusgemert@hotmail.com
Post:   Kansplus GBLB, Oude Bemmerstraat 8, 5741 EB Beek en Donk
           Afgeven kan ook : Oude Bemmerstraat 8 in Beek en Donk – Wijst 39 in Gemert        

Als deze moeilijke tijd voorbij is gaan we een geweldige dag organiseren voor jullie.
Een dag met muziek, eten, drinken want dat hebben we samen dan wel verdiend. 
Al de leuke dingen die jullie gemaakt hebben zullen we dan officieel ten toon stellen zodat iedereen deze kan zien, lezen of horen.

 
Tijdelijke stopzetting alle activiteiten

Hallo allemaal,

Helaas breidt de corona besmetting zich steeds verder uit, en heeft intussen ook Gemert en omgeving bereikt. Gezien de laatste richtlijnen van het RIVM hierover en het grote risico op besmetting voor onze doelgroep, stoppen wij tot nader order al onze activiteiten. 

Wij willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze clienten en de vrijwilligers. 

Dat betekent dat vanaf nu, de repetities van Nooit gedacht, soos activiteiten, danslessen en alle verdere activiteiten, waaronder de jaarvergadering, NIET doorgaan. 

Wij wachten de verdere ontwikkelingen af, en zullen de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden en volgen. Via de facebookpagina van KansPlus en de Website zullen wij iedereen op de hoogte houden. 

Met vriendelijke groet

Ans van de Kerkhof

Voorzitter KansPlus GBLB

Freek de Wit overleden
Zondagmorgen 9 februari bereikte ons het droevige bericht dat Freek De Wit in zijn slaap is overleden. Freek was zeer actief binnen kansplus. Hij was muzikant bij orkest Nooit gedacht nam altijd deel aan de soos activiteiten, deed mee met de danslessen en was lid van de raad van elf. Wij zullen zijn vrolijke aanwezigheid zeer gaan missen. Wij wensen zijn ouders en verdere familie veel sterkte. 

 
Uitnodiging Carnaval Beek en Donk
Hiervoor moet je jezelf aanmelden voor 21 januari. Dus doe dit zo snel mogelijk.
 
UITNODIGING CARNAVALSMIDDAG GEMERT
33 JAAR CARNAVAL KANSPLUS  
DAARVOOR EEN  3 * 11 ALAAF 

Wij nodigen iedereen die iets met Kansplus te maken heeft uit voor  onze eerste carnavalsmiddag. Dus alle leden, donateurs, vrijwilligers, kennissen en vrienden zijn van harte welkom op: 

ZONDAG 12 JANUARI
KOKSE HOEVE, Koksedijk 25 in Gemert
 
Om 13.00 uur wordt de middag geopend door onze voorzitter.
 
We nemen dan afscheid van Prinses Yvonne, Prins Merijn en Adjudant Luc. Maar natuurlijk zullen onze nieuwe Prins ??, Prinses ?? en Adjudant ?? op deze middag op spectaculaire wijze bekend worden gemaakt.

 

Onder begeleiding van de Notenknauwers en carnavalsvereniging De Krulstarte uit de Mortel maken we er weer een fantastische middag van. 
Voor deze middag is geen opgave nodig. Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent.

Carnavalscomité Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel

Advies taxibestellen:  Heen 12.30 uur, terug 16.40 uur

 
UITNODIGING KERSTAVOND MARIAHOUT
Opgeven voor de Kerstavond in Mariahout kan nog t/m 16 december 
 
Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door. 
De KERSTAVOND zal plaatsvinden op
vrijdag 20 december van 19.00 uur tot 22.00 uur:
 
Café Zaal de Pelgrim
Mariastraat 19-21
Mariahout
Je moet je hiervoor wel aanmelden. Dit kan alleen door een mail te sturen naar: kansplusgemert@hotmail.com

Wat kun je verwachten op deze
sfeervolle Kerstavond ?
Een ontmoeting met de Kerstman, een kleine attentie, veel muziek en heel veel carnavalssfeer door de aanwezigheid van de carnavals-verenigingen de Raopers uit Lieshout en de Heikneuters uit Mariahout.

Voorstel om taxi te bestellen om 18.35 uur en voor de terugreis om 21.50 uur


EN VERGEET NIET ZATERDAG 21 SEPTEMBER
De jaarlijkse KERSTVIERING met muzikale ondersteuning van:
MUZIEKGEZELSCHAP NOOIT GEDACHT
 
Aanvang:    14:00 uur
Eindtijd:      16:30 uur
Kunstlokaal Gemert
 
Iedereen is welkom: Familie, vrienden, begeleiding, verzorgers, vrijwilligers.

Opgeven voor het Sinterklaasfeest kan nog t/m 22 november.

Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door.
 
SINTERKLAASFEEST 
Andere jaren organiseren we altijd een Sinterklaasfeest in Gemert en in Beek en Donk. Besloten is om dit jaar één Sinterklaasfeest te organiseren. 

Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het weer ontzettend leuk om jou weer te zien.  

Het Sinterklaasfeest zal plaatsvinden op
zondag 1 december van 13.00 uur tot 17.00 uur:
Café Zaal de Tapperij 
Kerkstraat 22 
Beek en Donk
Je moet je hiervoor wel aanmelden voor 25 november. Dit kan als volgt:
Stuur een mail naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.com

Of meld je telefonisch aan bij:

Thea Roijackers, De Wijst 39, Gemert                          tel. 0492 – 36 72 65
Jan Leenders, Oude Bemmerstraat 8, Beek en Donk   tel. 06 – 20 64 31 39

Geef bij opgave aan of je zelf een cadeautje wilt kopen. Maximaal € 7.50.

Lever dat cadeau met aankoopbon één week van te voren in bij één van bovenstaande adressen.

Koop je zelf geen cadeau dan zorgt Sinterklaas voor een leuke waardebon.

 
EINDFEEST    –    60 JAAR   –    EINDFEEST 

DIT MAG JE NIET MISSEN!

ZONDAG 24 NOVEMBER
13:30 uur tot 17:00 uur
DE EENDRACHT
SINT ANNASTRAAT 60 IN GEMERT

Je hoeft je niet aan te melden maar noteer deze datum alvast in je agenda want jij bent natuurlijk van harte welkom.

Voor alle info, zie de UITNODIGING EINDFEEST KansPlus

SPELLENZESKAMP KANSPLUS

SPELLENZESKAMP KANSPLUS Op zondag 9 juni zal op het hoofdveld van Sparta’25 een Spellenzeskamp plaatsvinden voor mensen met een beperking uit de hele regio. Deze activiteit vindt plaats in het kader van het 60 jarig bestaan van Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel.
Alle mensen met een beperking (jong en oud) uit bovenstaande gemeenten en
kerkdorpen kunnen hier gratis aan deelnemen. Ook mensen in een rolstoel kunnen
hieraan deelnemen. Er zijn spellen op elk niveau.

JIJ DOET TOCH OOK MEE ???
Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 uur tot 16.30 uur Spellen- Zeskamp
16.30 uur tot 18.00 uur Muziek, optreden zanger en uitreiking oorkonde

Elke deelnemer ontvangt na deelname een oorkonde en krijgt een frietje+snack en
een consumptie aangeboden. Deelname is gratis en je mag ook je vrienden
uitnodigen.

Opgave via: kansplusgemert@hotmail.com
(Vermeldt je naam, leeftijd, je contact gegevens en of je in een rolstoel zit. )

Voor vragen of extra informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Jan Leenders op telefoonnummer 06-20643139.

 

Rabobank Clubkas CampagneSamenwerking Kansplus regio Laarbeek-Gemert-Boekel en Sparta ’25

Breng jouw stem uit en steun het verenigingsleven!

Rabobank Peel Noord draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen en stelt daarvoor € 125.000,- beschikbaar!

Ook onze club doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! Van 4 tot en met 30 april mogen leden van Rabobank Peel Noord vijf unieke stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is dus geld waard! Onze club ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden, donateurs, familie, vrienden enz.

Het is voor onze vereniging belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor o.a. onze jubileumjaar en het verder ontwikkelingen van avondcursussen voor onze mensen met een beperking.

Het zou fantastisch zijn als jij, jouw familie en vrienden stemmen geven aan Kansplus tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Omdat je meerdere stemmen hebt zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Sparta ’25 uit Beek en Donk. Op zondag 9 juni organiseren we samen met Sparta ’25 een spellenzeskamp voor onze mensen met een beperking. Een mooi samenwerkingsverband..

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u een andere stem uitbrengt op Sparta ’25. Zij kunnen het geld uit de Clubkascampagne ook goed gebruiken.

Alvast bedankt voor jouw steun!

Besturen Kansplus en Sparta ’25

Modeshow Kansplus
Op zondag 17 maart organiseren wij een modeshow waarbij de modellen onze eigen mensen met een beperking zijn.

De modeshow vindt plaats in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk, Otterweg 27. De aanvang van de modeshow is 13:00 uur.

Burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek zal aanwezig zijn om ons jubileumjaar officieel te openen. Tussen de diverse modeshows zal ons orkest Nooit Gedacht hun muzikale kunsten vertonen.

De kleding van de modeshow worden beschikbaar gesteld door Yours Fashion en Shoeby Fashion uit Beek en Donk. Naast de modeshow zullen er ook diverse stands aanwezig zijn van enkele bedrijven die meewerken aan deze middag.
Onze eigen modellen hebben van te voren een professionele training gekregen en worden door ervaren visagisten opgemaakt.

Het wordt een hele gezellige middag waarbij alles netjes op tijd wordt gepland. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een goed uitzicht te hebben op de catwalk.

Verkoop carnavalsoutfits

Bent u nog op zoek naar een leuke carnavalsoutfit. Kom dan zaterdag 9 of 16 februari naar de Pater Vogelstraat 43 in Beek en Donk. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er carnavalsoutfits verkocht voor maximaal €7,50 per stuk. De entree bedraagt €1,00. Sla je slag en kom snuffelen. De opbrengst van de verkoop is bedoeld voor KansPlus, die daarmee weer activiteiten organiseren voor mensen met een beperking.

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Alleen voor Beek en Donk moet je je aanmelden.

VAN SINTERKLAAS

Beste mensen het is weer zover.

Binnenkort kom ik weer aan in Nederland en wil ik ook Kansplus gaan bezoeken. Uiteraard breng ik ook een cadeautje voor iedereen mee. Hieronder kun je lezen hoe en waar je je moet aanmelden.

Sint en Pieten in Gemert

Vrijdag 23 november 2018 a.s.
Zaal De Kokse Hoeve, Koksedijk 25 in Gemert van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Uit: De Mortel , Handel , Elsendorp , Gemert / Bakel , Boekel / Venhorst
Voor leden, donateurs + ouders/verzorger/broers/zussen en vrijwilligers.

Kom je uit Laarbeek en wil je hier ook graag naar het Sinterklaasfeest komen, dan ben je van harte welkom, maar let op !! Je mag maar 1 keer een cadeautje vragen.

Geef bij opgave naam en cadeautip door. Zelf iets kopen (let op € 7,50 ) mag ook, je mag dan het cadeautje minimaal 1 week van te voren met kassabon afgeven bij een van onderstaande adressen. Uiterste opgavedatum is 18 november(mag ook via mail of telefoon).

* Thea Roijackers, Wijst 39 in Gemert, 0492-367265 of mail: mark.roijackers@gmail.com

* Sjan de Groot, 0492-463257

Sint en Pieten in Beek en Donk

Zondag 2 december a.s.

Zaal ’t Huukske, Kapelstraat 6, Beek en Donk van 13.00 tot ± 17.00 uur.
Zaal open vanaf 13.00 uur.

Naast een bezoek door de Sint en zijn Pieten zal de middag muzikaal worden opgeluisterd door De Ekkermuzikanten.

Opgeven en cadeautip voor 25 november doorgeven aan:

Anny Vorstenbosch: Tel. 06-23620526 of mail naar: Anny.vorstenbosch@onsmail.nl

Geef bij opgave Naam en cadeautip door. Let op: Zelf iets uitgezocht? Neem dan contact op met Anny. (U krijgt dan € 7.50 terug) anders helpen wij de Sint iets uitzoeken.

Niet aanwezig is geen cadeau.
Sinterklaas zorgt in Laarbeek ofwel Gemert voor een cadeau.

Esther van den Broek overleden
Deze week ontvingen wij het zeer droevige nieuws dat op 21 september in de leeftijd van 36 jaar Ester van den Broek is overleden. Veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van Ester. Onwezenlijk, oneerlijk, niet te begrijpen. Een ontzettend groot verlies voor haar ouders. Ook bij Kansplus zal een leegte ontstaan. Esther was bij diverse activiteiten van Kansplus aanwezig waar zij ook telkens op haar manier van genoot. Wij wensen haar ouders, Annie en Hans, veel sterkte met dit enorme verlies van hun dochter.

Waar je ook bent,

ik zal het niet weten,

niet in tijd en afstand te meten.

Ik heb je bij me, diep in mij,

daarom ben je zo dichtbij.

U kunt afscheid nemen van Esther in het uitvaartcentrum de Groof, Oranjelaan 54 te Beek en Donk, op woensdag 26 september van 18.30 uur tot 19.15 uur.
De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 27 september om 14.30 uur op Bronlaak, in het Pinksterhuis, Gemertseweg 36 te Oploo.

Opgeven Feestavond en Dansles

Op vrijdag 5 oktober is weer de jaarlijkse feestavond voor onze mensen met een beperking. Evenals vorig jaar bij de Kokse Hoeve 25 te Gemert. De avond begint om 18.30u (zaal open om 18.00u) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Zorg dat je op tijd bent. Voor meer informatie klik op de link.

Daarnaast beginnen we weer met danslessen. In het najaar 2018 en voorjaar 2019 zullen we weer 20 avonden organiseren o.l.v. Jan van de Eijnden en zijn vrijwilligers. Bij de eerste deelname waren er maar liefst 12 koppels. Wil je in het najaar ook weer deelnemen aan de danslessen geef je dan snel op. Zie voor meer informatie ook de link.

BBQ voor de vrijwilligers en jaarlijks uitstapje voor vrijwilligers en ouders van cliënten

Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september stonden in het teken van de vrijwilligers van KansPlus en ouders van cliënten. Op vrijdagavond werd in Gemert de BBQ aangestookt en konden de vrijwilligers van de verschillende groepen met elkaar kennis maken. Onder het genot van een lekker drankje en een bord eten gaat het mixen toch wat gemakkelijker. Een gezellige avond die zeker zal worden herhaald.

Zaterdag 1 september vertrokken ouders en vrijwilligers voor het jaarlijkse reisje naar Appeltern. Natuurlijk voor de alom bekende tuinen, maar niet voordat er gestopt was bij het stoomgemaal de Tuut. Na een heerlijk kopje koffie met gebak starten we met de rondleiding. De vrijwilligers van het stoomgemaal vertelden enthousiast over de geschiedenis en restauratie van het gemaal. Ook het motorenmuseum was zeer in trek. Niet alleen bij de heren maar zeker ook bij de dames. In de tuinen van Appeltern kon iedereen zijn hartje ophalen en volop ideeën opdoen voor de grote, minder grote en zelfs kleine tuintjes.
Op de terugweg nog met elkaar dineren en dan op weg naar huis na een geslaagde dag. (zie foto’s bij foto’s activiteiten)

Rabobank Clubkas Campagne

Op vrijdag 18 mei ontving Kansplus regio Gemert een bedrag van 625,68 euro in de Rabo Clubkas Campagne. Namens Kansplus namen voorzitter Ans van de Kerkhof, bestuurslid Hanita Klerkx en Koen Leenders het mooie bedrag in ontvangst. Op het Ridderplein in Gemert werden alle winnaars in het zonnetje gezet en ontving men de bij behorende cheque. Alle Rabobank-leden die op Kansplus hebben gestemd willen we graag bedanken. Het bedrag zal vooral besteed worden aan de ontwikkeling van de avondschool en nieuwe activiteiten m.b.t. de Soos en Nooit Gedacht.

Uitnodiging Familie-broer-zussendag

Hierbij de uitnodiging voor onze jaarlijkse familie-broer-zussendag welke plaatsvindt op zaterdag 12 mei a.s.
Dat is al heel snel. Wacht dus niet te lang en meldt je aan.

Regiofeest Kansplus Gemert-Boekel-Laarbeek-Someren-Asten-Deurne

Zondag 29 april organiseren we het grote regiofeest. Je kunt je nog aanmelden voor dit feest. Zie onderstaand bericht.

RABOBANK CLUBKAS

De Rabobank draagt het verenigingsleven een warm hart toe.

Elk lid van de rabobank krijgt een stembrief thuis gestuurd.
Via deze stembrief kunt u stemmen op 5 verenigingen.

Wij als Kansplus / Nooit Gedacht staan ook op deze lijst.

Hoe meer stemmen wij krijgen hoe meer geld wij ontvangen van de Rabobank als bijdrage voor onze activiteiten.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u uw stem uitbrengt op onze vereniging.

Alvast Bedankt!

Uitnodiging jaarvergadering

Hierbij de uitnodiging voor de jaarvergadering die plaatsvindt op dinsdag 27 maart 2018.

Carnaval Beek en Donk

Hierbij de uitnodiging voor de carnaval in Beek en Donk op zondag 21 januari. Opgeven voor 16 januari a.s.

Vrijdag 12 januari starten we onze carnavalsactiviteiten met het bekendmaken van de Prins, Prinses en Adjudant. Je bent van harte welkom om 19.00 bij de Kokse Hoeve in Gemert.

Uitnodiging carnaval Beek en Donk 2018

Sinterklaasactiviteit Gemert en Beek en donk

Hierbij de uitnodiging voor onze Sinterklaasactiviteiten in Gemert en Beek en Donk.

Lees de uitnodigingen goed door en geef je op tijd op zodat Sinterklaas en zijn Pieten ook op tijd voor de leuke kado’s kan zorgen.

Uitnodiging Sint Gemert 2017

Uitnodiging Sint Beek en Donk 2017

Sportactiviteit met ORO i.s.m. Laarbeek actief

In Laarbeek zijn we bezig om zoveel mogelijk mensen met een beperking te laten sporten. In samenwerking met ORO word er op donderdag 19 oktober van 14.00-15.15 uur in sporthal Den Ekker in Beek en Donk een sportmiddag georganiseerd. Het is de bedoeling om dit we ongeveer 4x in het jaar te realiseren. Wie weet wordt dit nog groter en groter. Vandaar dat we hier volledig aandacht willen geven, omdat dat zo belangrijk is om te sporten met een beperking, hoe Uniek is dat!

Bekijk de foto’s van deze middag bij foto’s activiteiten!

Helaas gaat de de broer,zussen en familiedag zondag 25 juni niet door.

Uitnodiging uitstapje Kansplus 2017

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Carnaval Kansplus middag Beek en Donk

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Ouders en kinderen kerst Laarbeek

Onderstaand de uitnodiging voor kerst

Uitnodiging Ouders en Kinderen kerst Laarbeek

OPGAVE SINTERKLAASMIDDAG GEMERT / BEEK EN DONK

Sinterklaas uitnodiging Beek en Donk 2016

Sinterklaas uitnodiging Gemert 2016

JUBILEUMCONCERT

Onderstaand de uitnodiging voor het jubileumconcert van muziekgroep Mannenkoor ‘Van Wôr Ik Ben’ met medewerking van Muziekgroep ‘Nooit Gedacht’.

2 oktober 2016

De Eendracht

St Annastraat 60

Gemert

Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Jubileumconcert UITNODIGING

FAMILIE – AKTIVITEITENDAG

ZONDAG 28 AUGUSTUS Kansplus Familiedag 20160828 (12a)

Huub en Carla de Wit ontvangen Koninklijke onderscheiding

Tijdens de familiedag van Kansplus regio Gemert welke plaatvond bij Outdoor Laarbeek in Beek en Donk werden Huub en Carla de Wit volledig verrast. Burgemeester Frank van der Meijden mocht het echtpaar uit Lieshout een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Al meer dan 25 jaar zijn beide op diverse terreinen actief als vrijwilliger. Vooral ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mag altijd rekenen op hun inzet. Dat was ook de reden dat het uitreiken van de onderscheiding moest plaatsvinden tijdens een optreden van Nooit Gedacht. Zoon Freek vond dat Huub en Carla wel een onderscheiding verdienden. Maar een Koninklijke onderscheiding krijg je niet zomaar. Gelukkig was iedereen akkoord en ook blij dat zij deze onderscheiding kregen. Naast burgemeester van der Meijden waren ook de wethouders Briels en van Zeeland en voorzitter Ans van de Kerkhof van Kansplus regio Gemert aanwezig. Na de uitreiking bracht Nooit Gedacht nog een muzikale hulde.

Kansplus Familiedag 20160828 (54)

De familiedag van Kansplus was dit jaar heel bijzonder. Om half twee konden bijna 100 mensen deelnemen aan diverse activiteiten. Men kon klimmen tot 10 meter hoogte maar er waren ook diverse spellen op de grond. Op deze manier kon iedereen meedoen aan de activiteiten. Om half vier was er een optreden van Nooit Gedacht. Dit optreden werd om vier uur onderbroken door de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen voor Carla en Huub. Na de muzikale hulde mocht alle deelnemers ook nog gratis naar de aanwezige frietkar om de magen te vullen.

Het weer was op deze zondag fantastisch. Kansplus dankt alle medewerkers van Outdoor Laarbeek voor de organisatie. Een mooie familiedag met twee mensen die een zeer terecht Koninklijke onderscheiding ontvingen.

Voor meer foto’s klik op onderstaande link voor de facebookpagina van KansPlus Gemert

KansPlus Gemert

Reisje Kansplus

Het jaarlijks uitstapje op zaterdag 28 mei was bijzonder geslaagd Jammer van het lage aantal deelnemers maar zij die aanwezig waren vonden het bijzonder. In het centrum van Lottum werd een bezoek gebracht aan de Rozenhof. ’s-Middags werd onder begeleiding van een gids een bezoek gebracht aan het nieuwe futuristische treinstation in Arnhem. Uiteraard was er ook aan de hongerige magen gedacht.Reisje Kansplus_20160528 (5)

Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke

We hebben een nieuwe Prins, Prinses en Adjudant. Carnaval 2016 KansplusZe werden op 8 januari bekend gemaakt in samenwerking met c.v. De Peelvruuters uit Elsendorp. Het was dit jaar dus de beurt aan Carnavalsvereniging de Peelvruuters met Prinses Jody uit Elsendorp om bekend te maken wie er in 2016 zou gaan regeren in het Kansplusrijk. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom en bedankte alle mensen die de carnavalsavonden weer mogelijk hebben gemaakt. Vorst Leon van de Peelvruuters was daarna verantwoordelijk voor een goed verloop van de avond. Als eerste moest er wel afscheid genomen worden van Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel. Een belevenis voor deze mensen met soms ook wat verdriet. Wie doet er nou graag afstand van zijn mooie functie tijdens het Carnaval. Koen, Petra en Joel hebben vorig jaar laten zien dat ze er met hun Raad van Elf een geweldige carnaval konden vieren. Daarna werden een stralende Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke bekend gemaakt. Zij wonen alle drie in de Droom in Deurne maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Beek en Donk, Gemert en Handel. Nadat ze door Prinses Jody waren aangekleed mochten ze als eerste officiele daad hun ouders onderscheiden. Natuurlijk werden er ook onderscheidingen uitgewisseld tussen de Peelvruuters en Kansplus.

Op zondag 17  januari waren we te gast bij de Teugelders in Beek en Donk. Voor het eerst dus op een zondagmiddag maar het werd een geweldig succes. Op 31 januari waren de Vliegenmeppers in Boekel aan de beurt. Ook hier hebben we met zijn allen laten zien dat onze mensen echt carnaval kunnen vieren. Zie voor meer foto’s op de pagina met foto’s.

Sinterklaas activiteiten Gemert en Beek en Donk goed geslaagd.

De Sinterklaasfeesten in Gemert en Beek en Donk zijn weer voorbij. In de Kokse Hoeve bezocht de Sint ons met zijn Pieten en als snel werd het een gezellige boel. Met muzikale ondersteuning van Notenknauwers, lenige Pieten en mooie optredens van onze mensen was het een gezellig avond. Twee dagen later waren de Sint en zijn Meisjes Pieten in zaal ’t Huukske in Beek en Donk. Ook hier kon de Sint genieten van vele optredens. Hierbij zorgden Wai zennut mar en de Ekkermuzikanten voor de muzikale omlijsting. Al onze mensen kregen van de Sint zowel in Gemert en Beek en Donk een leuk cadeautje. Sinterklaas en zijn Pieten zijn inmiddels weer terug naar Spanje. We moeten weer een jaar wachten maar we kijken terug op twee mooie activiteiten en veel blije gezichten.

Spectaculaire muziek en dans middag voor mensen met een beperking

Op zaterdagmiddag 31 oktober wordt voor de 7e keer een gratis en schitterend muziek programma geboden, muziek en entertainment optimaal gecombineerd. Locale top artiesten staan garant voor het nodige vermaak, niemand minder dan Die Milka’s, De Velt op, Party Jockey Tim en drumband Nooit Gedacht zullen geheel belangeloos het beste van zich laten horen en zien. Ellen Tappel van Life Style center Laarbeek en de Streetdance groep UnityEight zorgen voor de ritmische bewegingen. Monika Slaets en Tim Frenken ( Party Jockey Tim ) zorgen voor de presentatie. De opening zal worden gedaan door de directeur van de dorpshuizen Laarbeek, Hennie Antonis.

Het programma begint om 13.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. Deze activiteit vindt plaats in het buurthuis van Lieshout aan de Grotenhof 2 in Lieshout. Op de website www.devierbinden.nl kunt u terecht voor informatie.

Feestavond 2015

Op vrijdag 2 oktober waren ruim 80 mensen aanwezig tijdens onze jaarlijkse feestavond. A.i. voorzitter Jan Leenders opende de avond door iedereen een smakelijk diner te wensen. Traditioneel is dit diner dan ook de opening van de feestavond. Het eten was weer goed verzorgd. Het toetje was nog maar net achter de kiezen, de tafels stonden nog vol met de lege  schalen maar DJ Arjan en Freek hadden de dansvloer al vol. Elk jaar is de feestavond weer een zeer gezellige avond. Mensen bedankt voor een zeer geslaagde avond.

2015_feestavond (8)

2015_feestavond (4)

Broers-zussen familieavond

20150918_Familiedag (12)20150918_Familiedag (22)

20150918_Familiedag (14)20150918_Familiedag (7)

Iedereen was na afloop unaniem. De karaoke avond was een groot succes ondanks het wat tegenvallende aantal deelnemers. De aanwezige deelnemers hadden een geweldige avond waar de talenten van onze mensen met een beperking weer eens boven kwamen drijven. De muziek verzorgd door Arjan en de karaoke-teksten op het scherm werden luidkeels meegezongen. Een fantastische gezellige avond welke zeker voor herhaling vatbaar is.

2015_NG_MARIAHOUT (4)2015_NG_MARIAHOUT (7)

2015_NG_MARIAHOUT (6)2015_NG_MARIAHOUT (24)

Succesvolle optredens Nooit Gedacht

Ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mocht in april het muziektuinpodia in Beek en Donk openen. De weersvoorspelling waren slecht maar niets bleek minder waar. Veel toeschouwers op het terras konden genieten van een sprankelend optreden van Nooit Gedacht. Op zondag 17 mei was de opening van het Openluchttheater in Mariahout. Nooit Gedacht was uitgenodigd om tijdens deze opening hun muziektalenten te tonen. Dat deden ze dan ook met verve. Vergezeld van een fraai zonnetje liet men weer eens zien met wat voor talenten zij gezegend zijn. Het grootorkest maar ook de slagwerkgroep bracht op de tribunes het nodige enthousiasme teweeg.

Jaarvergadering Kansplus regio Gemert

Op dinsdag 24 maart vindt onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. De ledenvergadering wordt gehouden in het ontmoetingscentrum, otterweg 27 in Beek en Donk. De aanvang van de ledenvergadering is 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Zwemmen voor mensen met een beperking

Vind je zwemmen leuk en zou je dit wekelijks willen doen? Dan kan in Beek en Donk. Klik op deze link en je vind veel meer informatie.Zwemmen voor mensen met een beperking

2015: Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel

Het was een spectaculaire carnavalsavond op vrijdag 16 januari in de Kokse Hoeve. Klik voor een compleet verslag en foto’s op deze link:  Carnaval_Gemert_2015

Carnaval weer in aantocht

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de Carnaval staat alweer voor de deur. Op vrijdag 16 januari zijn we te gast bij Carnavalsvereniging de Krulstarte uit de Mortel. De avond vindt plaats in de Kokse Hoeve en begint om 19.00u. We nemen afscheid van Prins Frank Boutkan, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit. Zij hebben Kansplus Gemert in 2014 op een voortreffelijke wijze vertegenwoordig. Om 20.30 uur worden de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant bekend gemaakt. Wie zullen het dit jaar zijn ??

Een week later op vrijdag 23 januari zijn we te gast bij de Vrienden van de Teugelders van Ganzendonck. Deze avond vindt plaats in zaal van de Burgt, Heuvelplein en begint om 19.30 uur.

Zondag 8 Februari gaan we op bezoek in Venhorst, Zaal de Horst, Sint Jozefplein 25. De feestmiddag begint om 13.30 uur en we zijn te gast bij carnavalsvereniging de Peeltuuters.

Mooie kerstviering

Op zaterdag 20 december hadden we weer onze kerstviering. Ongeveer 130 aanwezigen werden voorafgegaan door Pastor van Gemert. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom. De viering werd muzikaal op een indrukwekkende wijze aangekleed door onze muziekgroep Nooit Gedacht. Na afloop van de viering was er voor alle aanwezigen uiteraard een kopje koffie of thee en heerlijke worstenbroodjes.

Zwemmen en Snoezelen (Nieuwe activiteit)

Op zondag 16 november organiseren we een nieuwe activiteit. We gaan namelijk zwemmen in de JunglePool en snoezelen in de snoezelruimte bij de Emiliusschool in Son. De activiteit is vooral bestemd voor onze mensen met een beperking welke aan diverse andere activiteiten niet kunnen meedoen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Leenders, telefoon 06-20643139.

Lezing Wim Daniels drukbezocht

Na de jaarvergadering had Kansplus regio Gemert Wim Daniels weten vast te leggen om een lezing te verzorgen. In een bomvolle zaal vertelde hij op zijn eigen ludieke wijze over wat hij zoal meemaakt. Uiteraard kwam in zijn lezing de taal en het dialect telkens ter sprake. Daniels heeft een geweldige gave om op een spontane en humorvolle manier het publiek bij zijn optreden te betrekken. De aanwezigen waren na afloop dan ook vol lof over een interessante avond

.Wim DanielsWim Daniels1

Maria Brans en Harrie van Rooij nemen afscheid op jaarvergadering

Op de jaarlijkse ledenvergadering van Kansplus regio Gemert nam voorzitter Maria Brans  afscheid. Bijna acht jaar is zij voorzitter geweest van de vereniging die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Helaas is er nog geen opvolger gevonden voor haar zodat Kansplus voorlopig zonder voorzitter zit. In deze acht jaren heeft zij de vereniging uitgebouwd tot een stabiele organisatie. Waar elders in het land diverse afdelingen van Kansplus het niet kunnen bolwerken geldt dit zeker niet voor regio Gemert. Volgens secretaris Jan Leenders kun je zoiets niet in je eentje er is iemand nodig die sturing aan het geheel geeft. Die persoon was Maria Brans voor Kansplus regio Gemert. Haar bestuurlijke ervaring, haar grote kring aan contacten en vooral haar geweldige interesse voor de medemens zijn haar krachten, aldus Leenders. Zij heeft zich heel haar leven vooral op bestuurlijk vlak daarvoor ingezet. Kansplus regio Gemert organiseert vooral veel activiteiten voor de doelgroep. Mevrouw Brans heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Maar de doelstelling van de stichting is ruimer dan alleen het organiseren van activiteiten. Het behartigen van belangen voor ouders en verwanten van personen met een verstandelijke beperking is voor de vertrekkend voorzitter altijd belangrijk geweest. Op de jaarvergadering werd zij bestuur en leden bedankt voor haar inzet. Harrie van Rooij, bestuurslid voor Mariahout/Lieshout nam na 20 jaar vrijwilligerswerk ook afscheid. Voordat de vergadering begon ontving hij uit de handen van wethouder van Zeeland van de gemeente Laarbeek de vrijwilligerspenning.

2014_jaarvergadering_harrie12014_jaarvergadering Maria Brans1

Jaarlijkse algemene ledenvergadering KansPlus regio Gemert

De jaarvergadering van Kansplus regio Gemert vindt plaats op dinsdag 25 maart a.s. in Ontmoetingscentrum De Vier Binden, Otterweg 27, Beek en Donk. De aanvang van de vergadering is 19.00u. Na de vergadering (20.30u) vindt de lezing plaats van Wim Daniels. Voor de agenda van de jaarvergadering klik op de onderstaande link.

Agenda jaarvergadering 2014

Grootse Carnavalsfeesten

In zaal de Kokse Hoeve vond dit jaar de aftrap plaats van het Kanspluscarnaval. In een bomvolle zaal barstte het feest los op de klanken van Bende Bè de Band uit Keldonk. De Drumknauwers waren er met de hele Raad van Elf en uiteraard Prins Ronald dun Urste. jeugdprins Tijs dun Urste en Prinses Ashley dun Urste.  Afscheid werd genomen van Prins Donny , Prinses Andrea, Adjudant Frank die in 2013 de scepter zwaaiden over ons Kansplusrijk.  Wie zou in 2014 de scepter zwaaien? Verstopt in grote zakken bleek al snel dat Prins Frank Boutkam, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit in 2014 het carnaval aanvoeren. Een week later waren we te gast bij de Teugelders van Ganzendonck in Zaal van de Burgt in Beek en Donk. Samen met Prins Luuk XLII en zijn gekleed gevolg, jeugdprins Luukske XXVIII, jeugdprinses Sofie, de jeugdraad van 11 en de Ganzendonckse dansmariekes werd er flink feest gevierd. Carnaval 2014 is voor Kansplus alvast begonnen met twee superavonden. Mensen van de organisatie hartelijk dank.

FOTO_COLLAGE         COLLAGE-KANSPLUSCARNAVAL 2014

Het nieuwe jaar 2014

Wij wensen u een prettig, gezellig en bovenal gezond 2014. Wij hopen jullie te ontmoeten op de diverse activiteiten welke we ook in dit nieuwe jaar organiseren. Het jaarprogramma 2014 hebben we inmiddels gepubliceerd.

Ontmoetingsdag succesvol

Op zaterdag 12 oktober heeft de ontmoetingsdag plaatsgevonden. We waren daarbij te gast bij Sint Servatius Gilde in Lieshout. Na een interessante presentatie over het gilde werd aangevangen met diverse spelen. Je kon er schieten met 2 soorten geweren, Jeu de Boules spelen en spijker slaan. Uiteindelijk werd Jo Thielemans de winnaar. Hij behaalde bij alle spellen de meeste punten.  Onderstaand een kleine compilatie van foto’s welke op deze dag zijn genomen.

Ontmoetingsdag 2013

Jubilarissen collectanten

Op zaterdag 20 april werden diverse jubilarissen gehuldigd omdat zijn 25 jaar of langer collectant zijn van het Fonds verstandelijk gehandicapten. Voorzitter Maria Brans heette alle aanwezigen welkom. Daarna bracht de drumband van ons muziekgezelschap Nooit Gedacht een ode aan de jubilarissen. Op deze manier konden de aanwezigen zien waar de gelden van de collecten onder meer naar toe gaan. Op de foto alle jubilarissen van deze middag welke aanwezig waren. Proficiat aan alle jubilarissen

jubilarissen (2)

Alle namen van de jubilarissen. Mw. Walravens, Fam. R. Schepers, Mw. Sanders, Mw. Kuypers, Mw. Verhofstadt, Mw. van Pelt, Mw. vd Aa, Mw. Janssen, Mw. Welten, Mw. M. van Boxtel, Dhr. J. v.d.  Weijer, Mw. L. v.d. Bosch, Mw. J. Smulders, Mw. M. Vlemmings, Mw. de Groot, Mw. van Uden, Mw. Verhoeven, Dhr. De Wit, Mw. van Kaathoven, Mw. Rooiakkers, Mw. Keursten, Mw. T. Corsten, Mw. M. Hagelaars, Mw. Z. Leenders, Mw. A. Bevers, Mw. M. Hoogenveen, Mw. D. Logtens, Mw. B. v.d. Heuvel, Mw. J. Willems

Opgave jaarlijks reisje

Op zaterdag 1 juni a.s. hebben wij ons jaarlijks uitstapje. Dit jaar hebben we gekozen voor een dagje Den Bosch met aansluitend een bezoek aan het Nostalgisch Museum in Langenboom. Bij aankomst in Den Bosch staat de koffie klaar met natuurlijk een echte Bossche Bol. Daarna volgt een rondvaart op de Binnen-Dieze.  Een ware belevenis. Na deze vaartocht heeft u 2 uur tijd,  waarin u zelf de stad kunt verkennen.Om 14.00 uur vertrekken we naar Langenboom voor een bezoek aanhet Nostalgisch Museum. Ook hier staat de koffie klaar. Dit museum heeft een verzameling die interessant is voor zowel vrouwen als mannen. U ziet daar huishoudelijke artikelen uit het verleden maar ook tractoren. Een gids zal ons op een ludieke wijze de weg wijzen door de vele verschillende afdelingen. Na afloop staat er een drankje voor u klaar. Om 17.00 uur vertrekken we naar Het Witte Huis in Zeeland voor een 3 gangen diner.

Dit uitstapje is bedoeld voor ouders en verwanten die lid of donateur zijn en vrijwilligers van KansPlus met partner/introducé. De kosten zijn € 50,00  per persoon te voldoen contant bij aanmelding of over te maken op bankrekening 1161.05.003. Inbegrepen; busreis, 2x koffie met Bossche Bol, Vaartocht, Bezoek aan museum Langenboom incl. koffie/thee en 2 consumpties, tot slot een 3-gangen diner in Zeeland. Thuiskomst  21.00 uur

Opgave uiterlijk tot 4 mei bij :  

Thea Roijackers                         0492-367265         Gemert  

Lisette van de Zanden               0492-462311         Beek en Donk

Maria Brans                               0492-351719        Venhorst      

Harrie vd Berg                           0499-421951         Lieshout/Mariahout

Of per mail: kansplusgemert@hotmail.com

09 juni 2012: Geslaagd bezoek Floriade

Het bezoek aan de Floriade is prima verlopen voor de deelnemers. Aan de reis, georganiseerd door Kansplus regio Gemert, namen 49 mensen deel. Men genoot, na enige vertraging, van de diverse schoonheden op het Floriade-terrein in Venlo. Op de terugreis kon men nog genieten van een heerlijke maaltijd.

28 mei 2012: Optreden Nooit Gedacht geslaagd

Op tweede pinksterdag stonden in zaal van de Burgt in Beek en Donk ons muziekgezelschap Nooit Gedacht en de Stoomafblaoskapel uit Beek en Donk op de planken. Een zeer geslaagd optreden waarin Nooit Gedacht weer eens liet zien waartoe het allemaal in staat is.

Een week later op zaterdag 18 februari sluiten we Carnaval 2023 of met een geweldig feest tijdens de Soos. Je bent welkom vanaf 14.00 uur in het Kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. Om 17.00 uur sluiten we het feest af. Ook hier is aanmelden niet nodig, iedereen is welkom. Net als andere jaren gaan we hossen maar ook artiesten van eigen bodem zijn dan te horen. Wil je dus optreden dan kun je dat melden tijdens deze middag. Uiteraard sluiten we Carnaval 2023 gezamenlijk af met een fantastisch slotnummer Dus trek je carnavalskleren aan en kom a.s. zondag naar Boekel en volgende week zaterdag naar de Soos in het Kunstlokaal

EINDEJAARS FEEST

Voor het eerst viert KansPlus met iedereen een EINDEJAARSFEEST.  Dit feest vindt plaats op zondag 11 december van 13.30 uur tot 17.00 uur in Zaal de Koekkoek, Dorpsstraat 49 in Lieshout.

In samenwerking met de carnavalsverenigingen de Heikneuters uit Mariahout en de Raopers uit Lieshout willen we op een gezellige manier het jaar afsluiten. Het muzikale gedeelte van de avond wordt verzorgd door discotheek Show Events.

Maar er zullen ook vier Mistery Guests op het podium verschijnen. De beide carnavalsverenigingen vormen op die avond een jury welke door middel van vragen stellen moeten achterhalen wie de Mistery Guests zijn. Dus dat wordt ook weer spannend.

Bij binnenkomst krijg je een kopje koffie/thee met wat lekkers. Ook krijgt iedereen 1 consumptie. Tijdens de avond krijg je ook nog een zakje chips. Overige consumpties kun je zelf kopen.

Dit mag je natuurlijk niet missen. Hiervoor moet je je wel even aanmelden.

Stuur hiervoor een mailtje voor vrijdag 8 december naar ons mailadres kansplusgemert@hotmail.com

KERSTVIERING 17 DECEMBER

Ook dit jaar organiseren we weer onze KERSTVIERING.

Dit zal zijn op zaterdag 17 december in het kunstlokaal, Vondellaan 49 in Gemert. De aanvang van de Kerstviering is om 14:00 uur en zal tot ongeveer 16:15 uur duren. Laat je meevoeren richting Kerst met sfeervolle Kerstliedjes uiteraard uitgevoerd door ons eigen orkest Nooit Gedacht. Zij staan garant voor een heel mooie muzikale omlijsting.  Nieuw is dat het kerstverhaal zal worden uitgevoerd door onze nieuwe toneelgroep. Zij hebben de afgelopen weken flink geoefend.

Na afloop van de Kerstviering is er koffie/thee/ranja en een worstenbroodje of kerstbrood. Iedereen is van harte welkom met vrienden en familie. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Sinterklaas bij KansPlus

Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om KansPlus te bezoeken. Dat bezoek zal plaatsvinden op zondag 27 november van 13.30 u tot 17.00 u in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 in Beek en Donk.Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het ontzettend leuk om jou weer te zien. Ook hebben ze voor iedereen een leuk cadeau en snoep bij. Het cadeau is een waardebon waar je bij heel veel winkels zelf iets leuks kunt kopen. Je mag ook zelf voor een cadeau zorgen ter waarde van 10 euro. Dit kan je dan bij aankomst afgeven met duidelijk je naam op het cadeau. Je ontvangt dan van KansPlus het bedrag terug.Wil je bij het bezoek van Sinterklaas aanwezig zijn dan moet je je hiervoor wel aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.comGeef je naam door, waar je woont, of er een eventuele begeleider meekomt en of je zelf een cadeau koopt.Voor onze mensen en de begeleiding zorgt KansPlus voor koffie/thee en iets lekkers. Mocht je meer willen drinken dan kun je zelf natuurlijk extra consumpties kopen. Dus meld je snel aan en doe dat voor 15 november.

Aanmelden Feestavond KansPlus + pannenkoeken diner

Dinsdagavond 25 oktober van 18.30 – 21.15 uur

Locatie: Koks in Gemert.

Je bent weer van harte welkom op onze jaarlijkse feestavond.

De feestavond is inclusief pannenkoeken diner en je krijgt hierbij 2 consumpties.

Begeleiding mag meekomen. Zij betalen €17,50 als ze ook aan het pannenkoekendiner willen deelnemen. Dit is inclusief twee consumpties.

Aanmelden vòòr 20 oktober a.s. via kansplusgemert@hotmail.com

 
KansPlus sponsoring

Onze vrijwilligers Thiona en Imme hebben samen met hun vriendengroep een kraampje op de Konings markt in Gemert bemand.  Hun doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om activiteiten voor kansplus te kunnen organiseren.  Twee dagen hebben ze gebakken en gekneed om op de markt te verkopen.  De lekkere muffins en cake gingen als warme broodjes weg.   

Thiona, Imme, Nienke, Roos, Bram en Fleur hebben € 208,50 opgehaald voor kansplus!

Super bedankt allemaal voor dit mooie initiatief.

Foto’s Marcel v.d.Kerkhof 

Foto’s KansPlus sponsoring

 
LAARBEEK 25 – GEWOON BIJZONDEROp zondag 10 juli organiseren we een geweldige activiteit. In het kader van het 25 jarig bestaan van de gemeente Laarbeek hebben wij aangegeven om ook voor onze doelgroep een dag te organiseren. Wat gaan we doen?  We organiseren in de middag een fantastische spelendag waar iedereen met of zonder rolstoel aan kan deelnemen. De aanvang van de spelen is om 13.00 uur. De spelen worden stilgelegd om uiteraard wat te drinken maar ook te genieten van een modeshow en een dansdemonstratie. Nadat iedereen de spelen heeft afgerond gaan we gezamenlijk aan tafel (17.00 uur) om te eten en te drinken. Maar ook dan gaat deze feestdag nog door. Vanaf 18.30 uur start een ongelooflijk muziekfestijn met artiesten uit Laarbeek die we allemaal kennen. Zo noemen we de groep De Velt Op, de Party Freunden, The Medleys. Ben je het dan nog niet moe dan is er voor iedereen nog de TOP 100 BAND Bag on Wheels.Je kunt je al aanmelden om mee te doen. Daarnaast zullen we ook nog alle woongroepen (ook buiten Laarbeek) benaderen om deel te nemen. Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van KansPlus. Deze activiteit mag je niet missen. Meld je dus aan via ons centrale mailadres: kansplusgemert@hotmail.com. Geef aan je naam en het adres waar je woont.
 
Geef je op voor de FIETSTOCHTNet als vorig seizoen organiseren we weer een fietstocht voor al onze leden en familie en wel op zaterdag 20 mei (vertrek vanuit Beek en Donk/Keldonk en zondag 21 mei (vertrek vanuit Gemert). De fietsgroepen komen na een fietstocht op een centrale plaats bijeen. Op deze plaats wordt gezorgd voor een heerlijke picknick. Nadat we lekker gegeten, gedronken en gekletst hebben dan is het weer tijd om naar huis te gaan.Kun je zelf fietsen, ben je in het bezit van een duo-fiets of een rolstoelfiets dan kun je zeker meedoen. Hiervoor moet je je wel aanmelden. Heb je dit allemaal niet dan kun je je ook aanmelden. Wij gaan dan proberen om een fiets, duo-fiets of rolstoelfiets te regelen. Dat kunnen we niet 100% toezeggen maar we zullen er alles aan doen om het te regelen. Ook hebben we voldoende vrijwilligers dus dat kan het probleem niet zijn. En ja hoor, de deelname is gratis.Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers is het dus noodzakelijk om je aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar kansplusgemert@hotmail.com. Doe dit voor 8 mei.Geef aan je naam en of je in bezit bent van een eigen fiets met eventueel begeleider.
 
In Memoriam: Hermien Hagelaars Op 6 april kregen wij het droevige bericht van het overlijden van Hermien Hagelaars. De laatste maanden ging Hermientje in snel tempo achteruit. Op donderdag 14 april is afscheid genomen van haar in de aula van crematorium ’t Laar in Beek en Donk. Hermientje was woonachtig op de Voort in Gemert. Zij was bij veel activiteiten van KansPlus aanwezig en kon daar op haar manier enorm van genieten. Vooral tijdens de dansles, carnaval en de feestavond kon zij met haar enorm gevoel voor ritme één van haar hobby’s, het dansen tot uiting brengen.Hermien, bedankt voor je prettige aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen.Onze condoleances gaan uit naar haar familie. Natuurlijk ook naar alle bewoners en begeleiding van De Voort in Gemert die in Hermien een vriendin verliezen.
 
Irma Scheepers overledenAfgelopen week ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Irma Scheepers.Irma is redelijk rustig overleden in het bijzijn van haar familie. Zij was woonachtig op de Bleek en was 73 jaar. Zaterdag is in besloten kring afscheid van haar genomen. Bij KansPlus hebben we Irma leren kennen als een vrolijke en prettig aanwezige vrouw die liefst 32 jaar deel uitmaakte van ons orkest Nooit Gedacht. Als tijdens onze activiteiten haar club PSV moest voetballen dan vroeg ze vaak wat de tussenstand was. Teleurgesteld als er geen winst was maar meestal was dat natuurlijk niet zo. Irma bedankt voor je positieve aanwezigheid bij KansPlus. We zullen je missen. Onze condoleances gaan uit naar haar familie en natuurlijk alle bewoners en begeleiding van De Bleek. 
Sportdag 
 
Heb je zin in een sportieve en gezellige dag? Lekker actief bezig zijn met gave spellen? Via onderstaande link meer informatie.
 
Kansplus regio GBLB gaat weer kienen
Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 17 februari a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Let op: aanvang kienen is om 19.00 uur. Zaal is open vanaf 18.15 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Corona gooit roet in het eten van Sinterklaas 🙂

De Sint kan helaas niet naar het ontmoetingscentrum komen op zondag 28 november. LET OP!!!!! Dat betekent niet dat jullie niet verrast worden met cadeautjes en lekkers. De Pieten komen naar jullie toe. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur gaan zij rondtrekken met lekkernijen en verrassingen. Zorg dus dat je thuis bent waar je woont en dat je klaar staat. De Pieten maken er vast een dolle boel van.  Je hoeft dus NIET naar Beek en Donk de Pieten KOMEN NAAR JULLIE TOE.

KansPlus dansles stopt voorlopig even!
In overleg met Jan v.d. Eijnden en de vrijwilligers van het dansen is besloten om voor nu even te stoppen met de danslessen. Het is met onze doelgroep lastig om de maatregelen te handhaven bij het dansen. We starten dan in januari weer als de maatregelen het toelaten.
Het betreft voorlopig ALLEEN de danslessen. Andere activiteiten gaan door met inachtneming van de Corona maatregelen.

Nooit Gedacht ontvangt fantastische donatie

Zaterdag 6 november vond de eerste repetitie van het Groot Orkest van Nooit Gedacht plaats. Bij alle muzikanten en begeleiders werd de corona cheque uitgevoerd. Bestuurslid Jan Leenders was aanwezig om onze mensen toe te spreken i.v.m. speciale gelegenheid. Op 9 februari 2020 overleed Freek de Wit. Tijdens de indrukwekkende afscheidsdienst in Lieshout konden de aanwezigen geld doneren aan een goed doel. Dit goede doel was ons orkest Nooit gedacht, Freeks orkest Nooit Gedacht. Door de corona crisis heeft de overhandiging van deze donatie nog nooit plaats kunnen vinden. Voor Huub en Carla, de ouders van Freek was het uiteraard een moeilijk moment. Jan Leenders gaf aan dat door het onthullen van dit geweldige bedrag we Freek vooral ook eren als lid van Nooit Gedacht en KansPlus. Op de cheque staat een fotocollage van Freek en het bedrag van maar liefst € 1.373,91.

Jo & Theo v.d. Biggelaar 60 jaar getrouwd

Oud voorzitter van KansPlus Jo v.d. Biggelaar is donderdag 11 november 60 jaar getrouwd met haar Theo. Ze werden vandaag verwend met een leuk cadeau namens KansPlus.

Een middagpakket met lekkere thee en een gezellig theepot. Voor de avond een lekker wijntje met 2 mooie glazen.

Natuurlijk moest er geproost worden met een lekker wijntje en nagepraat over het mooie feest van gisteren. Ook de vele mooie momenten met KansPlus passeerden de revue.

KansPlus wenst Jo en Theo nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid. Op naar de 65.😉🥂

Willie Bots overleden

Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze trouwste leden. Willie Bots is op 70 jarige leeftijd overleden. Willie was altijd graag aanwezig bij activiteiten van Kansplus en genoot daar enorm van en wij ook, we gaan hem missen. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.

Wil je een kaartje sturen dan kan dat naar:
Dela, t.a.v. Nabestaanden Willie Bots,  Belgenlaan 11, 5406 NX Uden

START UP PARTY

A.s. zondag 12 september organiseren wij onze START-UP PARTY

Zoals het er nu uitziet wordt het mooi weer.

Deze activiteit zal plaatsvinden in de buitenlucht wel met een heel grote overkapping.

Dus mocht het wat gaan regenen staan of zitten we wel allemaal droog.

Er is voor iedereen gratis drinken, muziek (Party Freunden en DJ)  en uiteraard eten.

De START-UP PARTY begin om 13.30 uur en eindigt omstreeks 17.45 uur.

Op het terrein bij de PORCUS-CAMPUS, Kloosterdreef 5 in Aarle Rixtel. Rij naar de Brabantse Kluis en volg daar de bordjes van Kansplus.

Je kunt je nog aanmelden tot a.s. vrijdag.

Dus heb je dat nog niet gedaan of vergeten stuur dan een mail naar kansplusgemert@hotmail.com

Deze PARTY geldt ook voor onze vrijwilligers. Dus alle vrijwilligers van Kansplus zijn van harte welkom na aanmelding.

Kansplus regio GBLB gaat weer kienen

Elk jaar organiseert Kansplus Gemert-Laarbeek-Boekel kienavonden welke voor iedereen toegankelijk zijn. Van de opbrengst van de kienavonden organiseert Kansplus allerlei leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De kienavonden vinden plaats bij Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Donderdag 2 september a.s. zal de eerstvolgende kienavond plaatsvinden. Aanvang kienen is om 20.00 uur. Zaal is open vanaf 19.30 uur. Uiteraard zullen tijdens de kienavonden de maatregelen zoals uitgevaardigd door het RIVM worden nageleefd. Zoals u gewend bent zijn er ook leuke prijzen te winnen en kienen we voor het goede doel.

Coronaproof fietstocht dag 2

Ja hoor ook de 2e dag fietsen met kansplus is grotendeels droog verlopen. Genoten hebben we allemaal zeer zeker. Daar deed dat buitje van de groep uit Keldonk niets aan af. Ook op deze dag 2 mooie routes gefietst met zijn allen vanuit 2 verschillende locaties. Gezellig buiten gegeten en wat gesnoept. Opnieuw een gezellig leuk evenement. Allemaal bedankt voor het meedoen en het helpen. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Coronaproof fietstocht dag 1

Vandaag na lange tijd eindelijk weer een leuke activiteit voor onze leden kunnen organiseren. Een coronaproof fietstocht. Met inachtneming van alle coronaregels zijn we vanuit 2 verschillende locaties via mooie routes naar ons lunchpunt gefietst. Tijdens de lunch zaten de groepen bij elkaar die bij elkaar wonen. Als afsluiter allemaal nog een heerlijk ijsje buiten opgegeten op 2 verschillende locaties. Iedereen heeft genoten. Nu morgen de 2e groep. Hopelijk net zo’n mooi weer als vandaag. Zie de foto’s bij activiteiten Kansplus

Carnaval 2021 is inmiddels voorbij.

Tijdens Carnaval ontving u van ons een filmpje met de beste Carnavalswensen van alle Prinsen uit onze regio.

Zij riepen jullie op om ook een carnavalsfilmpje te maken. Helaas hebben we niet zoveel inzendingen ontvangen. In totaal 4. Van de ingezonden filmpjes hebben we één film gemaakt.

Als je op onderstaande film klikt dan start de film. Of anders deze link https://youtu.be/TflMXSdqAkk plakken in je webbrowser.

Beste mensen, Carnavalsvierders, feestneuzen van Kansplus

Normaal zouden we volop bezig zijn met Carnaval. De vier carnavalsactiviteiten kunnen door de Corona-crisis niet doorgaan.

Heel jammer maar we moeten het toch accepteren.

Daarom leek het ons leuk om jullie te verrassen met bijgaande film. Deze kun je zien door op onderstaande film te klikken of anders deze link https://youtu.be/xMRsDvIU_mU plakken in je webbrowser.

De carnavalsverenigingen welke normaal aan onze activiteiten meedoen willen laten weten dat ze aan jullie denken.

Ze laten echter ook zien dat je toch nog een beetje carnaval kunt vieren ondanks de Corona.

Ook willen ze jullie aanmoedigen om de komende dagen ook een filmpje te maken waarin je laat zien dat Carnaval doorgaat maar dan op een andere wijze.

Dus vraag aan je familie, vrienden of de begeleiding of ze samen met jullie een leuk carnavalsfilmpje willen maken.

Een verkleedpartij, lekkere carnavalsmuziek i.p.v. een polonaise misschien een solo-naise. Maar er een gezellige boel van.

Elk filmpje wat ingeleverd wordt ontvangt een leuke attentie van ons.

We willen ze ook online zetten om aan andere mensen te laten zien dat Carnaval nog steeds leeft.

Wil je wel een filmpje insturen maar je wilt niet dat het online komt te staan dan kan dat natuurlijk ook. Geeft dit even aan als je het filmpje verstuurt.

Je kunt het filmpje sturen naar kansplusgemert@hotmail.com of via whatsapp naar 06-20643139.

Ook kun je het versturen via we transfer naar ons mailadres.

Met veel Carnavalsgroeten en Alaaf

Aan alle soosbezoekers van KansPlus
13 oktober 2020; Helaas noodzaken de nieuwe maatregelen van de regering ons i.v.m. de ontwikkelingen omtrent corona, om de soosactiviteiten voorlopig weer even stop te zetten. Afhankelijk van deze ontwikkelingen hopen we toch over 4 weken weer te kunnen starten. Heel jammer maar in het belang van ieders gezondheid dachten wij dit besluit te moeten nemen.
 
De muziekactiviteiten van ‘Nooit Gedacht’ gaan vooralsnog wel gewoon door omdat dit veelal individuele activiteiten zijn.
 
Namens de sooswerkgroep en het bestuur KansPlus,
Ans v.d. Kerkhof

Pannenkoeken diner

Het pannenkoeken diner was een succes. Ondanks de maatregelen was het een gezellige avond. Kijk bij foto’s activiteiten KansPlus voor meer over deze avond.

Pannenkoeken diner, je kunt je nog aanmelden
Een heleboel mensen hebben zich al aangemeld voor ons pannenkoeken diner bij Koks in Gemert. Voor diegene die dit nog niet hebben gedaan is dit nog mogelijk tot en met vrijdag 28 augustus. Het pannenkoekendiner is namelijk op dinsdag 1 september. Het diner begint om 18.30 bij Koks in Gemert.

Dus wil je nog komen meld je dan via kansplusgemert@hotmail.com


JE KUNT NOG MEEDOEN MET DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Het is nog steeds mogelijk om het antwoordformulier van DE GROTE KANSPLUS GBLB KWIS in te leveren. Dit is nog mogelijk tot zondag 5 juli. Daarna maken we de eindstand op.

De personen en woningen die de kwis al hebben ingeleverd reageren allemaal heel enthousiast. Dat vinden wij uiteraard heel leuk. Dus doe ook mee. Ook vrijwilligers mogen meedoen.

Voor alle deelnemers is er overigens een leuke frisse prijs.

Van de familie Brans ontvingen bij het antwoord formulier ook een eigen gemaakte rebus. Zie hieronder. Dat is echt creativiteit.

GROTE KANSPLUS GBLB KWIS

Binnen enkele dagen krijgen alle woongroepen en onze leden een mail over de GROTE KANSPLUS GBLB KWIS. In de mail is het antwoordformulier opgenomen. Via WE TRANSFER ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid om de KWIS te downloaden. Het powerpointbestand is te groot om per mail te sturen. Het is een kwis waaraan iedereen mee kan doen. Leden, familie, vrijwilligers. et leukste is het om dit met je familie, je woongroep, je vrienden of vriendinnen te doen. Je mag ook alleen meedoen. Er zitten vragen in voor elke niveau. De vragen gaan o.a. over Kansplus, muziek en de woongroepen.

Als je de kwis invult en je behoort bij de beste dan krijg je ook nog een leuke prijs. Een prijs als woongroep, als familie of een individuele prijs.
Heb je geen mail ontvangen vraag de kwis dan via de mail op of bel naar 06-20643139

Voorzitter KansPlus Ans van de Kerkhof ontvangt Koninklijke onderscheiding

Mevrouw A.P.M. (Ans) van de Kerkhof-van Hout uit Beek en Donk
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De activiteitenlijst van Ans van de Kerkhof van de afgelopen 30 jaar is indrukwekkend. Haar regionale en landelijke activiteiten voor de judobond, zijn samen met haar bestuurlijke inzet voor Laarbeek en omgeving reden voor de hoge onderscheiding.

Ze startte in 1989 met het opzetten van de Speel-o-theek in Beek en Donk waar ze tot 1993 betrokken bleef. Van 1990-1996 was ze vrijwilliger bij Kindervakantieweek Hiep Hoi en later werd ze daar ook bestuurslid. Van 1995-2003 was ze bestuurslid van de Roefeldag en aansluitend van 2003-2007 voorzitter van het organisatiecomité Teenexperience. Ze blies het Oranjecomité van 2015-2018 nieuw leven in met het ontwikkelen van het Oranjefestival. Sinds 2016 is ze bestuurslid en inmiddels voorzitter van de Dorpsraad van Beek en Donk en is ze voorzitter van de regieafdeling van Kans-Plus, regio Gemert-Laarbeek-Boekel die ze naar een hoger niveau tilde. In al die activiteiten laat ze zich zien als een betrokken bestuurder met visie en organisatietalent, die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Als mens is zij positief denkend en heeft ze een enorm doorzettingsvermogen.

Daarnaast zet zij zich van 1996 tot nu enorm in voor de judosport. Zij ondersteunde de regionale Judobond Zuid-Nederland van 1996-2005 bij wedstrijden en reizen. Is van 1996 tot nu penningmeester van stichting STEP die de wedstrijdgroep judoka’s ondersteunt. Was van 2005-2007 bestuurslid van de Judobond, district Zuid-Nederland en bleef daar nog tot 2019 vrijwilliger bij grote (inter)nationale toernooien.

Van 2007-2016 was ze bestuurslid met de portefeuille wedstrijdzaken en arbitrage van de landelijke Judobond. Ze heeft landelijk diverse evenementen georganiseerd en was eindverantwoordelijk voor het wereldkampioenschap judo van 2009 in Rotterdam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We missen jullie – activiteit KansPlus Samen Sterk

 
We zijn allemaal enorm beperkt in ons doen en laten. 
De wereld staat een beetje op zijn kop. Sommige van jullie krijgen geen bezoek meer, vrienden en vriendinnen kunnen niet meer samen zijn. Dit zorgt bij mij en waarschijnlijk ook bij jullie voor een beetje eenzaamheid, voor gemis, voor frustratie, voor verlangen.

Daarom leek het ons een leuk idee om aan jullie te vragen om deze gevoelens van eenzaamheid, gemis, frustratie, verlangen en soms ook vreugde te laten blijken.

Heb jij een lieve boodschap, wil je iemand bedanken of een hart onder de riem steken, wil je jouw gevoelens en gedachten uitdrukken ?

Doe dan mee met onze nieuwe activiteit:  KANSPLUS – SAMEN STERK

 • Schrijf een brief
 • Maak op een bestaand liedje een nieuwe tekst
 • Ga iets knutselen
 • Maak een gedicht of versje
 • Kook of bak iets lekkers of verzin een gerecht
 • Maak een raamposter
 • Schilder iets leuks
 • Maak een origineel mondkapje
 • Je mag zelf natuurlijk ook iets verzinnen.

Stuur dit naar: 
Mail:    kansplusgemert@hotmail.com
Post:   Kansplus GBLB, Oude Bemmerstraat 8, 5741 EB Beek en Donk
           Afgeven kan ook : Oude Bemmerstraat 8 in Beek en Donk – Wijst 39 in Gemert        

Als deze moeilijke tijd voorbij is gaan we een geweldige dag organiseren voor jullie.
Een dag met muziek, eten, drinken want dat hebben we samen dan wel verdiend. 
Al de leuke dingen die jullie gemaakt hebben zullen we dan officieel ten toon stellen zodat iedereen deze kan zien, lezen of horen.

 
Tijdelijke stopzetting alle activiteiten

Hallo allemaal,

Helaas breidt de corona besmetting zich steeds verder uit, en heeft intussen ook Gemert en omgeving bereikt. Gezien de laatste richtlijnen van het RIVM hierover en het grote risico op besmetting voor onze doelgroep, stoppen wij tot nader order al onze activiteiten. 

Wij willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze clienten en de vrijwilligers. 

Dat betekent dat vanaf nu, de repetities van Nooit gedacht, soos activiteiten, danslessen en alle verdere activiteiten, waaronder de jaarvergadering, NIET doorgaan. 

Wij wachten de verdere ontwikkelingen af, en zullen de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden en volgen. Via de facebookpagina van KansPlus en de Website zullen wij iedereen op de hoogte houden. 

Met vriendelijke groet

Ans van de Kerkhof

Voorzitter KansPlus GBLB

Freek de Wit overleden
Zondagmorgen 9 februari bereikte ons het droevige bericht dat Freek De Wit in zijn slaap is overleden. Freek was zeer actief binnen kansplus. Hij was muzikant bij orkest Nooit gedacht nam altijd deel aan de soos activiteiten, deed mee met de danslessen en was lid van de raad van elf. Wij zullen zijn vrolijke aanwezigheid zeer gaan missen. Wij wensen zijn ouders en verdere familie veel sterkte. 

 
Uitnodiging Carnaval Beek en Donk
Hiervoor moet je jezelf aanmelden voor 21 januari. Dus doe dit zo snel mogelijk.
 
UITNODIGING CARNAVALSMIDDAG GEMERT
33 JAAR CARNAVAL KANSPLUS  
DAARVOOR EEN  3 * 11 ALAAF 

Wij nodigen iedereen die iets met Kansplus te maken heeft uit voor  onze eerste carnavalsmiddag. Dus alle leden, donateurs, vrijwilligers, kennissen en vrienden zijn van harte welkom op: 

ZONDAG 12 JANUARI
KOKSE HOEVE, Koksedijk 25 in Gemert
 
Om 13.00 uur wordt de middag geopend door onze voorzitter.
 
We nemen dan afscheid van Prinses Yvonne, Prins Merijn en Adjudant Luc. Maar natuurlijk zullen onze nieuwe Prins ??, Prinses ?? en Adjudant ?? op deze middag op spectaculaire wijze bekend worden gemaakt.

 

Onder begeleiding van de Notenknauwers en carnavalsvereniging De Krulstarte uit de Mortel maken we er weer een fantastische middag van. 
Voor deze middag is geen opgave nodig. Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent.

Carnavalscomité Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel

Advies taxibestellen:  Heen 12.30 uur, terug 16.40 uur

 
UITNODIGING KERSTAVOND MARIAHOUT
Opgeven voor de Kerstavond in Mariahout kan nog t/m 16 december 
 
Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door. 
De KERSTAVOND zal plaatsvinden op
vrijdag 20 december van 19.00 uur tot 22.00 uur:
 
Café Zaal de Pelgrim
Mariastraat 19-21
Mariahout
Je moet je hiervoor wel aanmelden. Dit kan alleen door een mail te sturen naar: kansplusgemert@hotmail.com

Wat kun je verwachten op deze
sfeervolle Kerstavond ?
Een ontmoeting met de Kerstman, een kleine attentie, veel muziek en heel veel carnavalssfeer door de aanwezigheid van de carnavals-verenigingen de Raopers uit Lieshout en de Heikneuters uit Mariahout.

Voorstel om taxi te bestellen om 18.35 uur en voor de terugreis om 21.50 uur


EN VERGEET NIET ZATERDAG 21 SEPTEMBER
De jaarlijkse KERSTVIERING met muzikale ondersteuning van:
MUZIEKGEZELSCHAP NOOIT GEDACHT
 
Aanvang:    14:00 uur
Eindtijd:      16:30 uur
Kunstlokaal Gemert
 
Iedereen is welkom: Familie, vrienden, begeleiding, verzorgers, vrijwilligers.

Opgeven voor het Sinterklaasfeest kan nog t/m 22 november.

Dus heb je dit nog niet gedaan geef dit dan snel door.
 
SINTERKLAASFEEST 
Andere jaren organiseren we altijd een Sinterklaasfeest in Gemert en in Beek en Donk. Besloten is om dit jaar één Sinterklaasfeest te organiseren. 

Jij bent natuurlijk van harte welkom want Sinterklaas en zijn Pieten vinden het weer ontzettend leuk om jou weer te zien.  

Het Sinterklaasfeest zal plaatsvinden op
zondag 1 december van 13.00 uur tot 17.00 uur:
Café Zaal de Tapperij 
Kerkstraat 22 
Beek en Donk
Je moet je hiervoor wel aanmelden voor 25 november. Dit kan als volgt:
Stuur een mail naar ons mailadres:  kansplusgemert@hotmail.com

Of meld je telefonisch aan bij:

Thea Roijackers, De Wijst 39, Gemert                          tel. 0492 – 36 72 65
Jan Leenders, Oude Bemmerstraat 8, Beek en Donk   tel. 06 – 20 64 31 39

Geef bij opgave aan of je zelf een cadeautje wilt kopen. Maximaal € 7.50.

Lever dat cadeau met aankoopbon één week van te voren in bij één van bovenstaande adressen.

Koop je zelf geen cadeau dan zorgt Sinterklaas voor een leuke waardebon.

 
EINDFEEST    –    60 JAAR   –    EINDFEEST 

DIT MAG JE NIET MISSEN!

ZONDAG 24 NOVEMBER
13:30 uur tot 17:00 uur
DE EENDRACHT
SINT ANNASTRAAT 60 IN GEMERT

Je hoeft je niet aan te melden maar noteer deze datum alvast in je agenda want jij bent natuurlijk van harte welkom.

Voor alle info, zie de UITNODIGING EINDFEEST KansPlus

SPELLENZESKAMP KANSPLUS

SPELLENZESKAMP KANSPLUS Op zondag 9 juni zal op het hoofdveld van Sparta’25 een Spellenzeskamp plaatsvinden voor mensen met een beperking uit de hele regio. Deze activiteit vindt plaats in het kader van het 60 jarig bestaan van Kansplus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel.
Alle mensen met een beperking (jong en oud) uit bovenstaande gemeenten en
kerkdorpen kunnen hier gratis aan deelnemen. Ook mensen in een rolstoel kunnen
hieraan deelnemen. Er zijn spellen op elk niveau.

JIJ DOET TOCH OOK MEE ???
Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 uur tot 16.30 uur Spellen- Zeskamp
16.30 uur tot 18.00 uur Muziek, optreden zanger en uitreiking oorkonde

Elke deelnemer ontvangt na deelname een oorkonde en krijgt een frietje+snack en
een consumptie aangeboden. Deelname is gratis en je mag ook je vrienden
uitnodigen.

Opgave via: kansplusgemert@hotmail.com
(Vermeldt je naam, leeftijd, je contact gegevens en of je in een rolstoel zit. )

Voor vragen of extra informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Jan Leenders op telefoonnummer 06-20643139.

 

Rabobank Clubkas CampagneSamenwerking Kansplus regio Laarbeek-Gemert-Boekel en Sparta ’25

Breng jouw stem uit en steun het verenigingsleven!

Rabobank Peel Noord draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen en stelt daarvoor € 125.000,- beschikbaar!

Ook onze club doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! Van 4 tot en met 30 april mogen leden van Rabobank Peel Noord vijf unieke stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is dus geld waard! Onze club ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden, donateurs, familie, vrienden enz.

Het is voor onze vereniging belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor o.a. onze jubileumjaar en het verder ontwikkelingen van avondcursussen voor onze mensen met een beperking.

Het zou fantastisch zijn als jij, jouw familie en vrienden stemmen geven aan Kansplus tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Omdat je meerdere stemmen hebt zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Sparta ’25 uit Beek en Donk. Op zondag 9 juni organiseren we samen met Sparta ’25 een spellenzeskamp voor onze mensen met een beperking. Een mooi samenwerkingsverband..

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u een andere stem uitbrengt op Sparta ’25. Zij kunnen het geld uit de Clubkascampagne ook goed gebruiken.

Alvast bedankt voor jouw steun!

Besturen Kansplus en Sparta ’25

Modeshow Kansplus
Op zondag 17 maart organiseren wij een modeshow waarbij de modellen onze eigen mensen met een beperking zijn.

De modeshow vindt plaats in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk, Otterweg 27. De aanvang van de modeshow is 13:00 uur.

Burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek zal aanwezig zijn om ons jubileumjaar officieel te openen. Tussen de diverse modeshows zal ons orkest Nooit Gedacht hun muzikale kunsten vertonen.

De kleding van de modeshow worden beschikbaar gesteld door Yours Fashion en Shoeby Fashion uit Beek en Donk. Naast de modeshow zullen er ook diverse stands aanwezig zijn van enkele bedrijven die meewerken aan deze middag.
Onze eigen modellen hebben van te voren een professionele training gekregen en worden door ervaren visagisten opgemaakt.

Het wordt een hele gezellige middag waarbij alles netjes op tijd wordt gepland. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een goed uitzicht te hebben op de catwalk.

Verkoop carnavalsoutfits

Bent u nog op zoek naar een leuke carnavalsoutfit. Kom dan zaterdag 9 of 16 februari naar de Pater Vogelstraat 43 in Beek en Donk. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er carnavalsoutfits verkocht voor maximaal €7,50 per stuk. De entree bedraagt €1,00. Sla je slag en kom snuffelen. De opbrengst van de verkoop is bedoeld voor KansPlus, die daarmee weer activiteiten organiseren voor mensen met een beperking.

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Alleen voor Beek en Donk moet je je aanmelden.

VAN SINTERKLAAS

Beste mensen het is weer zover.

Binnenkort kom ik weer aan in Nederland en wil ik ook Kansplus gaan bezoeken. Uiteraard breng ik ook een cadeautje voor iedereen mee. Hieronder kun je lezen hoe en waar je je moet aanmelden.

Sint en Pieten in Gemert

Vrijdag 23 november 2018 a.s.
Zaal De Kokse Hoeve, Koksedijk 25 in Gemert van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Uit: De Mortel , Handel , Elsendorp , Gemert / Bakel , Boekel / Venhorst
Voor leden, donateurs + ouders/verzorger/broers/zussen en vrijwilligers.

Kom je uit Laarbeek en wil je hier ook graag naar het Sinterklaasfeest komen, dan ben je van harte welkom, maar let op !! Je mag maar 1 keer een cadeautje vragen.

Geef bij opgave naam en cadeautip door. Zelf iets kopen (let op € 7,50 ) mag ook, je mag dan het cadeautje minimaal 1 week van te voren met kassabon afgeven bij een van onderstaande adressen. Uiterste opgavedatum is 18 november(mag ook via mail of telefoon).

* Thea Roijackers, Wijst 39 in Gemert, 0492-367265 of mail: mark.roijackers@gmail.com

* Sjan de Groot, 0492-463257

Sint en Pieten in Beek en Donk

Zondag 2 december a.s.

Zaal ’t Huukske, Kapelstraat 6, Beek en Donk van 13.00 tot ± 17.00 uur.
Zaal open vanaf 13.00 uur.

Naast een bezoek door de Sint en zijn Pieten zal de middag muzikaal worden opgeluisterd door De Ekkermuzikanten.

Opgeven en cadeautip voor 25 november doorgeven aan:

Anny Vorstenbosch: Tel. 06-23620526 of mail naar: Anny.vorstenbosch@onsmail.nl

Geef bij opgave Naam en cadeautip door. Let op: Zelf iets uitgezocht? Neem dan contact op met Anny. (U krijgt dan € 7.50 terug) anders helpen wij de Sint iets uitzoeken.

Niet aanwezig is geen cadeau.
Sinterklaas zorgt in Laarbeek ofwel Gemert voor een cadeau.

Esther van den Broek overleden
Deze week ontvingen wij het zeer droevige nieuws dat op 21 september in de leeftijd van 36 jaar Ester van den Broek is overleden. Veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van Ester. Onwezenlijk, oneerlijk, niet te begrijpen. Een ontzettend groot verlies voor haar ouders. Ook bij Kansplus zal een leegte ontstaan. Esther was bij diverse activiteiten van Kansplus aanwezig waar zij ook telkens op haar manier van genoot. Wij wensen haar ouders, Annie en Hans, veel sterkte met dit enorme verlies van hun dochter.

Waar je ook bent,

ik zal het niet weten,

niet in tijd en afstand te meten.

Ik heb je bij me, diep in mij,

daarom ben je zo dichtbij.

U kunt afscheid nemen van Esther in het uitvaartcentrum de Groof, Oranjelaan 54 te Beek en Donk, op woensdag 26 september van 18.30 uur tot 19.15 uur.
De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 27 september om 14.30 uur op Bronlaak, in het Pinksterhuis, Gemertseweg 36 te Oploo.

Opgeven Feestavond en Dansles

Op vrijdag 5 oktober is weer de jaarlijkse feestavond voor onze mensen met een beperking. Evenals vorig jaar bij de Kokse Hoeve 25 te Gemert. De avond begint om 18.30u (zaal open om 18.00u) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Zorg dat je op tijd bent. Voor meer informatie klik op de link.

Daarnaast beginnen we weer met danslessen. In het najaar 2018 en voorjaar 2019 zullen we weer 20 avonden organiseren o.l.v. Jan van de Eijnden en zijn vrijwilligers. Bij de eerste deelname waren er maar liefst 12 koppels. Wil je in het najaar ook weer deelnemen aan de danslessen geef je dan snel op. Zie voor meer informatie ook de link.

BBQ voor de vrijwilligers en jaarlijks uitstapje voor vrijwilligers en ouders van cliënten

Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september stonden in het teken van de vrijwilligers van KansPlus en ouders van cliënten. Op vrijdagavond werd in Gemert de BBQ aangestookt en konden de vrijwilligers van de verschillende groepen met elkaar kennis maken. Onder het genot van een lekker drankje en een bord eten gaat het mixen toch wat gemakkelijker. Een gezellige avond die zeker zal worden herhaald.

Zaterdag 1 september vertrokken ouders en vrijwilligers voor het jaarlijkse reisje naar Appeltern. Natuurlijk voor de alom bekende tuinen, maar niet voordat er gestopt was bij het stoomgemaal de Tuut. Na een heerlijk kopje koffie met gebak starten we met de rondleiding. De vrijwilligers van het stoomgemaal vertelden enthousiast over de geschiedenis en restauratie van het gemaal. Ook het motorenmuseum was zeer in trek. Niet alleen bij de heren maar zeker ook bij de dames. In de tuinen van Appeltern kon iedereen zijn hartje ophalen en volop ideeën opdoen voor de grote, minder grote en zelfs kleine tuintjes.
Op de terugweg nog met elkaar dineren en dan op weg naar huis na een geslaagde dag. (zie foto’s bij foto’s activiteiten)

Rabobank Clubkas Campagne

Op vrijdag 18 mei ontving Kansplus regio Gemert een bedrag van 625,68 euro in de Rabo Clubkas Campagne. Namens Kansplus namen voorzitter Ans van de Kerkhof, bestuurslid Hanita Klerkx en Koen Leenders het mooie bedrag in ontvangst. Op het Ridderplein in Gemert werden alle winnaars in het zonnetje gezet en ontving men de bij behorende cheque. Alle Rabobank-leden die op Kansplus hebben gestemd willen we graag bedanken. Het bedrag zal vooral besteed worden aan de ontwikkeling van de avondschool en nieuwe activiteiten m.b.t. de Soos en Nooit Gedacht.

Uitnodiging Familie-broer-zussendag

Hierbij de uitnodiging voor onze jaarlijkse familie-broer-zussendag welke plaatsvindt op zaterdag 12 mei a.s.
Dat is al heel snel. Wacht dus niet te lang en meldt je aan.

Regiofeest Kansplus Gemert-Boekel-Laarbeek-Someren-Asten-Deurne

Zondag 29 april organiseren we het grote regiofeest. Je kunt je nog aanmelden voor dit feest. Zie onderstaand bericht.

RABOBANK CLUBKAS

De Rabobank draagt het verenigingsleven een warm hart toe.

Elk lid van de rabobank krijgt een stembrief thuis gestuurd.
Via deze stembrief kunt u stemmen op 5 verenigingen.

Wij als Kansplus / Nooit Gedacht staan ook op deze lijst.

Hoe meer stemmen wij krijgen hoe meer geld wij ontvangen van de Rabobank als bijdrage voor onze activiteiten.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u uw stem uitbrengt op onze vereniging.

Alvast Bedankt!

Uitnodiging jaarvergadering

Hierbij de uitnodiging voor de jaarvergadering die plaatsvindt op dinsdag 27 maart 2018.

Carnaval Beek en Donk

Hierbij de uitnodiging voor de carnaval in Beek en Donk op zondag 21 januari. Opgeven voor 16 januari a.s.

Vrijdag 12 januari starten we onze carnavalsactiviteiten met het bekendmaken van de Prins, Prinses en Adjudant. Je bent van harte welkom om 19.00 bij de Kokse Hoeve in Gemert.

Uitnodiging carnaval Beek en Donk 2018

Sinterklaasactiviteit Gemert en Beek en donk

Hierbij de uitnodiging voor onze Sinterklaasactiviteiten in Gemert en Beek en Donk.

Lees de uitnodigingen goed door en geef je op tijd op zodat Sinterklaas en zijn Pieten ook op tijd voor de leuke kado’s kan zorgen.

Uitnodiging Sint Gemert 2017

Uitnodiging Sint Beek en Donk 2017

Sportactiviteit met ORO i.s.m. Laarbeek actief

In Laarbeek zijn we bezig om zoveel mogelijk mensen met een beperking te laten sporten. In samenwerking met ORO word er op donderdag 19 oktober van 14.00-15.15 uur in sporthal Den Ekker in Beek en Donk een sportmiddag georganiseerd. Het is de bedoeling om dit we ongeveer 4x in het jaar te realiseren. Wie weet wordt dit nog groter en groter. Vandaar dat we hier volledig aandacht willen geven, omdat dat zo belangrijk is om te sporten met een beperking, hoe Uniek is dat!

Bekijk de foto’s van deze middag bij foto’s activiteiten!

Helaas gaat de de broer,zussen en familiedag zondag 25 juni niet door.

Uitnodiging uitstapje Kansplus 2017

Uitnodiging Carnaval Beek en Donk

Carnaval Kansplus middag Beek en Donk

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Carnaval Gemert

Uitnodiging Ouders en kinderen kerst Laarbeek

Onderstaand de uitnodiging voor kerst

Uitnodiging Ouders en Kinderen kerst Laarbeek

OPGAVE SINTERKLAASMIDDAG GEMERT / BEEK EN DONK

Sinterklaas uitnodiging Beek en Donk 2016

Sinterklaas uitnodiging Gemert 2016

JUBILEUMCONCERT

Onderstaand de uitnodiging voor het jubileumconcert van muziekgroep Mannenkoor ‘Van Wôr Ik Ben’ met medewerking van Muziekgroep ‘Nooit Gedacht’.

2 oktober 2016

De Eendracht

St Annastraat 60

Gemert

Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Jubileumconcert UITNODIGING

FAMILIE – AKTIVITEITENDAG

ZONDAG 28 AUGUSTUS Kansplus Familiedag 20160828 (12a)

Huub en Carla de Wit ontvangen Koninklijke onderscheiding

Tijdens de familiedag van Kansplus regio Gemert welke plaatvond bij Outdoor Laarbeek in Beek en Donk werden Huub en Carla de Wit volledig verrast. Burgemeester Frank van der Meijden mocht het echtpaar uit Lieshout een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Al meer dan 25 jaar zijn beide op diverse terreinen actief als vrijwilliger. Vooral ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mag altijd rekenen op hun inzet. Dat was ook de reden dat het uitreiken van de onderscheiding moest plaatsvinden tijdens een optreden van Nooit Gedacht. Zoon Freek vond dat Huub en Carla wel een onderscheiding verdienden. Maar een Koninklijke onderscheiding krijg je niet zomaar. Gelukkig was iedereen akkoord en ook blij dat zij deze onderscheiding kregen. Naast burgemeester van der Meijden waren ook de wethouders Briels en van Zeeland en voorzitter Ans van de Kerkhof van Kansplus regio Gemert aanwezig. Na de uitreiking bracht Nooit Gedacht nog een muzikale hulde.

Kansplus Familiedag 20160828 (54)

De familiedag van Kansplus was dit jaar heel bijzonder. Om half twee konden bijna 100 mensen deelnemen aan diverse activiteiten. Men kon klimmen tot 10 meter hoogte maar er waren ook diverse spellen op de grond. Op deze manier kon iedereen meedoen aan de activiteiten. Om half vier was er een optreden van Nooit Gedacht. Dit optreden werd om vier uur onderbroken door de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen voor Carla en Huub. Na de muzikale hulde mocht alle deelnemers ook nog gratis naar de aanwezige frietkar om de magen te vullen.

Het weer was op deze zondag fantastisch. Kansplus dankt alle medewerkers van Outdoor Laarbeek voor de organisatie. Een mooie familiedag met twee mensen die een zeer terecht Koninklijke onderscheiding ontvingen.

Voor meer foto’s klik op onderstaande link voor de facebookpagina van KansPlus Gemert

KansPlus Gemert

 

Reisje Kansplus

Het jaarlijks uitstapje op zaterdag 28 mei was bijzonder geslaagd Jammer van het lage aantal deelnemers maar zij die aanwezig waren vonden het bijzonder. In het centrum van Lottum werd een bezoek gebracht aan de Rozenhof. ’s-Middags werd onder begeleiding van een gids een bezoek gebracht aan het nieuwe futuristische treinstation in Arnhem. Uiteraard was er ook aan de hongerige magen gedacht.Reisje Kansplus_20160528 (5)

Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke

We hebben een nieuwe Prins, Prinses en Adjudant. Carnaval 2016 KansplusZe werden op 8 januari bekend gemaakt in samenwerking met c.v. De Peelvruuters uit Elsendorp. Het was dit jaar dus de beurt aan Carnavalsvereniging de Peelvruuters met Prinses Jody uit Elsendorp om bekend te maken wie er in 2016 zou gaan regeren in het Kansplusrijk. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom en bedankte alle mensen die de carnavalsavonden weer mogelijk hebben gemaakt. Vorst Leon van de Peelvruuters was daarna verantwoordelijk voor een goed verloop van de avond. Als eerste moest er wel afscheid genomen worden van Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel. Een belevenis voor deze mensen met soms ook wat verdriet. Wie doet er nou graag afstand van zijn mooie functie tijdens het Carnaval. Koen, Petra en Joel hebben vorig jaar laten zien dat ze er met hun Raad van Elf een geweldige carnaval konden vieren. Daarna werden een stralende Prins Teun, Prinses Michelle en Adjudant Anke bekend gemaakt. Zij wonen alle drie in de Droom in Deurne maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Beek en Donk, Gemert en Handel. Nadat ze door Prinses Jody waren aangekleed mochten ze als eerste officiele daad hun ouders onderscheiden. Natuurlijk werden er ook onderscheidingen uitgewisseld tussen de Peelvruuters en Kansplus.

Op zondag 17  januari waren we te gast bij de Teugelders in Beek en Donk. Voor het eerst dus op een zondagmiddag maar het werd een geweldig succes. Op 31 januari waren de Vliegenmeppers in Boekel aan de beurt. Ook hier hebben we met zijn allen laten zien dat onze mensen echt carnaval kunnen vieren. Zie voor meer foto’s op de pagina met foto’s.

Sinterklaas activiteiten Gemert en Beek en Donk goed geslaagd.

De Sinterklaasfeesten in Gemert en Beek en Donk zijn weer voorbij. In de Kokse Hoeve bezocht de Sint ons met zijn Pieten en als snel werd het een gezellige boel. Met muzikale ondersteuning van Notenknauwers, lenige Pieten en mooie optredens van onze mensen was het een gezellig avond. Twee dagen later waren de Sint en zijn Meisjes Pieten in zaal ’t Huukske in Beek en Donk. Ook hier kon de Sint genieten van vele optredens. Hierbij zorgden Wai zennut mar en de Ekkermuzikanten voor de muzikale omlijsting. Al onze mensen kregen van de Sint zowel in Gemert en Beek en Donk een leuk cadeautje. Sinterklaas en zijn Pieten zijn inmiddels weer terug naar Spanje. We moeten weer een jaar wachten maar we kijken terug op twee mooie activiteiten en veel blije gezichten.

Spectaculaire muziek en dans middag voor mensen met een beperking

Op zaterdagmiddag 31 oktober wordt voor de 7e keer een gratis en schitterend muziek programma geboden, muziek en entertainment optimaal gecombineerd. Locale top artiesten staan garant voor het nodige vermaak, niemand minder dan Die Milka’s, De Velt op, Party Jockey Tim en drumband Nooit Gedacht zullen geheel belangeloos het beste van zich laten horen en zien. Ellen Tappel van Life Style center Laarbeek en de Streetdance groep UnityEight zorgen voor de ritmische bewegingen. Monika Slaets en Tim Frenken ( Party Jockey Tim ) zorgen voor de presentatie. De opening zal worden gedaan door de directeur van de dorpshuizen Laarbeek, Hennie Antonis.

Het programma begint om 13.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. Deze activiteit vindt plaats in het buurthuis van Lieshout aan de Grotenhof 2 in Lieshout. Op de website www.devierbinden.nl kunt u terecht voor informatie.

Feestavond 2015

Op vrijdag 2 oktober waren ruim 80 mensen aanwezig tijdens onze jaarlijkse feestavond. A.i. voorzitter Jan Leenders opende de avond door iedereen een smakelijk diner te wensen. Traditioneel is dit diner dan ook de opening van de feestavond. Het eten was weer goed verzorgd. Het toetje was nog maar net achter de kiezen, de tafels stonden nog vol met de lege  schalen maar DJ Arjan en Freek hadden de dansvloer al vol. Elk jaar is de feestavond weer een zeer gezellige avond. Mensen bedankt voor een zeer geslaagde avond.

2015_feestavond (8)

2015_feestavond (4)

Broers-zussen familieavond

20150918_Familiedag (12)20150918_Familiedag (22)

20150918_Familiedag (14)20150918_Familiedag (7)

Iedereen was na afloop unaniem. De karaoke avond was een groot succes ondanks het wat tegenvallende aantal deelnemers. De aanwezige deelnemers hadden een geweldige avond waar de talenten van onze mensen met een beperking weer eens boven kwamen drijven. De muziek verzorgd door Arjan en de karaoke-teksten op het scherm werden luidkeels meegezongen. Een fantastische gezellige avond welke zeker voor herhaling vatbaar is.

2015_NG_MARIAHOUT (4)2015_NG_MARIAHOUT (7)

2015_NG_MARIAHOUT (6)2015_NG_MARIAHOUT (24)

Succesvolle optredens Nooit Gedacht

Ons muziekgezelschap Nooit Gedacht mocht in april het muziektuinpodia in Beek en Donk openen. De weersvoorspelling waren slecht maar niets bleek minder waar. Veel toeschouwers op het terras konden genieten van een sprankelend optreden van Nooit Gedacht. Op zondag 17 mei was de opening van het Openluchttheater in Mariahout. Nooit Gedacht was uitgenodigd om tijdens deze opening hun muziektalenten te tonen. Dat deden ze dan ook met verve. Vergezeld van een fraai zonnetje liet men weer eens zien met wat voor talenten zij gezegend zijn. Het grootorkest maar ook de slagwerkgroep bracht op de tribunes het nodige enthousiasme teweeg.

Jaarvergadering Kansplus regio Gemert

Op dinsdag 24 maart vindt onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. De ledenvergadering wordt gehouden in het ontmoetingscentrum, otterweg 27 in Beek en Donk. De aanvang van de ledenvergadering is 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Zwemmen voor mensen met een beperking

Vind je zwemmen leuk en zou je dit wekelijks willen doen? Dan kan in Beek en Donk. Klik op deze link en je vind veel meer informatie.Zwemmen voor mensen met een beperking

2015: Prins Koen, Prinses Petra en Adjudant Joel

Het was een spectaculaire carnavalsavond op vrijdag 16 januari in de Kokse Hoeve. Klik voor een compleet verslag en foto’s op deze link:  Carnaval_Gemert_2015

Carnaval weer in aantocht

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de Carnaval staat alweer voor de deur. Op vrijdag 16 januari zijn we te gast bij Carnavalsvereniging de Krulstarte uit de Mortel. De avond vindt plaats in de Kokse Hoeve en begint om 19.00u. We nemen afscheid van Prins Frank Boutkan, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit. Zij hebben Kansplus Gemert in 2014 op een voortreffelijke wijze vertegenwoordig. Om 20.30 uur worden de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant bekend gemaakt. Wie zullen het dit jaar zijn ??

Een week later op vrijdag 23 januari zijn we te gast bij de Vrienden van de Teugelders van Ganzendonck. Deze avond vindt plaats in zaal van de Burgt, Heuvelplein en begint om 19.30 uur.

Zondag 8 Februari gaan we op bezoek in Venhorst, Zaal de Horst, Sint Jozefplein 25. De feestmiddag begint om 13.30 uur en we zijn te gast bij carnavalsvereniging de Peeltuuters.

Mooie kerstviering

Op zaterdag 20 december hadden we weer onze kerstviering. Ongeveer 130 aanwezigen werden voorafgegaan door Pastor van Gemert. A.i. voorzitter Jan Leenders heette iedereen van harte welkom. De viering werd muzikaal op een indrukwekkende wijze aangekleed door onze muziekgroep Nooit Gedacht. Na afloop van de viering was er voor alle aanwezigen uiteraard een kopje koffie of thee en heerlijke worstenbroodjes.

Zwemmen en Snoezelen (Nieuwe activiteit)

Op zondag 16 november organiseren we een nieuwe activiteit. We gaan namelijk zwemmen in de JunglePool en snoezelen in de snoezelruimte bij de Emiliusschool in Son. De activiteit is vooral bestemd voor onze mensen met een beperking welke aan diverse andere activiteiten niet kunnen meedoen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Leenders, telefoon 06-20643139.

Lezing Wim Daniels drukbezocht

Na de jaarvergadering had Kansplus regio Gemert Wim Daniels weten vast te leggen om een lezing te verzorgen. In een bomvolle zaal vertelde hij op zijn eigen ludieke wijze over wat hij zoal meemaakt. Uiteraard kwam in zijn lezing de taal en het dialect telkens ter sprake. Daniels heeft een geweldige gave om op een spontane en humorvolle manier het publiek bij zijn optreden te betrekken. De aanwezigen waren na afloop dan ook vol lof over een interessante avond

.Wim DanielsWim Daniels1

Maria Brans en Harrie van Rooij nemen afscheid op jaarvergadering

Op de jaarlijkse ledenvergadering van Kansplus regio Gemert nam voorzitter Maria Brans  afscheid. Bijna acht jaar is zij voorzitter geweest van de vereniging die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Helaas is er nog geen opvolger gevonden voor haar zodat Kansplus voorlopig zonder voorzitter zit. In deze acht jaren heeft zij de vereniging uitgebouwd tot een stabiele organisatie. Waar elders in het land diverse afdelingen van Kansplus het niet kunnen bolwerken geldt dit zeker niet voor regio Gemert. Volgens secretaris Jan Leenders kun je zoiets niet in je eentje er is iemand nodig die sturing aan het geheel geeft. Die persoon was Maria Brans voor Kansplus regio Gemert. Haar bestuurlijke ervaring, haar grote kring aan contacten en vooral haar geweldige interesse voor de medemens zijn haar krachten, aldus Leenders. Zij heeft zich heel haar leven vooral op bestuurlijk vlak daarvoor ingezet. Kansplus regio Gemert organiseert vooral veel activiteiten voor de doelgroep. Mevrouw Brans heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Maar de doelstelling van de stichting is ruimer dan alleen het organiseren van activiteiten. Het behartigen van belangen voor ouders en verwanten van personen met een verstandelijke beperking is voor de vertrekkend voorzitter altijd belangrijk geweest. Op de jaarvergadering werd zij bestuur en leden bedankt voor haar inzet. Harrie van Rooij, bestuurslid voor Mariahout/Lieshout nam na 20 jaar vrijwilligerswerk ook afscheid. Voordat de vergadering begon ontving hij uit de handen van wethouder van Zeeland van de gemeente Laarbeek de vrijwilligerspenning.

2014_jaarvergadering_harrie12014_jaarvergadering Maria Brans1

Jaarlijkse algemene ledenvergadering KansPlus regio Gemert

De jaarvergadering van Kansplus regio Gemert vindt plaats op dinsdag 25 maart a.s. in Ontmoetingscentrum De Vier Binden, Otterweg 27, Beek en Donk. De aanvang van de vergadering is 19.00u. Na de vergadering (20.30u) vindt de lezing plaats van Wim Daniels. Voor de agenda van de jaarvergadering klik op de onderstaande link.

Agenda jaarvergadering 2014

Grootse Carnavalsfeesten

In zaal de Kokse Hoeve vond dit jaar de aftrap plaats van het Kanspluscarnaval. In een bomvolle zaal barstte het feest los op de klanken van Bende Bè de Band uit Keldonk. De Drumknauwers waren er met de hele Raad van Elf en uiteraard Prins Ronald dun Urste. jeugdprins Tijs dun Urste en Prinses Ashley dun Urste.  Afscheid werd genomen van Prins Donny , Prinses Andrea, Adjudant Frank die in 2013 de scepter zwaaiden over ons Kansplusrijk.  Wie zou in 2014 de scepter zwaaien? Verstopt in grote zakken bleek al snel dat Prins Frank Boutkam, Prinses Yvonne Habets en adjudant Freek de Wit in 2014 het carnaval aanvoeren. Een week later waren we te gast bij de Teugelders van Ganzendonck in Zaal van de Burgt in Beek en Donk. Samen met Prins Luuk XLII en zijn gekleed gevolg, jeugdprins Luukske XXVIII, jeugdprinses Sofie, de jeugdraad van 11 en de Ganzendonckse dansmariekes werd er flink feest gevierd. Carnaval 2014 is voor Kansplus alvast begonnen met twee superavonden. Mensen van de organisatie hartelijk dank.

FOTO_COLLAGE         COLLAGE-KANSPLUSCARNAVAL 2014

Het nieuwe jaar 2014

Wij wensen u een prettig, gezellig en bovenal gezond 2014. Wij hopen jullie te ontmoeten op de diverse activiteiten welke we ook in dit nieuwe jaar organiseren. Het jaarprogramma 2014 hebben we inmiddels gepubliceerd.

Ontmoetingsdag succesvol

Op zaterdag 12 oktober heeft de ontmoetingsdag plaatsgevonden. We waren daarbij te gast bij Sint Servatius Gilde in Lieshout. Na een interessante presentatie over het gilde werd aangevangen met diverse spelen. Je kon er schieten met 2 soorten geweren, Jeu de Boules spelen en spijker slaan. Uiteindelijk werd Jo Thielemans de winnaar. Hij behaalde bij alle spellen de meeste punten.  Onderstaand een kleine compilatie van foto’s welke op deze dag zijn genomen.

Ontmoetingsdag 2013

Jubilarissen collectanten

Op zaterdag 20 april werden diverse jubilarissen gehuldigd omdat zijn 25 jaar of langer collectant zijn van het Fonds verstandelijk gehandicapten. Voorzitter Maria Brans heette alle aanwezigen welkom. Daarna bracht de drumband van ons muziekgezelschap Nooit Gedacht een ode aan de jubilarissen. Op deze manier konden de aanwezigen zien waar de gelden van de collecten onder meer naar toe gaan. Op de foto alle jubilarissen van deze middag welke aanwezig waren. Proficiat aan alle jubilarissen

jubilarissen (2)

Alle namen van de jubilarissen. Mw. Walravens, Fam. R. Schepers, Mw. Sanders, Mw. Kuypers, Mw. Verhofstadt, Mw. van Pelt, Mw. vd Aa, Mw. Janssen, Mw. Welten, Mw. M. van Boxtel, Dhr. J. v.d.  Weijer, Mw. L. v.d. Bosch, Mw. J. Smulders, Mw. M. Vlemmings, Mw. de Groot, Mw. van Uden, Mw. Verhoeven, Dhr. De Wit, Mw. van Kaathoven, Mw. Rooiakkers, Mw. Keursten, Mw. T. Corsten, Mw. M. Hagelaars, Mw. Z. Leenders, Mw. A. Bevers, Mw. M. Hoogenveen, Mw. D. Logtens, Mw. B. v.d. Heuvel, Mw. J. Willems

Opgave jaarlijks reisje

Op zaterdag 1 juni a.s. hebben wij ons jaarlijks uitstapje. Dit jaar hebben we gekozen voor een dagje Den Bosch met aansluitend een bezoek aan het Nostalgisch Museum in Langenboom. Bij aankomst in Den Bosch staat de koffie klaar met natuurlijk een echte Bossche Bol. Daarna volgt een rondvaart op de Binnen-Dieze.  Een ware belevenis. Na deze vaartocht heeft u 2 uur tijd,  waarin u zelf de stad kunt verkennen.Om 14.00 uur vertrekken we naar Langenboom voor een bezoek aanhet Nostalgisch Museum. Ook hier staat de koffie klaar. Dit museum heeft een verzameling die interessant is voor zowel vrouwen als mannen. U ziet daar huishoudelijke artikelen uit het verleden maar ook tractoren. Een gids zal ons op een ludieke wijze de weg wijzen door de vele verschillende afdelingen. Na afloop staat er een drankje voor u klaar. Om 17.00 uur vertrekken we naar Het Witte Huis in Zeeland voor een 3 gangen diner.

Dit uitstapje is bedoeld voor ouders en verwanten die lid of donateur zijn en vrijwilligers van KansPlus met partner/introducé. De kosten zijn € 50,00  per persoon te voldoen contant bij aanmelding of over te maken op bankrekening 1161.05.003. Inbegrepen; busreis, 2x koffie met Bossche Bol, Vaartocht, Bezoek aan museum Langenboom incl. koffie/thee en 2 consumpties, tot slot een 3-gangen diner in Zeeland. Thuiskomst  21.00 uur

Opgave uiterlijk tot 4 mei bij :  

Thea Roijackers                         0492-367265         Gemert  

Lisette van de Zanden               0492-462311         Beek en Donk

Maria Brans                               0492-351719        Venhorst      

Harrie vd Berg                           0499-421951         Lieshout/Mariahout

Of per mail: kansplusgemert@hotmail.com

09 juni 2012: Geslaagd bezoek Floriade

Het bezoek aan de Floriade is prima verlopen voor de deelnemers. Aan de reis, georganiseerd door Kansplus regio Gemert, namen 49 mensen deel. Men genoot, na enige vertraging, van de diverse schoonheden op het Floriade-terrein in Venlo. Op de terugreis kon men nog genieten van een heerlijke maaltijd.

28 mei 2012: Optreden Nooit Gedacht geslaagd

Op tweede pinksterdag stonden in zaal van de Burgt in Beek en Donk ons muziekgezelschap Nooit Gedacht en de Stoomafblaoskapel uit Beek en Donk op de planken. Een zeer geslaagd optreden waarin Nooit Gedacht weer eens liet zien waartoe het allemaal in staat is.