Foto’s activiteiten Kansplus

Zie ook facebook voor alle foto’s van activiteiten Facebook KansPlus Gemert

Sinterklaasmiddag

Vandaag bezocht Sinterklaas de leden van KansPlus. In het Ontmoetingscentrum Beek En Donk wisten de Pieten de bezoekers enthousiast te maken. Verschillende leden voerden een leuke dans op of zongen een liedje voor Sint en de Pieten. Orkest Bende bai de band uit Keldonk zorgden voor de muzikale omlijsting. Sint wist van alle leden wel bijzonderheden te vermelden.Met dank aan alle vrijwilligers en bakkerij het Bakkertje.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s volgen z.s.m. kijk alvast op Facebook KansPlus Gemert

Muziekfeest KansPlus

Het muziekfeest van KansPlus was weer een grandioos succes. Het dorpshuis in Mariahout was mooi versierd en de artiesten zorgden voor een mooi feest. Nooit Gedacht, Berrie van de Dungen, Zanger Bas, Develtop en De Party Freunden zorgden voor veel plezier. Brandeleros brachten tropische sferen naar Mariahout. Bij de klanken van hun trommels kon niemand stil blijven staan. Het optreden samen met de drumband van Nooit Gedacht was heel speciaal en spectaculair. Een geweldig festijn met dank aan de vrijwilligers en de sponsoren zonder wie dit allemaal niet mogelijk was. Superslagerij Brouwers, Vishandel Rob en Maril de Beer, Hoveniersbedrijf Appie Eeuwes, Power to the Pieper.nl, Bloemenhandel Johanna.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s muziekfeest KansPlus

Talentenjacht van de Laotbloeiers

Onze leden lieten zich vandaag van hun creatieve kant zien. Al onze talenten waren goed op dreef. Het enthousiaste publiek genoot volop. Op de talentenjacht van de Laotbloeiers in Gemert op 11-11-2023 zullen ze nogmaals laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze kregen allemaal een standaardje als bewijs dat ze het ontzettend goed hebben gedaan. Het was weer een leuke middag. Met een extra traktatie van de bijna jarige Serena.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Talentenjacht van de Laotbloeiers

Kijk voor een leuk filmpje over deze middag bij onze facebookpagina Facebook KansPlus Gemert

Feestavond leden KansPlus

Woensdag 18-10-23 Werd Nia Domo in Boekel voor eventjes overgenomen door de leden van KansPlus GBLB voor de feestavond met diner. Het actieve deel van de avond bestond natuurlijk uit bowlen met zijn allen. De eerste groep begon met het gooien van gootballen 🙂 , strikes, spares en maakte veel plezier en mooie punten. De andere groep mocht gaan smullen van het overheerlijke koud en warm buffet dat door de chef-kok voor ons was klaargemaakt. Na 1,5 uur wisselde het decor voor de groepen. Een gezellige actieve en lekkere avond waar we weer met zijn allen van hebben genoten.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Feestavond leden KansPlus

Soos – Thomashuis Erp

Zaterdagmiddag 7-10 waren we met de soos te gast bij het Thomashuis in Erp. Elk jaar verzorgen Ciska en Dennis samen met hun bewoners een soosmiddag voor de leden van kansplus. Altijd super gezellig.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Thomashuis Erp

Soos – Bingo

Na diverse buitenactiviteiten werd er vandaag weer eens ouderwets bingo gespeeld op onze thuisbasis KunstLokaal in Gemert. Zoals altijd mooie prijzen en fanatieke bingo spelers. Een gezellige middag.

Foto’s Jan Leenders

Foto’s Soos – Bingo

Fietstocht KansPlus

Een zonnig KansPlus weekend. Zaterdag natuurtuin de specht en op zondag een schitterende fietstocht uitgezet door Jan Leenders & Jan Meulensteen. De route bracht ons op veel mooie plekken in en om Gemert. Het lunchadres bij Bram Kuijpers en zijn gezin was heerlijk. Onder de mooie boom kon er lekker broodjes gegeten worden. Drinken en een lekker ijsje zorgden voor wat verkoeling. Alles prima verzorgd door alle vrijwilligers. Na de lunch ging iedereen weer mee op pad voor het 2e gedeelte van de tocht. Een heerlijk (tropisch warm) weekend gehad met zijn allen.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Fietstocht KansPlus

KansPlus op bezoek bij natuurcentrum de Specht

Vanmiddag verzorgden Jeanette en Anne Renders een interessante en leerzame middag bij natuurcentrum de Specht in Handel. Er werd van alles geproefd, allerlei vragen gesteld en verschillende insecten bekeken. Natuurlijk werd er ook lekker gewandeld.Na afloop een lekker zakje chips en wat drinken maakten de middag weer compleet.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s KansPlus op bezoek bij natuurcentrum de Specht

Terras concert Nooit Gedacht

Afgelopen weekend had onze muziekgroep Nooit Gedacht een terras concert bij de Bonte koe in Best. Het was een mooie en zeer gezellige middag. Iedereen heeft enorm genoten.

Foto’s Huub de Wit

Foto’s terras concert Nooit Gedacht

Soos – te gast bij de Lage Hees

Vandaag waren we te gast bij de Lage Hees. Geweldig leuke locatie en veel mooie spellen kunnen doen. De tovertafel was wel veruit favoriet. Magische geluiden en kleuren dat blijft fascineren. Na een kopje koffie en/of thee met een lekker stuk vlaai, kon er gespeeld worden, en ondertussen nog een zakje chips met wat fris. Muziek werd verzorgd door Jhon en Mohammed. Het was een gezellige middag.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – te gast bij de Lage Hees

Paduapop

Zondag 4 juni waren we met alle festival tijgers gezellig naar Paduapop geweest. Een mooi evenement op het terrein van huize Padua in Boekel. Het schitterende weer werkte zeker mee aan de fantastische sfeer. De liedjes van Toontje Lager werden uit volle borst meegezongen. Een geweldig leuke middag gehad.

Zie Facebook KansPlus Gemert voor de foto’s

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Soos – Vissen bij HSV ’t Sluisje

HSV ’t Sluisje heeft nieuwe kampioenen. De leden van Kansplus GBLB hebben vanmiddag records gebroken. De ene na de andere grote vis werd aan de haak geslagen.

De leden van HSV ’t Sluisje hebben de deelnemers aan de middag verwend. Er was drinken en lekkers voor iedereen, maar het mooiste van alles was toch het vissen,

dat goed begeleid werd. Een supermooie middag met schitterend weer en veel plezier.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Vissen bij HSV ’t Sluisje

Soos – Boerenbondsmuseum

Vandaag doken de leden van kansplus samen met begeleiders en gidsen van het Boerenbondsmuseum Gemert. 100 jaar terug in de tijd. In het snoepwinkeltje, de smidse, het bakhuis en de boerderij kregen ze uitleg over hoe het allemaal ging in die tijd. In het schooltje werd geteld en het ABC opgezegd. Een enkeling kreeg strafwerk of moest nablijven 🙂. In het restaurant werden we verwend met heerlijke koffie/thee en cake. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje, waarna iedereen weer richting huis vertrok.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof 

Foto’s Soos – Boerenbondsmuseum

Songfestival

Vandaag was in het cultureel centrum in Deurne het ORO songfestival. De medewerkers van de Koppel hadden een geweldige act ingestudeerd en mooie decors gemaakt. Zij traden op met de Lion King. Ook diverse andere dagbestedingen deden mee aan dit mooie evenement.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Songfestival

Afdansen

Vanavond was het voor de dansers van KansPlus weer een bijzondere avond vol spanning. Na 20 weken dansles mochten zij laten zien aan alle belangstellenden wat zij geleerd hebben.
Aan het eind van de cursus volgt traditiegetrouw het afdansen.
Onder behoorlijke belangstelling van ouders familie en anderen lieten zij zien wat ze allemaal in hun mars hebben.
Allemaal zijn ze met vlag en wimpel geslaagd.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s afdansen

Soos – gezellige creatieve middag

Vandaag was er na een pauze van maar liefst 3 weken weer een soos middag. Er werd gesjoeld, gekleurd, gekwartet en mens erger je niet gespeeld. Voor degene die het wat rustiger wilde hebben was er gelukkig ook de mogelijkheid om te handwerken met Lia.Er kon gegooid worden op koppen die omvallen en bijna iedereen liet zijn nagels mooi lakken door Rieky. Het was spannend en gezellig met alle spelletjes. Gekleurd stonden ze erop en iedereen ging voldaan richting huis.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – gezellige creatieve middag

Afsluiting carnavalsseizoen KansPlus

Vandaag sloot KansPlus in het kunstlokaal in Gemert haar carnavalsseizoen 2023 af. Prins Gijs, prinses Maaike, adjudant Ruud en hun raad van elf hebben het super goed gedaan. Veel leuke activiteiten gehad, die vandaag met de leden van Kansplus in hun eigen honk werden afgesloten. Jan Leenders praatte het geheel aan elkaar en zorgde voor de muziek. Veel optredens van iedereen, polonaise en gezamenlijk afsluiten met you never walk alone. Een gezellig seizoen was het. Nu kan iedereen gewoon carnaval gaan vieren. Carnavalscommissie bedankt. Sjan de Groot, Mark Rooijakkers en Hanita Klerx

Foto’s Thea Leenders

Foto’s afsluiting carnavalsseizoen KansPlus

Carnavalsmiddag CV de Peeltuuters en CV de Vliegenmeppers

De CV de Peeltuuters en CV de Vliegenmeppers hebben samen in Boekel weer gezorgd voor een fantastische carnavalsmiddag met de leden van KansPlus. Kapel M Vier Boekel en DJ Mario zorgden voor de muzikale omlijsting, met een gastoptreden van zanger Appie Heijn. De hoogheden van KansPlus en CV ’t Steekje uit St. Anthonis deelden samen met de hoogheden van de Peeltuuters en de Vliegenmeppers de nodige presentjes en medailles uit.. De Knollekes deden dat nog eens dunnetjes over. Voor een natje en een droogje was goed gezorgd. Een geweldige middag met dank aan alle betrokken vrijwilligers.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s carnavalsmiddag CV de Peeltuuters en CV de Vliegenmeppers

Carnavalsmiddag door de club van 100 van CV Teugelders

Vandaag werden de leden van Kansplus verwend door club van 100 van CV Teugelders Van Ganzendonck met een mooie carnavalsmiddag. Optredens van De Party Freunden en Nummerke 3. Uiteraard lieten onze eigen mensen zich ook niet onbetuigd met de optredens. Prins Gijs, Prinses Maaike en adjudant Ruud werden ook bezocht door C.s. De Paplippels uit Keldonk, waar onze hoogheden met hun raad van elluf wonen. Al met al weer een geslaagde middag, met dank aan alle vrijwilligers die dit mede mogelijk gemaakt hebben.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s carnavalsmiddag door de club van 100 van CV Teugelders

Soos – creatieve middag

Vandaag werden de creatieve kanten van onze leden aangesproken. Thiona en Gerrie hadden mooie voorbeelden gemaakt en goede sjablonen, zodat onze leden snel aan de slag konden om van de CD’s iets moois te maken. Dat dit gelukt is dat is wel te zien op de foto’s.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – creatieve middag

Bekendmaking prins, prinses en adjudant carnaval KansPlus

Na 3 jaar de scepter te hebben gezwaaid over het carnaval van KansPlus, zijn prins Rico, prinses Evelien en adjudant Marie-Jose vandaag onttroond. Zij hebben hun taken overgedragen aan prins Gijs, prinses Maaike en adjudant Ruud. Dit illustere drietal woont samen met de raad van elf op het Thomashuis Erp. Zij hebben het carnaval voor KansPlus goed geopend. CV Cv De Peelvruuters zorgden voor een mooie coming-out vanuit een kluis werden de hoogheden bekend gemaakt. Muziekmakerij De Biks Bent zorgde voor de muzikale omlijsting. Het was een geweldige middag.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Bekendmaking prins, prinses en adjudant carnaval KansPlus

Kerstviering KansPlus

De kerstviering van kansplus door orkest Nooit Gedacht was sfeervol en gezellig. De harmoniezaal van het kunstlokaal was tot de nok gevuld met enthousiast publiek. De toneelgroep schitterde met hun optreden en de muzikanten lieten zich van hun beste kant horen. Een mooi begin van de kersttijd. Allemaal fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Op naar een heel mooi 2023.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Kerstviering KansPlus

Eindejaarsfeest KansPlus

Het Eindejaarsfeest van KansPlus was precies dat. Een groot feest. C.V. de Raopers uit Lieshout en CV de Heikneuters Mariahout organiseerden dit samen met Kansplus bij Cafe De Koekoek in Lieshout. Joan van Berlo van Showeventz verzorgde de muziek. De leden van kansplus werden uitgedaagd om 4 mysterie guests te ontmaskeren met de juiste vragen. Dat deden ze fantastisch. Prins Rene II en Prins Jim werden als eerste herkend. Daarna was de beurt aan Karel Huijgens van cafe de Koekoek. Ook die werd met slimme vragen snel herkend. Met de voorzitter van kansplus Ans vd Kerkhof hadden ze helemaal geen problemen. En tot slot burgemeester Frank van der Meijden die in record tijd werd ontmaskerd. Tussen de mystery guests door, was het een groot feest met zang, dans en natuurlijk polonaises. Iedereen heeft volop plezier gehad met dit feestje. Zaterdag 17 december met de Kerstviering van Nooitgedacht en de toneelgroep wordt het jaar 2022 afgesloten.

Foto’s Jan Leenders

Foto’s Eindejaarsfeest KansPlus

Sinterklaas bij KansPlus

De goed Heilig man ofwel Sinterklaas kwam vandaag naar Beek en Donk met zijn Pieten om de leden van KansPlus te verrassen. De zaal was goed gevuld. Maar liefst 82 leden werden verrast met een kadobon of een kado en een heerlijke chocolade letter. De Pieten hadden er wel een zootje van gemaakt dus kreeg bijna niemand zijn eigen letter. Ze smaken hetzelfde dus dat maakte niet uit. DJ Arjan zorgde voor de juiste muziek en de sfeer was zoals altijd geweldig.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Sinterklaas bij KansPlus

Soos – creatieve middag voor Sint

Sinterklaas wordt dit jaar volop verwend met alle mooie paardjes en hangers die gemaakt zijn door de leden van kansplus.De soos bezoekers zijn vanmiddag allemaal heel creatief bezig geweest en hebben veel mooie dingen gemaakt. Veel daarvan zijn bestemd voor de Sint en zijn knechten. Als volgende week zondag de Sint de leden van kansplus bezoekt, dan zal het zeker de moeite waard zijn.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – creatieve middag voor Sint

Opening carnaval – talentenjacht

De opening van het carnaval seizoen is ook bij KansPlus een feit. Vandaag 12-11 zorgden de Laotbloeiers voor de aftrap met de talentenjacht. Het ene na het andere optreden kwam voorbij. Met veel zwier traden de verschillende artiesten op. Het bracht een lach op de gezichten en maakte ook regelmatig emoties los bij de toeschouwers. De heersende Prins Rico van Kansplus met zijn prinses Eveline en adjudant Marie-Jose waren aanwezig om samen met Grootvorst Gerard de derde van de Laotbloeiers, voorzitter Ans en wethouder Wilmie Steeghs de optredens te jureren. Dat het een lastige taak was bleek wel omdat zij geen duidelijke nummer 1 konden aanwijzen, maar iedereen een winnaar vonden. Alle deelnemers kregen een mooi t-shirt met opschrift en iedereen ging met een goed gevoel op weg naar de rest van het carnaval seizoen.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s opening carnaval – talentenjacht

Soos – Bingo

Vanmiddag werd er flink gewerkt tijdens de soos. Iedereen was heel gefocust om bingo te halen en een van de mooie prijzen te winnen. Alle aanwezigen kregen iets lekkers bij de koffie en later een gezond tussendoortje van allerlei fruit. Tot slot nog wat te snoepen met zoutjes en wat drinken. Iedereen ging zeer tevreden naar huis.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Bingo

Kansplus – Kokse Hoeve

Dinsdagavond 25-10-2022 was de Kokse Hoeve in Gemert het domein van Kansplus. Onze leden werden verwend met overheerlijke soep, gevolgd door pannenkoeken met allerhande garnituur en tot slot een heerlijk ijsje met slagroom. Jan Leenders had een leuke quiz in elkaar gezet, die uit verschillende onderdelen bestond, tussen de verschillende gangen door werden die gespeeld. Uit volle borst werden alle liedjes meegezongen, en aangevuld als de muziek stopte. De ene na de andere polonaise werd gelopen, en bijzondere dansmoves kwamen ook allemaal tevoorschijn. De stemming was geweldig, en iedereen heeft volop genoten.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Kansplus – Kokse Hoeve

Soos – creatieve middag

De soos stond vandaag bol van de creativiteit. De eerste zaken die gemaakt werden zijn hele mooie sleutelhangers en gelukspopjes. Alles goed voorbereid en uitgeschreven door Gerrie. Yvonne en Rieky zorgden mee voor de verdere voorbereiding. Daarna werd de ene na de andere creatie vorm gegeven door onze deelnemers. Het was een gezellige creatieve middag.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – creatieve middag

Soos – verrassingsmiddag bij Thomashuis

De verrassingsmiddag bij het Thomashuis in Erp was weer een groot succes. Het Jenga spel, vier op een rij, sjoelen en jeu de boules kon heerlijk buiten gespeeld worden met het mooie zonnige weer. Regelmatig was er een verfrissend drankje tijdens de pauzes. Gezellige muziek en een geweldige sfeer. Het eten was werkelijk fantastisch. Lekkere curry met rijst, kroepoek en atjar. We zijn weer verwend door Dennis en Ciska.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Verrassingsmiddag bij Thomashuis

Darten in De Bunker

De darters van Kansplus zijn alweer een paar weken aan de gang. Het plezier staat voorop, maar fanatiek zijn ze wel😉. Onze darters willen graag nog meer tegenstanders hebben. Dan kunnen ze met een echte competitie beginnen. Darten is in de Bunker dinsdags in de oneven weken van 19.30-21.00 uur. Kom gerust eens een keertje kijken en meedoen, wie weet vind je het kei leuk.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Darten in De Bunker

Dansen – weer begonnen

De danslessen van kansplus zijn ook weer gestart. Er hebben zich een groot aantal nieuwe vrijwilligers gemeld. Samen met de ouwe getrouwe groep konden daarom alle dansers die aangemeld zijn vandaag starten. Een leuke groep. De nieuwe locatie bij de Palisade viel ook in de smaak. Op naar het certificaat.  😊

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s dansen – weer begonnen

Soos- Karaoke

Karaoke met een lach en een traan.Deze soosmiddag stond in het teken van muziek. Niet zelf muziek maken naar wel zelf zingen. Iedereen zocht zijn liedjes uit en met zijn allen zongen ze de teksten die op het scherm verschenen. De liedjes werden met veel gevoel en soms met emotie ten gehore gebracht. Iedereen heeft zitten genieten. De traktatie van Harrie voor zijn verjaardag viel zeker in de smaak. Het was weer een mooie middag.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Karaoke

Vrijwilligersfeest

Zaterdagavond 17 september was het dan eindelijk zover dat het bestuur van kansplus GBLB de gelegenheid had om samen met hun vrijwilligers een gezellig feestje te beleven. Alle vrijwilligers waren uitgenodigd om naar het thuishonk in Boekel te komen bij de Petanque vereniging https://jeudebouckles.nl/. Vooraf werd er kennis gemaakt met elkaar voor zover mensen elkaar nog niet kenden onder het genot van een kopje koffie of thee.Na het voortreffelijke buffet dat verzorgd was door https://www.facebook.com/JVMcateringboekel werden de teams ingedeeld en de ballen verdeeld.Een korte uitleg was genoeg om de strijd los te laten branden. De ballen vlogen over de banen richting de bute. Fanatiek werd er gestreden om elk punt, afstanden werden secuur nagemeten en elke worp met “precisie” 😃 berekend. Na elke ronde met nieuwe duo’s en tegenstanders ging het er feller aan toe. Het bleef sportief, en na uiterst secure telling bleek Pedro Schepers de beste jeu de bouler van het gezelschap. De gebruikelijke symbolische voetreis naar Rome werd hem toegezegd. Na nog een glaasje ter afsluiting vertrok iedereen voldaan richting huis.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s vrijwilligersfeest

Soos – Bingo

Het soos seizoen is weer gestart. Vandaag werd er bingo gespeeld om leuke prijzen. Kim Ankersmit trakteerde iedereen op iets lekkers voor haar verjaardag die in de vakantie gevierd is. Met wat drinken Smulde iedereen daarvan in de pauze. Welke prijs je moet kiezen is soms best lastig. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Een gezellige middag met veel blije gezichten. Tot over 2 weken met karaoke.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Bingo

Kansplus vierde 25 Jaar LaarbeekDat het feest was, dat was te merken op zondag bij de Heemkamer. Zeskamp spellen werden gespeeld door teams van mensen met en zonder beperking. Een aantal bedrijven had zijn beste mensen ingezet om mee te doen aan deze zeskamp. Spannend was het, en er werd fanatiek gestreden om de punten. Tussendoor werd er een schitterende modeshow verzorgd door de leden van kansplus. De kleding van Yours Fashion en de kapsels en make-up verzorgd door kappersschool van Wetten kwamen goed tot hun recht. Wethouder Joan Briels praatte de verschillende ensembles aan elkaar. Dansers van kansplus gaven een demonstratie en kregen iedereen mee in de macarena en andere dansen. Daarna was het tijd om de inwendige mens te versterken. Friet met pulled chicken vond gretig aftrek en zo was iedereen klaar voor het muziekfeest dat van start ging met De Partyfreunden die het stokje overgaven aan De Velt Op. De Medlies sloten het Nederlandstalige gedeelte af met veel lol en polonaises. Vanaf 21.00 uur was het podium voor Bag on Wheels, die de sterren van de hemel speelden en het ruimschoots aanwezige publiek volop lieten meezingen en dansen., De grote groep vrijwilligers die dit mede mogelijk maakten, en het organisatie comite kunnen terugkijken op een fantastisch feest, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Iedereen bedankt.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s KansPlus vierde 25 jaar Laarbeek

Soos – Oud-Hollandse spelen

Onder tropische temperaturen weer een geweldig leuke middag gehad met de soos. Oud-Hollandse spelen werden buiten gedaan en met de pauze kom er binnen worden afgekoeld met een drankje en gezonde snacks. Kaas, worst, komkommer en tomaat vonden gretig aftrek. Ook de ijsjes werden met veel smaak genuttigd. In elke groep was wel een prijswinnaar en dat sloot weer een gezellige middag af.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Oud-Hollandse spelen

Optreden Nooit Gedacht muziektuinpodium

Nooit gedacht mocht eindelijk na corona weer eens optreden in het openbaar. Dat gebeurde tijdens het muziektuinpodium in Beek en Donk. Een goed en leuk optreden. Tevens een mooie oefening voor het muziekconcours in Kerkrade op 14 juli. De muzikanten en het publiek hebben genoten.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Nooit Gedacht muziektuinpodium

Soos – Vissen bij HSV Het Geduld

Terwijl er een heerlijk zonnetje scheen kwamen de leden van kansplus aan bij de visvijver van hengelvereniging het Geduld in Beek en Donk. De vrijwilligers van de vereniging waren er klaar voor. De hengels en het aas lagen al klaar. Met al het geduld van de wereld lukte het toch niet iedereen om een visje te verschalken. Anderen vooral bij de grote vlonder vingen de ene vis na de andere. Onderwijl kregen ze van de vrijwilligers van de soos iets lekkers en een drankje. Weer een geweldige middag.HSV het geduld bedankt. 😎

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof 

Foto’s Soos – Vissen bij HSV Het Geduld

KansPlus fietstocht

Met heerlijk zonnig weer zonder veel wind een schitterende fietstocht gedaan met de leden van Kansplus. Familie en vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen geleidt werd met oversteken van wegen etc. De lunch was goed verzorgd door Imme en haar ouders. Dat was een leuk rustpunt tijdens de tocht. Iedereen heeft genoten. Zelfs pechvogel Truus die door een valpartijtje haar been brak. Ze wilde zo weer mee. Dus ook die heeft genoten ondanks de pechBeterschap namens iedereen Truus.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof 

Foto’s KansPlus fietstocht

Soos – Verrassing!Na een gezellige rit met de polderexpress kwamen we aan bij de locatie van het Thomashuis in Erp. Daar werden we enthousiast binnen gehaald en gingen we de markt kraampjes bekijken met allerlei mooie spulletjes. Lekkere koele drankjes werden aangeboden door het Thomashuis. Later op de middag verrasten we onze leden met porties poffertjes. Dat ze lekker waren bleek wel. Ze verdwenen als sneeuw voor de zon. Na een mooie terugreis naar Gemert weer een geslaagde middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof 

Foto’s Soos – Verrassing!

Dans certificaat

Vrijdagavond 22 april gingen in het Ridderhof in Gemert onder het toeziend oog van wethouder Wilmie Steeghs de voetjes van de vloer. De dansers van kansplus GBLB zetten hun beste beentje voor om goed af te dansen en hun certificaat te halen. Tussendoor was er nog een verrassings optreden van de Gemertse Elvis, Tim Manders. De dansers dansten keurig en met veel enthousiasme hun disciplines. Allemaal verdienden ze met overtuiging en inzet hun certificaat. De danspartner kregen een Roosje aangeboden. De foto’s laten zien dat het een gezellige geslaagde avond was.Een mooie afsluiting van dit dans seizoen.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s dans certificaat

Soos – creatieve middag

Voordat er begonnen kon worden met knutselen, punniken, breien, knopen en kleuren werd er uit volle borst gezongen voor Arnoud. Omdat hij jarig was geweest trakteerde hij iedereen op lekkere paaseitjes voor bij het drinken. Met Pasen in het vooruitzicht zijn er eieren en paasmandjes gekleurd en in elkaar gezet. De handwerkgroep was heel ijverig bezig met van alles.  De sjoelbak was ook in trek bij degene die klaar waren met knutselen. Zoals altijd werd er nog vrolijk gedanst op de muziek en was het weer een gezellige middag. Wij wensen iedereen alvast een vrolijk paasfeest en tot de volgende keer.

Foto’s Soos – creatieve middag

Soos – creatieve middag

Vandaag vulde het kunstlokaal zich met kleur en lekkernijen. De creativiteit vloog ons om de oren. Cupcakes werden vakkundig door Peggy gebakken en het versieren begeleid. Allerlei mooie creaties zijn gemaakt en vol plezier meegenomen om te laten zien aan familie en begeleiders. De dames waren vooral into het hartjes maken. 🤣. Gezellige kleurrijke en creatieve middag gehad. Bedankt Peggy Rooijakkers voor de deskundige begeleiding.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – creatieve middag

35 JAAR ‘NOOIT GEDACHT’ + 5 JUBILARISSEN 12,5 JAAR NG!

Vandaag tijdens onze 1e repetitie van het Groot Orkest, na de zoveelste lockdown, hebben we een klein feestje gevierd. In februari is ‘Nooit Gedacht’ namelijk 35 jaar geworden. Vanaf februari 1987 is ‘Nooit Gedacht’ in Gemert en omstreken een begrip geworden en hebben zij veel mensen muzikaal verrast met hun muziek en enthousiasme tijdens de vele optredens. Een extra felicitatie aan oprichter en muzikaal leider Jacqueline en aan Frans, Bianca en Martinelle, muzikanten van het eerste uur en dus ook al 35 jaar muzikant bij ‘Nooit Gedacht’.Verder zijn er ook nog een vijftal muzikanten 12,5 jaar bij ‘Nooit Gedacht’. Andrea, Jeroen, Donny en Frank werden vandaag in het zonnetje gezet en zij ontvingen een mooie oorkonde. Jubilaris Merijn komt de volgende keer aan de beurt, hij is nu lekker op vakantie…..De ochtend werd gezellig afgesloten met een heerlijk stuk taart om al deze heuglijke feiten te vieren.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s 35 jaar nooit gedacht + 5 jubilarissen 12,5 jaar NG!

Soos – Rondje Gemert

Gebruik makend van het prachtige weer hebben we vandaag heerlijk gewandeld. Een mooi rondje Gemert gedaan. Onderweg werd iedereen verwend met een heerlijk ijsje. Bij terugkomst op het kunstlokaal was er nog koffie en thee met iets lekkers en kon iedereen nog even nagenieten van een leuke middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Rondje Gemert

Soos – CARNAVALEindelijk kon er weer eens een gezellig feestje gebouwd worden. Dat hebben de leden van kansplus dan ook zeker gedaan. De hele middag werd er opgetreden door onze mensen. DJ Johan en zijn sidekick Angela draaiden alles aan elkaar met gezellige carnavalskrakers afgewisseld net heerlijke Hollandse muziek. De drankjes vonden gretig aftrek net als de frietjes met snack van Frietje Frits. Met een voldaan gevoel ging iedereen richting huis om de beentjes omhoog te leggen en na te genieten van een fantastische middag.Met dank aan al onze vrijwilligers. 👍💪🥳

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Carnaval

Soos – De Vrolijke Noot

Vandaag was het een vrolijke boel bij de DE VROLIJKE NOOT van de Soos. Imme en Thiona hadden geen enkele moeite gespaard om er een succesmiddag van te maken. Alle talenten die optraden hadden een eigen stemdoos, waarin de aanwezigen hun stem mochten uitbrengen. Alle liedjes stonden op cd en werden op tijd gestart, iedereen kon mee doen. De talenten hadden goed geoefend om hun beste optreden te laten zien. Frans was zelfs heel origineel gekleed bij het lied van zijn keuze, het was maar een clown. Iedereen kreeg een knuffel als aandenken van hun optreden.Alle bezoekers waren jury, en de hoofdjury bestond uit Fleur, Bart en Harrie. Er werd opbouwend en positieve feedback gegeven. Na een spannende stemronde, die nog eens herhaald moest worden vanwege het staken van de stemmen, kwamen de volgende prijswinnaars uit de doos. 🙂1. Loek-Jan met het dorp van Wim Sonneveld.2. Emma en John met het vliegerlied van de Vlaamse zanger.3. Frans (Polleke) met Het was maar een clown van Ben CramerIedereen heeft genoten van een geweldige middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – De Vrolijke Noot

Soos – Bingo

Het was vandaag een gezellige boel bij de soos. Iedereen was blij dat ze weer mochten komen. De bingo was zoals altijd een groot succes.

Niet voor degenen die geen prijs hadden maar die hebben wel lekker gesmuld van de traktaties en het drinken.

De handwerkers waren ook weer actief en niet allen met hun handen. De monden stonden ook niet stil. Et werd gezellig gekletst.

Het was fijn om iedereen weer te zien. Tot over 2 weken bij de Vrolijke Noot.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Bingo

Pieten op stap

De Pieten van Kansplus zijn weer heel actief geweest. Het hele weekend zijn zij in touw geweest om ervoor te zorgen dat alle leden hun cadeaubonnen en snoep kregen. Overal werden zij enthousiast ontvangen. Het weer werkte niet altijd mee maar dat mocht de pret niet drukken. Optredens, tekeningen en heerlijke macaroni kregen de Pieten voorgeschoteld. De leden van Kansplus hebben genoten en de Pieten met hun begeleiders ook.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Pieten op stap

Soos – Talentenjacht de Vrolijke Noot

Vandaag is de soos omgedoopt  naar talentenjacht de Vrolijke Noot. De deelnemers werden door Imme en Thiona ingedeeld voor de optredens die op 4 december gaan plaatsvinden.

Jazeker de te brengen hits en dansjes zijn uitgezocht, de artiesten die samen willen optreden etc etc.

Natuurlijk werden er ook uitnodigingen gemaakt voor 4 december zodat de fans van de optredende artiesten erbij kunnen zijn.

Bijzondere juryleden twee pieten zullen samen met het publiek de optredens beoordelen en zo gaan we zien wie er met de prijzen vandoor gaan.

Het zijn sowieso allemaal kanjers dat ze willen optreden. Het was weer een gezellige middag. Op naar 4 december. 🎵🎵

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Talentenjacht de Vrolijke Noot

Soos – Creatieve middag

Creatief bezig op de Soos van Kansplus in Gemert.Na alle coronachecks en iedereen voorzien was van een kopje koffie of thee, werden de knutsel benodigdheden voor de dag gehaald. De mooie houten paneeltjes waren goed voorbereid voor de leden, zodat ze meteen hun fantasie erop los konden laten. Aan een andere tafel werd weer volop gehandwerkt. Allerlei creatieve ideeën werden uitgevoerd. Trots laten ze dan ook hun werkjes zien. Iedereen genoot weer volop.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Creatieve middag

Pannenkoekendiner Kokse Hoeve

De Kokse Hoeve was vandaag het domein van Kansplus. 75 leden hebben genoten van een overheerlijk pannenkoekendiner. Tussen de gangen door ging het dak eraf met een muzikale quiz. Alle liedjes werden luidkeels meegezongen.  Na een lekker ijsje met slagroom en chocolade werd de avond afgesloten. Iedereen ging tevreden en voldaan huiswaarts.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s pannenkoekendiner Kokse Hoeve

Dansen weer begonnen

Na bijna 2 jaar konden vandaag onze leden weer met de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht.

Dat ons dansleraren koppel  Jan en Marian nog niets verleerd zijn was wel heel fijn natuurlijk 😉.

De sfeer was fantastisch en de zin om er weer tegenaan te gaan ook.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s dansen weer begonnen

Soos – Dorpstuin in Beek en Donk

Vandaag was de gezellige Dorpstuin in Beek en Donk de locatie waar de deelnemers aan de soos aan het begin van de middag werden verwacht. De vrijwilligers waren ter plaatse om iedereen te ontvangen en van een kopje koffie of thee te voorzien. Daarna werd de middag gevuld met een mooie ronde midgetgolf. Iedereen kon op zijn eigen tempo het parcours afleggen. Met of zonder pauze tussendoor. Als er gepauzeerd werd, dan kreeg iedereen wat drinken en een zakje chips. Na afloop was er een gezellige kaasplank met allerlei lekkernijen en uiteraard nog wat drinken. Voldaan na een erg plezierige middag ging iedereen naar huis.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Dorpstuin in Beek en Donk

Soos – Foute bingo met disco

Vandaag hebben onze leden volop genoten van het mooie weer, de gezellige sfeer en omgeving van het Thomashuis in Erp. Dennis en Ciska hadden weer alles in het werk gesteld om van de foute bingo met disco een succes te maken. Bingo Queen Monique kreeg nog een extra beker. Ook de disco na afloop was erg gezellig. De hapjes vonden gretig aftrek, dus er had ook niemand meer honger en dorst. Iedereen heeft een geweldige middag gehad. Bedankt Dennis en Ciska. Tot de volgende keer.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Foute bingo met disco

Start-up party

Het Start-up feest van Kansplus was een groot succes. Iedereen was blij om weer eens gezellig met elkaar een feestje te kunnen vieren. Door de samenwerking met de Laarbeekse boeren en het Tiny restaurant konden we op de locatie van de Fam. Rooijackers terecht. Het feest ging natuurlijk een versnelling hoger toen de Party Freunden van start gingen. Na dat optreden werd het stokje overgenomen door onze eigen DJ Arjan en gingen verschillende mensen optreden. Een lekker frietje met snacks van FrietjeFrits en heerlijke yoghurt met fruit na werd de middag afgesloten. Tevreden en moe ging iedereen huiswaarts.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Start-up party

Soos – weer van start

Vandaag weer gestart met de soosactiviteiten. Als vanouds een gezellige middag. De handwerkgroep is voortvarend van start gegaan met begeleiders Lia en Gerry werd er volop gehaakt en gebreid. Borduren komt er ook nog bij.

De rest kon met enige vertraging beginnen aan een gezellige kienmiddag. Allerlei leuke prijzen vielen er te winnen. En zoals altijd vallen er meerdere prijzen bij dezelfde persoon. 😊 Dat maakt voor de rest niet uit. Ze hebben weer genoten.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – weer van start

Soos – laatste middag voor de vakantie

De laatste Soos middag voor de vakantie was een grandioos festijn. Mede dankzij alle lekkernijen die gesponsord waren door de Laarbeekse boeren werd de Smulsoos een ware boeren proeverij. Stichting MIEP stelde het Tiny restaurant ter beschikking op de mooie locatie bij Porcus Campus. Iedereen heeft genoten en heerlijk gegeten. Ondanks de regenbuien had iedereen er lol in. We wensen iedereen een fijne vakantie en zien jullie graag weer terug op zaterdag 11 september.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – laatste middag voor de vakantie

Soos – uitnodigingen maken

Ter voorbereiding van de seizoenafsluiting op 31-7 is vandaag hard gewerkt tijdens de soosmiddag. Uitnodigingen zijn gemaakt en de naam bedacht.

Het is de SMULSOOS geworden. Ondanks het harde werken was er natuurlijk tijd voor  een drankje en wat lekkers zoals altijd.

Gezellig met elkaar vooruit gekeken naar zaterdag 31-7. Details daarover volgen nog.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – uitnodigingen maken

Soos – Vissen

Vandaag werden met hulp van vrijwilligers van visclub het Geduld in Beek en Donk op de visvijver de hengels uitgegooid. Voer was verzorgd en de maaien krioelden volop in de bakjes en aan de vishaken. Er moest gewerkt worden. Om de haverklap haalden onze deelnemers de hengels omhoog met vis eraan. Het gelach klonk regelmatig over de vijver heen. Voor een natje en droogje was zoals gewoonlijk gezorgd. Het weer werkte mee en het was weer een gezellige middag. Met dank aan hengelvereniging Het Geduld uit Beek en Donk.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – vissen bij visclub Het Geduld

Soos – speurwandeltocht

Onze twee benjamins bij de vrijwilligers, Imme en Thiona hebben een schitterende speurwandeltocht in elkaar gezet en georganiseerd. Gemert weer door andere ogen gezien. Alle deelnemers en begeleiders hebben genoten van de tocht. Onderweg werd er gezorgd voor een frisse versnapering. Uiteindelijk wist de groep van het Thomashuis de 1e plaats te bezetten. Goed gedaan allemaal.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – speurwandeltocht

Soos – Bingo

Vandaag mochten we eindelijk weer fysiek starten met onze soosavtiviteiten. De bingo viel bij de deelnemers zeer in de smaak. Iedereen was blij elkaar weer te zien en te spreken. Muziek in de pauzes op de achtergrond en lekker kletsen met wat lekkers erbij. Aan het eind van de middag had iedere deelnemer wel een prijsje weten te bemachtigen. Een geslaagde middag met weer blije gezichten.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Bingo

Coronaproof fietstocht dag 2

Ja hoor ook de 2e dag fietsen met kansplus is grotendeels droog verlopen. Genoten hebben we allemaal zeer zeker. Daar deed dat buitje van de groep uit Keldonk niets aan af. Ook op deze dag 2 mooie routes gefietst met zijn allen vanuit 2 verschillende locaties. Gezellig buiten gegeten en wat gesnoept. Opnieuw een gezellig leuk evenement. Allemaal bedankt voor het meedoen en het helpen.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Coronaproof fietstocht dag 2

Coronaproof fietstocht dag 1

Vandaag na lange tijd eindelijk weer een keuke activiteit voor onze leden kunnen organiseren. Een coronaproof fietstocht. Met inachtneming van alle coronaregels zijn we vanuit 2 verschillende locaties via mooie routes naar ons lunchpunt gefietst. Tijdens de lunch zaten de groepen bij elkaar die bij elkaar wonen. Als afsluiter allemaal nog een heerlijk ijsje buiten opgegeten op 2 verschillende locaties. Iedereen heeft genoten. Nu morgen de 2e groep. Hopelijk net zo’n mooi weer als vandaag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s coronaproof fietstocht dag 1

Sinterklaas rondtoer

Afgelopen week werden de leden en niet leden van kansplus verrast door de Pieten. In de verschillende woongroepen en thuis. Een lichtje voor iedereen in deze moeilijke tijd en een eigen drinkfles voor alle leden. De Pieten zorgden voor de nodige hilariteit en werden met veel plezier ontvangen. De foto’s spreken voor zich.

Foto’s: Jan Leenders en de vrijwilligers van de Gemertse route

Foto’s Sinterklaas rondtoer

Soos – Film middag

Vandaag hebben de kansplussers op 2 plaatsen genoten van de bioscoop. Met popcorn erbij was het net echt.
Vooral in Lieshout werd muisstil gekeken omdat we het geluidskabeltje niet konden vinden. Anders hoorden ze het geluid van de laptop niet. De volgende keer met goed geluid! Dit is voor herhaling vatbaar.
 
Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof
 
 

Soos – Kienen en kleurwedstrijd

Vandaag waren de rollen omgedraaid, werd er in Lieshout gekiend, en in Gemert was er een kleurwedstrijd.
De bewoners van het Laarhuijs waren erg gelukkig in het spel, maar ook super sportief. Toen zij allemaal al een paar keer in de prijzen waren gevallen, gaven zij de anderen de kans om ook nog iets te winnen en deden afstand van hun prijzen.
Iedereen ging uiteindelijk tevreden naar huis met allemaal een prijsje naar keuze. Onze John, die super goed omgeroepen had, mocht natuurlijk ook iets kiezen.

In Gemert werd zeer geconcentreerd gekleurd. Iedereen deed zijn uiterste best om een mooie kleurplaat te maken.
Hennie ging er met de eerste prijs vandoor. Hij glunderde van oor tot oor.
Weer een geslaagde soos middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – kienen en kleurwedstrijd

Soos – weer van start

De soos is weer van start gegaan. In Gemert en Lieshout zoals afgesproken was. In Gemert werd vandaag gekiend nadat er besproken was hoe de afgelopen periode was voor de deelnemers. zoals altijd veel enthousiasme en leuke prijzen.
In Lieshout waren de deelnemers vooral creatief bezig en werden er spelletjes gedaan. Ook daar weer veel blije gezichten en fijn dat ze er weer konden zijn. een van de deelnemers vond de afgelopen periode vooral kl….(piep) Er wordt uitgekeken naar de volgende keer.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – weer van start

Pannenkoeken diner 

Vandaag zijn we gelukkig weer begonnen met leuke activiteiten voor onze leden. Een pannenkoeken diner met inachtneming van de coronaregels. Koks had alles goed geregeld. Alleen kansplus was op het terras aanwezig. Speciaal voor ons waren de koks en de bediening op dinsdag gekomen. Desinfectiemiddel, schermen tussen de tafels en voldoende ruimte. Een gezellige avond met coronaregels is dus heel goed mogelijk. Jan Leenders had een leuke kwis in elkaar gezet die tussen de gangen door voor de nodige hilariteit zorgde. 2 teams eindigden gelijk met 24 van de 25 vragen goed. De troostprijs was voor het team dat de helft van de vragen goed had. Al met al een goed begin van ons nieuwe seizoen in coronatijd.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s pannenkoeken diner

Soos – afsluiting carnavals seizoen 2020

Traditiegetrouw werd vandaag tijdens de soos het carnavals seizoen 2020 afgesloten.
Een geweldig feest geweest. Prins Rico, prinses Eveline en adjudant Marie-Jose hebben het fantastisch gedaan.
Samen met hun raad van elf hebben ze bij alle evenementen acte de presence gegeven en wisten er overal een feestje van te maken.
Ook vandaag bij de soos ging het dak eraf en iedereen genoot met volle teugen.
De Loatbloeiers uit Gemert kwamen nog langs om onze hoogheden uit te nodigen aanwezig te zijn maandag bij de talentenjacht in de Engelenburgt.
Iedereen wilde optreden en DJ Arjan en ceremoniemeester Jan zorgden ervoor dat ook iedereen aan de beurt kwam die dat wilde.
Al met al een heel mooi carnavals seizoen met KansPlus.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – afsluiting carnavals seizoen 2020

Jaarlijkse carnavalsmiddag KansPlus

De club van 100 van de Teugelders verzorgden samen met kansplus de jaarlijkse carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. Het was weer een groot feest. Geweldige sfeer en blije enthousiaste mensen. Prins Rico met prinses Eveline en adjudant Marie-José huldigden verschillende mensen die dit mee mogelijk maken. Prins Luukske de 34e met prinses Caitlyn, prins Luuk de 48e, de burgemeester en zijn vrouw ontvingen een medaille van de kansplussers. Ook de partyfreunden, DJ Jos en Anja van Deursen werden onderscheiden. Natuurlijk werden zoals gebruikelijk ook mensen van Kansplus gehuldigd door de Teugelders. Na de traktatie van de burgemeester kon het dak er weer af. Een geweldige middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s jaarlijkse carnavalsmiddag KansPlus

Soos – sporten bij Coach in Beek en Donk

Zaterdagmiddag 25 januari was sportcentrum Coach in Beek en Donk volledig voor de Soos van KansPLus gereserveerd. Een grote groep leden ging daar onder leiding van Dick vd Biggelaar aan de slag op hun niveau. De vrijwilligers werden geïnstrueerd om mee te helpen en daarmee werd het een actieve middag. Tussendoor lekker even drinken en wat snoepen en dan nog een ronde aan de slag. Een zeer geslaagde middag. Met dank aan sportcentrum Coach.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – sporten bij Coach in Beek en Donk

Carnaval Kansplus van start

Het was bomvol in zaal de Kokse Hoeve bij de bekendmaking van de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders in het Kansplusrijk tijdens Carnaval 2020. Zowel Prins, Prinses als Adjudant wonen in woonvoorziening De Bleek in Beek en Donk.

Carnavalsvereniging de Krulstarte uit De Mortel huurde illusionist Hans Kloek in om na enkele spectaculaire illusies Prins Rico, Prinses Eveline en Adjudant Marie Jose bekend te maken. Een spetterende show waarbij het talrijke publiek onder de indruk was. Prins Jelco d’n Urste van de Krulstarte mocht de nieuwe Prins aankleden maar niet voordat afscheid genomen was van de “oude” Prins Merijn, Prinses Yvonne en Adjudant Luuk. Zij hadden van 2019 een fantastisch feestjaar gemaakt. Het nieuwe carnavalsseizoen staat onder aanvoering van Prins Rico Penninx en Prinses Eveline van Kleef. Zij worden geholpen door adjudant Marie Jose van de Kamp. Zij is in werkelijkheid getrouwd met Rico. Diverse carnavalsverenigingen kwamen hun felicitaties overbrengen evenals wethouder Wilmie Steeghs. Gehuldigd werd ook fotograaf Jo van Es. Dertig jaar was hij present om bij Kansplus de Prins en hun gevolg op de plaat vast te leggen. Een enorm compliment. Na alle plechtigheden brak het feest helemaal los en dat is voor deze mensen met een beperking helemaal geen probleem.

Vier carnavalsmiddagen

Elk jaar wordt met behulp van meerdere carnavalsverenigingen in diverse kernen van de Kansplus regio een geweldig carnavalsfeest gebouwd. Het feest met de Krulstrate was het begin. Op zondag 26 januari is de carnavalsmiddag in Beek en Donk waarbij men te gast is bij De Teugelders van Ganzendonck. Een week voor carnaval zijn de Peeltuuters uit Venhorst de gastheren en op zaterdag met carnaval vindt de afsluiting plaats in Gemert bij de Soos van Kansplus. Met een geheel eigen Raad van Elf zijn al deze carnavalsactiviteiten een enorm feest en succes. Ook Prins Rico, Prinses Eveline en adjudant Marie Jose gaan er weer een fantastisch carnavalsjaar van maken.

Foto’s: Jo van Es en Jan Leenders

Foto’s Carnaval 2020 van start

Soos – inluiden van het nieuwe jaar

Vandaag werd het nieuwe jaar ingeluid bij de Soos van KansPlus. Heel veel plezier, lekkere hapjes en natuurlijk een drankje. Muziek en dans, met andere woorden. We zijn weer gestart. Hoewel er ook even een minder momentje was, toen Arnoud van de trap viel. Gelukkig is alles goed gekomen met Arnoud, en konden de anderen allemaal genieten van de heerlijke dingen die de vrijwilligers gemaakt hadden en is er nog volop gedanst.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Soos – inluiden van het nieuwe jaar

Kerstviering nieuwe stijl zeer geslaagd

De laatste activiteit van Kansplus was de Kerstviering op zaterdag 21 december in Gemert. Dit jaar was door Yvonne Faust en Jacqueline Verhofstad een nieuwe opzet gemaakt. Een Kerstviering voor en door onze mensen met een beperking. Jan Leenders blikte in zijn openingswoord kort terug op het 60 jarig bestaan van onze vereniging waarna de Kerstviering met zang, muziek, verhalen en gedichten kon beginnen. In een bomvolle mooi versierde zaal werden de aanwezigen geraakt door de mooie en altijd sfeervolle Kerstmuziek. Alle gedichten voorgelezen door Lidwina, Martinelle, Irma, Chantal, Gerda, Bianca, Jeroen, Yvonne, Frans, Miranda, Freek en Carla brachten de Kerstboodschap op een mooie wijze over op de aanwezigen. Het gehele orkest van Nooit Gedacht en de drumband brachten mooie nummers waarbij de Mohamed, Anouk, Loek Jan, Bianca, Frans er een extra tintje aan gaven. Na precies een uur kon men gaan genieten van het heerlijke Kerstbrood en de worstenbroodjes. De Kerstviering nieuwe stijl was zeer geslaagd. Een Kerstviering zoals gezegd voor en door onze mensen. Complimenten allemaal.

Foto’s: Jan Leenders

Foto’s Kerstviering KansPlus

Video kerstviering

Kerstfeest KansPlus nieuwe stijl

Vrijdagavond 20 december vond de Kerstavond van Kansplus plaats in de Pelgrim in Mariahout. Samen met carnavalsverenigingen de Heinkneuter uit Mariahout en de Raopers uit Lieshout werd het een sfeervolle en carnavaleske avond. Maar voordat het zover was werden al onze mensen bezocht door de Kerstman. In een grote kring gaf de Kerstman iedereen persoonlijk een hand waarna ze ook allemaal een presentje ontvingen. Voorzitter Ans van de Kerkhof gaf aan dat dit jaar de Kerstman voor het laatst bij Kansplus zou komen. De komende jaren zal zijn neef Sinterklaas de cadeautjes voor alle kernen in Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel voor zijn rekening nemen. De Kerstavond in Mariahout wordt in de nieuwe opzet gezien als de jaarafsluiting van Kansplus. Na de voor onze mensen leuke kennismaking met de Kerstman brak het feest pas echt los.
Prins Eric van de Heikneuters opende het feest met een klein woordje gevolgd door Prins Frank van de Raopers. Samen met hun Prinsessen Ilse en Nathalie. Onze mensen hebben geen alcohol nodig en dus al vroeg op de avond was het een groot feest met polonaise, optredens en een heuse roeiwedstrijd. Bij de traditionele loterij werden de twee hoofdprijzen door de Prinsen getrokken en direct uitgedeeld de overige prijzen kon men zelf bekijken op de daarvoor geplaatste tafels. Reden hiervan was om op deze avond zoveel mogelijk feest te kunnen vieren. Voor al onze mensen en de carnavalsverenigingen was het weer een zeer geslaagde Kerstavond. In 2020 zal het thema van deze avond in kader zijn van het songfestival. Zeer waarschijnlijk zullen onze mensen dan laten zien dat er enorm veel talent aanwezig is. Hierbij wensen wij iedereen heel fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling. TOT 2020!

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Kerstfeest KansPlus

Soos – kerststukjes maken afsluiting 2019

Vandaag was de laatste soosmiddag van 2019. De creativiteit vierde hoogtij.
Hele mooie kerstukjes zijn er gemaakt. Een hele gezellige creatieve middag die voor veel plezier zorgde en mooie kerststukjes om mee naar huis te nemen.
En natuurlijk kon het niet uitblijven, dat de middag werd afgesloten met gezellige muziek en de daarbij horende polonaise.
Iedereen prettige feestdagen en een heel goede jaarwisseling.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – kerststukjes maken afsluiting 2019

Sint Nicolaas bezoekt KansPlus

Vandaag was de Sint te gast bij café de Tapperij in Beek en Donk waar de leden van KansPlus hem verwelkomde met zijn Pieten.
Een kleine 100 cliënten waren naar Beek en Donk gekomen om samen Sinterklaas te vieren. Allemaal kregen ze een cadeautje, en er werd gezonden, gedanst en met elkaar feest gevierd. De organisatie had gezorgd voor koffie of thee met iets lekkers. Gesponsord door “t Bakkertje. Het Sint Nicolaas comité Beek en Donk zorgde voor de aanwezigheid van Sint en zijn Pieten. De ondernemersvereniging van het Heuvelplein sponsorde nog een hele hoop strooigoed. De cliënten hebben een geweldige middag gehad. Dat is waar iedereen het voor doet. Een geslaagd Sinterklaasfeest.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Afsluiting 60ste jubilieumjaar KansPlus

Vandaag werd het 60e jubileumjaar van KansPlus afgesloten. De Eendracht stroomde vol met genodigden, belangstellenden en de leden van KansPlus. De officiële receptie werd goed bezocht en leverde verrassende gesprekken op. Oud bestuursleden gaven met velen acte de présence. De hele middag kon iedereen genieten van veel mooie foto’s van de diverse activiteiten van het afgelopen jaar. Daarna werd er gefeest met een optreden van lokaal talent Tim Manders. Die bracht iedereen in de sfeer om te feesten. Daarbij geholpen door de aanwezige carnavals verenigingen die spontaan een polonaise inzetten. Na dat optreden was het podium en de microfoon voor iedereen die zelf wilde zingen en/of karaoke wilde laten horen. De sfeer was top zoals altijd. Een leuke verrassing voor het bestuur was de mooie nieuwe mascotte in de vorm van Bob de Bouwer gemaakt door Eric van Eijk. Deze nieuwe mascotte deed meteen volop dienst in de leuke fotohoek. Daar kon iedereen al dan niet verkleed zich laten vereeuwigen als herinnering aan dit mooie feest. Een hele mooie afsluiting van dit jubileumjaar waar iedereen met veel plezier op terug kijkt.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s afsluiting 60ste jubilieumjaar KansPlus

Soos – kaarsen maken

Het Thomashuis in Erp was vandaag de locatie waar de soosbezoekers naar toe gingen om de middag door te brengen.
De activiteit die op het programma stond was kaarsen maken. Platen was in diverse mooie kleuren lagen klaar om gebroken te worden in mooie kleine stukjes.
Een rustgevend werkje dat breken van de was. Daarna werden de potjes gevuld met verschillende kleuren en soms met een enkele kleur.
Afgevuld met hete doorzichtige was konden de kaarsen afkoelen. Ondertussen was er gelegenheid om heerlijk wat te drinken en te snoepen.
Tot slot werden de kaarsen mooi ingepakt, en kwamen de kleurtjes en kleurplaten voor de dag voor de liefhebbers.
Iedereen heeft genoten van een hele leuke activiteit. Bedankt Ciska en Dennis voor de gastvrijheid.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – kaarsen maken

Muziekfeest Mariahout

Muziekfeest in Mariahout op zaterdag 26 oktober. Een feest met optredens van “Nooit Gedacht”, Dê Vêlt Op, dansen o.l.v. Ellen Tappel, Feest DJ Stayfan, Party Jockey Tim entertainment en de Medleys.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Muziekfeest Mariahout

Feestavond knalt de pan uit

De jaarlijkse feestavond van kansplus voor de cliënten was een groot succes. Ruim 80 kansplussers genoten van een heerlijk diner bij de Coxse Hoeve. Daarna ging het feest los met onze eigen DJ Arjan, die er zoals altijd weer een knalfeest van maakte. De vloer was bijna te klein voor iedereen die mee wilde dansen.
Met zijn allen werd er uitbundig lang zal ze leven gezongen voor ons bruidspaar Rico en Marie-Jose die gisteren precies 6 jaar getrouwd waren.
Het was weer een super gezellige avond.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s feestavond KansPlus

Soos – Kabouters schilderen

Een mooie zonnige zaterdagmiddag voor een leuke soos activiteit. Kabouters schilderen voor het kabouterbos in Lieshout. De deelnemers hebben zoals elke keer, genoten van de gastvrijheid van Jo en Theo. Drinken, appelflappen, koffie en thee, overal was weer voor gezorgd. Jammer dat dan een aantal cliënten dat moeten missen omdat de leiding de taxi niet goed geregeld heeft. Consequentie, een aantal cliënten die overstuur zijn en zich zorgen maken omdat hun maatjes maar niet op komen dagen. Vrijwilligers die staan te wachten en na 1,5 uur via de taxicentrale te weten komen, dat de betreffende cliënten niet meer komen. Heel jammer en onnodig. Ook op deze deelnemers was gerekend voor een leuke middag. Hopelijk lukt het de volgende keer wel om te zorgen dat ze mee kunnen doen met de activiteiten die voor hun georganiseerd worden. Dat de aanwezige cliënten hebben genoten, daarvan getuige de mooie foto’s weer.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Soos – Kabouters schilderen

Regiofeest groot succes

Het regiofeest van Gemert-Laarbeek-Boekel en Asten-Someren-Deurne was een groot succes.
Poppentheater Kris-Kras beet de spits af en bracht het publiek in de stemming voor een feestje, met de nodige goocheltrucs en het verhaal van het feest van de Koning en KansPlus.
Het was een dolle boel bij La Compagnie in Boekel. De optredens van de “special stars, en de vrolijke noot” uit Asten, en het optreden van de dansers van Gemert-Bakel liet zien wat de deelnemers allemaal kunnen.
De mooiste dansen en een gezellig stuk muziek dat de aanwezigen weet mee te trekken en te motiveren om vooral mee te doen in het geheel.
Na het optreden van “Jody Bernal” ( Freek, Kim en Andrea ) die tijdens het songfestival van ORO de eerste prijs in de wacht sleepten, ging het dak eraf met de Party Freunden.
Het 60 jarig jubileum van KansPlus werd zeker eer aan gedaan.
Alle aanwezigen hebben genoten van hetgeen er geboden werd. Een geslaagd feest.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Regiofeest

Soos –  naar de Sprenk in Handel
Zaterdag kwam een select groepje van Soos Kans Plus de natuur ontdekken bij natuurcentrum de Specht in Handel.
Vol enthousiasme werd er met de eigen mobiele telefoons vastgelegd wat er te zien was in de natuur. Zodra de zon er was kwamen de vlinders volop tevoorschijn en kikkers waren er volop. Helaas waren door de droogte al veel bloemen uitgebloeid, maar degene die er toch nog stonden werden extra bewonderd.
Ook de loopbrug over de Peelse Loop was een spannende uitdaging (voor degenen die durfden )
We gingen nog op zoek naar paddenstoelen samen en zo werd de wandeling nog wat langer en gingen we een stukje buiten het mooie natuurterrein.
Net buiten het terrein van de Specht werd er een pauze gehouden met chips en drinken om even naar de motorcross training te kijken. Dit was wel spannend de crossmotoren die zo dichtbij voorbij kwamen geknetterd!
Het was een erg gezellige middag met veel leuke vragen over de natuur maar ook over vele andere dingen en met veel leuke en trotse persoonlijke verhalen en over andere activiteiten van KansPlus.
Na de wandeling van ruim 2 uur was er nog tijd voor koffie, thee en koekjes bij het informatiegebouwtje van de Specht .
De regen die af en toe viel mocht de pret en het enthousiasme niet drukken gelukkig.
Het was een gezellige middag met KansPlus in Handel!
Met dank aan Jeanette Renders voor heet artikel en de foto’s.

Foto’s: Jeanette Renders

Foto’s Soos – naar de Sprenk in Handel

BBQ voor de vrijwilligers

Een keer per jaar worden de vrijwilligers van KansPlus zelf in de watten gelegd, voor het werk dat ze het hele jaar belangeloos doen voor alle leden van KansPlus. Met z’n allen bij elkaar, lekker eten, bijkletsen en elkaar weer beter leren kennen. Een gezellige avond voor een enthousiaste groep mensen, die met elkaar heel veel leuke dingen doen voor anderen, en dit keer even voor zichzelf. Cafe zaal de Tapperij was het decor, en de BBQ was heel goed verzorgd. We hebben genoten

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s BBQ Vrijwilligers

Soos – eerste uitje na de zomer jeu de boules en bbq bij Thomashuis in Erp

Vandaag gingen we voor de opening van het soos seizoen de brug van Keldonk over om naar het Thomashuis in Erp te gaan.
Daar werden we hartelijk ontvangen door Dennis en Ciska Dijkgraaf met hun staf.
Een spannend jeu de boule toernooi gevolgd door een overheerlijke BBQ.
Aan alles was gedacht. Voor iedereen voldoende drinken met deze tropische temperaturen.
Leuke prijzen voor de deelnemers en overheerlijk eten.
Een geweldige start van het soos seizoen.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Thomashuis in Erp

Soos – zomer afsluiting

De laatste soosmiddag voor de vakantieperiode is vandaag afgesloten met een gezellige middag op het kunstlokaal. De clienten hebben allemaal lekkere hapjes gemaakt met elkaar, en de begeleiding zorgde voor een drankje. Familieleden en begeleiding kwamen halverwege de middag naar het kunstlokaal om samen de vakantie in te luiden.

Iedereen een hele fijne vakantie, en tot 24 augustus. Dan beginnen we weer met de soos.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s zomer afsluiting

Spellenmiddag met Sparta 25

De spellenmiddag in samenwerking met Sparta 25 in verband met het 60 jarig jubileum van KansPlus was een groot succes. De vele vrijwilligers van zowel KansPlus als Sparta zorgden ervoor dat alle spellen bemand waren en de deelnemers op een goede manier begeleid werden. Iedereen kon op zijn eigen niveau meedoen. Allemaal kampioenen zei voorzitter Ans van de Kerkhof. Alle deelnemers ontvingen een oorkonde en onder het genot van een frietje met een snack en wat drinken werd een gezellige middag afgesloten.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s spellenmiddag Sparta 25

Soos – Kabouterbos Lieshout

Vandaag was er een speciale soosmiddag. Met de polderexpres gingen we richting het Kabouterbos bij Jo van de Biggelaar.
Tijdens het ritje daar naar toe werd er gezellig meegezongen met de muziek.
In het kabouterbos aangekomen was het tellen geblazen. Tara telde maar liefst 155 kabouters in alle soorten en maten.
Theo had al gezorgd voor een gezellig vuurtje. Daar mochten marsh mellows boven geroosterd worden.
Heerlijk was dat. Uit een mooie kabouter kon ranja getapt worden.
Koffie en thee kon volop gedronken worden en er was van alles te zien.
Na nog een heerlijk zakje chips te hebben gehad, was het tijd om weer in de polder expres te gaan zitten en terug naar Gemert te rijden.

Een heerlijk relaxte middag.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Kabouterbos Lieshout

25 jarig jublieum – Miranda Siroen

Miranda Siroen werd vrijdag 24 mei door werkgever Senzer in het zonnetje gezet.

Al 25 jaar werkt Miranda met veel inzet en plezier daar. Werkleider Jan vertelde dat in elk functioneringsgesprek terug komt dat Miranda een enthousiaste en prettige medewerker is. Senzer bood Miranda een receptie aan met warm buffet. De collega’s en genodigden genoten volop. Chantal, een van de collega’s en vriendin van Miranda mocht de gouden speld bij Miranda opspelden. Een mooi jubileum.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s jubileum Miranda Siroen

Soos – Bezoek dierenpark ’t Regter-eind

Zaterdag 11 mei zijn we met de Polder express naar dierenpark ’t Regter-eind geweest in Beek en Donk. Het was lekker weer en er werd lekker gezongen tijdens het ritje in de Polder express. Bij het dierenpark je eerst lekker wat gedronken en daarna lekker geknuffeld met de jonge geitjes en een wandeling door de grote wei waar verschillende dieren te zien waren, eenden, ganzen, duiven, alpaca’s, hertjes etc. Het was een gezellige middag.

Foto’s: Yvonne, Arnoud en Anne

Foto’s bezoek dierenpark

Soos – Bezoek snoeperij Jantje en wasserij Jaantje

Zaterdag 13 april zijn we met de cliënten van de soos van KansPlus te gast geweest bij snoeperij Jantje en wasserij Jaantje in Aarle-Rixtel. Een mooie interessante rondleiding bij Jaantje werd verzorgd door Freek. Enthousiast vertelde hij over zijn werkzaamheden en die van zijn collega’s. Yvonne vertelde over alle werkzaamheden bij snoeperij Jantje en zorgde dat onze leden alles te zien kregen. Mooi was het dat Nicoline, een van de collega’s van Freek en Yvonne vandaag op haar verjaardag speciaal kwam werken om de workshop voor onze leden te doen. Met zijn allen mochten zij een heerlijke snoepspies maken. We hebben weer genoten van alle mooie momenten.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Snoeperij Jantje en wasserij Jaantje

Diploma dansen KansPlus

Vrijdag 12 april was voor de dansgroep van KansPlus een spannende avond.
Na 20 danslessen gingen zij vanavond voor het diploma.
De spanning werd er een beetje afgehaald met de warming-up die dansleraar Jan vd Eijnde door iedereen liet doen.
Wethouder Wilmie Steeghs en Jan zelf openden de avond met een mooie foxtrot.
Daarna begon de eerste groep met de verplichte dansen om het certificaat te kunnen bemachtigen.
Tijdens de pauze werd het publiek verrast met een schitterend optreden van Freek, Andrea, Petra en Kim. Zij deden hun act waarmee zij in Deurne tijdens het songfestival de eerste plaats hebben gehaald. Jody Bernal met zijn backing vocals en het nummer Que si, Que no.
Een weergaloos optreden. Zij maakten de vloer vrij voor de 2e groep dansers.
Ook deze groep liet zien wat zij afgelopen seizoen allemaal hebben geleerd. Iedereen is geslaagd, en kreeg uit handen van de wethouder hun certificaat. De nieuwe wisselbeker is dit seizoen voor het eerst gewonnen door Marijke van Wulffelé.
Een hele leuke avond met veel enthousiast publiek.

Foto’s Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s diploma dansen

Soos – Jeu de boules in Gemert

Zaterdag 30 maart hebben we met in totaal 23 personen jeu de boules gespeeld bij Gemert De Boules. Ondanks dat het zonnetje aanwezig was hebben we toch op de binnen gespeeld, omdat de wind net nog wat te koud was. Met in totaal 6 teams gingen we van start. Iedereen had er veel plezier in en alles was prima verzorgd. Een gezellig middag met veel lol.

Foto’s: Anne van den Berg

Foto’s jeu de boules Gemert

Opening van het jubileumjaar. 60 Jaar KansPlus regio Gemert-Laarbeek-Boekel

Zondag 17 maart was een geweldige dag met de vrijwilligers en de cliënten van KansPlus. De officiële opening van het jubileumjaar. 60 Jaar KansPlus regio Gemert-Laarbeek-Boekel. Het orkest Nooit Gedacht met alle vrijwilligers werden in een heel herkenbaar tenue gestoken. Ook alle andere vrijwiliigers zijn met hun nieuwe kleding heel herkenbaar als vrijwilliger. De 25 jarige jubilarissen Claire en Tanja ontvingen de oorkonde die hoort bij 25 jaar muzikant zijn, en werden natuurlijk in de bloemetjes gezet. De modeshow met als hoogtepunt het bruidspaar Yvonne en Thijs was een groot succes en een feest om bij te zijn en te mogen meemaken. Onze cliënten die als volleerde mannequins hun bij Yours Fashion uitgezochte kledingset showden, de rolstoelmodellen van Netstitch, die heel duidelijk maakten, dat ook rolstoelers modieus .en galant gekleed kunnen gaan. Het was fantastisch. Iedereen die meegewerkt heeft aan deze dag heeft ervan genoten. De belangstelling van het publiek was boven verwachting groot. Wethouders Joan Briels en Monica Slaets van de gemeente Laarbeek openden de modeshow door de catwalk te bewandelen. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Mario van Dinther en Ans van de Kerkhof. Iedereen bedankt voor alle inzet en op naar ons volgende evenement in het kader van het 60 jarig bestaan.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s opening van het jubileumjaar

Soos – Poppentheater Kris-Kras

Vandaag werd er getoverd in het kunstlokaal tijdens de soosmiddag van KansPlus.
Poppentheater Kris-Kras zorgde dat de leden van KansPlus helemaal in hogere sferen terecht kwamen. Arnoud en Karin werden tot assistenten gebombardeerd en dat deden ze heel goed.
In de poppenkast was iemand jarig, en daarvoor moest natuurlijk eerst versierd worden.
De tovertrucs sloegen goed aan bij het aanwezige publiek. Nadat er voor een versnapering en wat drinken gezorgd was, doofden de lichten en was de focus helemaal gericht op de poppenkast.
De koning die jarig was moest verrast worden. Uiteraard ging dat met allerhande perikelen gepaard. De leden van KansPlus zaten helemaal in het verhaal en deden volop mee met de spelletjes en trucjes die Jan Klaassen in petto had. Opnieuw een zeer geslaagde soosmiddag.
Morgen beloofd ook een fantastische dag te worden met de muzikale modeshow in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Optredens van Nooitgedacht en mooie setjes kleding die door onze cliënten geshowd worden. Tot morgen allemaal.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s poppentheater Kris-Kras

Carnavalsmiddag Soos

Zaterdagmiddag 2 maart werden de Carnavalsactiviteiten georganiseerd door Kansplus regio Gemert afgesloten bij hun eigen Soos. Zoals elk jaar wordt het programma volledig ingevuld door optredens van eigen bodem en optredens genoeg. Vanaf het begin was het één feest waarbij Prins Merijn, Prinses Yvonne en Adjudant Luuk wederom lieten zien dat ze wel van een feestje houden. Dj Arjan zorgde voor de hele muzikale omlijsting en Jan Leenders kondigde onze artiesten aan. Door hem werd ook de organisatie op het podium geroepen waarbij ze met ondersteuning van de hele zaal ook hun muzikale bijdrage mochten leveren met het nummer Brabant van Guus Meeuwis. CV de Laotbloeiers brachten nog een bezoek aan onze carnavalsmiddag en zij ontvingen van onze Prins, Prinses en Adjudant een onderscheiding. De middag werd afgesloten met een woord van dank aan Prins Merijn, Prinses Yvonne en Adjudant Luuk. Zij hebben veel indruk gemaakt en gezorgd voor een zeer geslaagd Carnaval 2019. Zoals elk jaar sloten we de middag af in een grote kring waarbij we gezamenlijk “We Walk Alone” van Lee Towers zongen. Carnaval 2019 zit er voor Kansplus weer op. Bedankt iedereen en ALAAF

Een super geslaagde carnavalsmiddag in Boekel

Bij de 55 jarige carnavalsvereniging de vliegenmeppers in Boekel ging het dak eraf zoals gebruikelijk tijdens de jaarlijkse carnavalsmiddag voor de leden van KansPlus. Vorst Ruud d’n Urste met zijn prinses Karin deelden onderscheidingen uit aan Prins Merijn, Prinses Yvonne en Adjudant Luc van kansPlus. De jubilerende carnavalsvereniging had een mooi actief programma in elkaar gezet.
De mysterie gasten, bekend van het programma “Boerin zoekt man” ofwel Michelle en Maarten waren aanwezig en niet alleen dat, ze gingen met ieder die dat wilde met veel plezier op de foto. Ook de lange polonaise schuwden ze zeker niet. Samen met de kansplussers werd er gehost, gezongen en veel plezier gemaakt. De Peeltuuters zakten af naar Boekel en zijn volgend jaar weer aan zet om deze middag te organiseren. Het hoogwaardigheidstrio van KansPlus ontving ook van de Peeltuuters onderscheidingen en deelde zelf ook onderscheidingen uit. Buiten was het prachtig weer, en binnen kon de gezelligheid niet op. Alle zangers en dansers kwamen ruimschoots aan bod om hun talenten te laten zien. Aan het eind van de middag ging iedereen voldaan naar huis.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Carnaval Boekel 2019

Soos- sportmiddag bij Coach

Deze keer geen Soos in Den Dorpel, maar bij sportcentrum Coach in Beek en Donk. Met zo’n 12 deelnemers die in 2 groepen werden verdeeld konden we beginnen. Na een goede warming up waren de spieren warm genoeg om aan wat kracht en conditie training te doen.

Er werd flink gesport en iedereen had het naar de zin. Na een korte pauze met wat drinken en lekkers was iedereen weer gemotiveerd om nog een laatste rondje te doen.

Nog een keer laten zien wat ze kunnen, wat was het een gezellige sportieve middag.

Dick bedankt voor de gastvrijheid en de training.

Foto’s: Anne van den Berg

Foto’s sportmiddag Soos

Carnaval Beek en Donk 2019

De carnavalsmiddag in Beek en Donk traditie getrouw georganiseerd door de club van 100 in samenwerking met de nei prinsen en de Teugelders van Ganzendonck was weer druk bezocht en erg gezellig. Prins Merijn, Prinses Yvonne en Adjudant Luc met hun gevolg zorgden voor volop gehos en gedans en meezingen op de dansvloer. Verschillende artiesten traden op samen met de Party Freunden. DJ Jos Vogels zorgde dat het geluid steeds in orde was. Burgemeester Frank van der Meijden zorgde nog voor een blad vol “vitamine “. Alle leden en carnavalsvierders werden voorzien van een snoepzak, die gretig werd aangenomen. Iedereen genoot volop van deze mooie middag.
De fotolijst was erg in trek en steeds bezet. Iedereen wilde wel op de foto in de lijst. Opnieuw een geslaagde carnavalsmiddag voor de leden van KansPlus.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Foto’s Carnaval Beek en Donk 2019

Carnaval Gemert 2019

Het carnaval is weer in alle hevigheid losgebarsten bij KansPlus. Traditiegetrouw vindt de wisseling van de wacht plaats bij de Kokse Hoeve in Gemert.

Prins Martijn, prinses Emma en adjudant Berry gaven de scepters over aan het nieuwe trio voor 2019. Martijn, Emma en Berry bedankt voor het afgelopen carnavals seizoen.

Prins Merijn, prinses Yvonne en adjudant Luuk zijn de nieuwe hoogwaardigheidsbekleders, samen met de raad van Elf maken zij het carnavals seizoen voor KansPlus. Ze namen hun taken meteen heel serieus en starten enthousiast. Een geweldige avond. Veel gezelligheid en drukte. Op muziek van de Notenknaauwers, en medewerking van de Drumknaauwers met hun hele gevolg, inclusief de jeugdprins en prinses barst het carnaval 2019 los. Wethouders Anke van Extel en Wilmie Steeghs van de gemeente Gemert feesten met ons mee. Prins Merijn, prinses Yvonne en adjudant Luuk kregen een presentje aangeboden namens de gemeente.

Het was een super gezellige start van de reeks carnavalsactiviteiten. Op naar de carnavalsmiddag met de Teugelders van Ganzendonck in Beek en Donk op 10 februari.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof en Jo van Es

Foto’s Carnaval Gemert 2019

Soos schildermiddag 2019

Vandaag stond de soosmiddag in het teken van schilderen door onze talenten. Het ene na het andere mooie schilderstukje verscheen op het witte doek. Kleurrijk en creatief wisselde elkaar af, en al snel lag de tafel vol met prachtige schilderstukjes. Het was weer een gezellig samenzijn met een leuke bezigheid.

Foto’s: Marcel vd Kerkhof

Foto’s schildermiddag

Soos Nieuwjaarsmiddag 2019

2019 is al meteen gezellig en vol plezier gestart met de eerste soosmiddag. Enthousiast werd er meegezongen en gedanst met de muziek.
Bij iedereen gingen de oliebollen, koeken, chocolademelk met slagroom er goed in.
De gasten genoten volop van de aanwezige lekkernijen voor de start van het nieuwe jaar.
Ondertussen werd er gesjoeld, gekleurd en gepuzzeld. Natuurlijk werd er ook geproost met een glaasje bubbels op het jubileumjaar van KansPlus.

Iedereen had het goed naar zijn zin, en het was veel te snel 16.30 uur. Volgens Jarno, “het lijkt alsof ik pas net hier ben en nu is de taxi er al weer”.

Foto’s: Marcel v.d. Kerkhof

Kerstviering KansPlus in Gemert 2018

Ook in Gemert werd er een kerstviering georganiseerd in Den Dorpel, waar ook altijd de Soos is. Het was een gezellige middag, waar iedereen van genoten heeft.

Kerstviering KansPlus in Lieshout 2018

Carnaval in kerstsfeer, de Kerstman. KansPlussers en de carnavalsverenigingen van Lieshout en Mariahout maken overal een feestje van. Bij de Koekoek in Lieshout ging het dak eraf tijdens de kerst feestavond. De kerstman deelde zijn cadeautjes uit. en
Carlo Donkers zong verschillende nummers die uit volle borst werden meegezongen.
De polonaise kon ook niet uitblijven natuurlijk. De sfeer zat er vanaf het begin goed in.

Soos karaoke middag

De laatste Soos middag van 2018 is afgesloten met een gezellige karaoke middag. In het begin moest iedereen er nog inkomen, maar daarna werd er volop gezongen.

Sinterklaas Beek en Donk 2018

Ook dit jaar kwam Sinterklaas met zijn zwarte Pieten naar de leden van KansPlus in Beek en Donk bij ’t Huukske om iedereen een cadeautje te brengen.Gezellig druk en veel enthousiasme. Geweldige om al die vrolijke gezichten te zien.

Soos spellen middag 2018

Afgelopen zaterdag hebben we een gezellige spellen middag gehad bij de Soos. Er waren verschillende spellen om te spelen, ganzenbord, jenga, pokeren, puzzelen, joelen etc. Iedereen had veel plezier en had je even geen zin om een spel te spelen kon er lekker gekleurd worden. Een geslaagde middag.

Sinterklaas Gemert 2018

Ook dit jaar kwam Sinterklaas met zijn zwarte Pieten naar de leden van KansPlus in Gemert bij de Coxse Hoeve om iedereen een cadeautje te brengen. De Sint werd verrast met vele optredens. Zang, dans, rap en mooie tekeningen neemt hij mee op zijn verdere reis door Nederland. De zwarte Pieten hebben net als de leden van KansPlus genoten van alle optredens en zetten telkens weer hun beste beentje voor om mee te dansen op de muziek van de Notenknauwers.

Foto’s Nooit Gedacht – Leef je in, Leef je uit 2018

In de Dreef in Aarle-Rixtel werd zondag 4 november de beleefdag “Leef je in, Leef je uit” georganiseerd. De beleefdag heeft als doelstelling om de mogelijkheden van iedereen te ervaren en zo de participatie te bevorderen. Tijdens deze dag werden diverse sport- en vrije-tijdsdemonstraties gegeven en konden bezoekers genieten van bijzondere livemuziek en optredens. Natuurlijk kon Nooit Gedacht hier niet ontbreken en hebben ze een mooi optreden gegeven.

Foto’s Soos Boerenbondsmuseum 2018

Foto’s Soos Dierenpark Huize Padua 2018

Zaterdag 6 oktober zijn we met de Soos met de polder express naar het dierenpark van Huize Padua gebracht. Het was een geweldige mooie zonnige dag, dus het kon niet op. Na heel wat dieren te hebben gezien en geknuffeld zijn we weer teruggebracht naar Gemert met de polder express. Iedereen heeft een geweldige middag gehad.

Foto’s Soos vissen 2018

Zaterdag 8 september waren we met de Soos weer welkom bij visvereniging HSV ’t Sluisje in Lieshout. Na eerst wat drinken en een lekkere koek kon het vissen beginnen. Al snel werd er een mooie vis gevangen en er volgde er gelukkig nog wat meer. Voor sommige werd het geduld wel op de proef werd gesteld, maar uiteindelijk vond iedereen het een gezellige en geslaagde middag.

Foto’s Jaarlijks uitstapje KansPlus 2018

zaterdag 1 september was het jaarlijks uitje voor vrijwiilgers en ouders van cliënten.

Foto’s BBQ vrijwilligers KansPlus

vrijdag 31 augustus werd er een BBQ georganiseerd voor alle vrijwilligers van KansPlus.

Foto’s Nooit Gedacht – Dagje Efteling 2018

Zaterdag 25 augustus heeft Nooit gedacht 2 optredens verzorgd in de Efteling. Met veel succes. Veel publiek bleef staan en genoot van het optreden. Spontaan werden er polonaises ingezet en het applaus was hartverwarmend. De rest van de dag mochten de leden van nooit gedacht genieten en gebruik maken van alle attracties  in de Efteling. Er waren voldoende vrijwilligers om te begeleiden, zodat er volop gelegenheid was om rekening te houden met de verschillende voorkeuren en tegenzin van de leden van het orkest. Een geslaagde dag.

Foto’s Soos kook middag voor familie en vrienden

De laaste Soos middag voor de zomer werd er weer heerlijk gekookt. Deze keren mochten familie en vrienden komen om het samen op te eten. Er was een flinke opkomst, maar gelukkig was er voldoende voor iedereen. Na een lekker vers gemaakt soepje was er een heerlijke macaroni schotel en nog verschillende wraps en andere lekkere hapjes. Het was een gezellig middag en iedereen heeft ervan genoten.

Foto’s Nooit Gedacht – Muziektuinpodium

Het optreden van orkest Nooitgedacht was een succes. Het weer werkte mee om te zorgen dat het publiek genoot van het optreden. Er werd een variëteit van hun repertoire ten gehore gebracht, zowel muzikaal als vocaal. Diverse artiesten van het orkest brachten nummers ten gehore van Roger Withaker, Claudia de Breij en anderen. Het aanwezige publiek was zeer positief over het orkest van KansPlus. De jarige Rieky Penninx kon het niet laten om op haar verjaardag gewoon mee te doen met het optreden. Haar bijdrage aan Nooit Gedacht had voorrang op het vieren van de verjaardag. “Ik vier mijn verjaardag gewoon hier” aldus de jarige. John moest helaas vanaf de brug zijn bijdrage leveren op de drum, omdat het niet lukte om hem op het podium te krijgen. Niets kan het enthousiasme dempen en alles gaat gewoon door.

Foto’s Soos middag Brabantse Kluis

Met de polder express vanuit Gemert een gezellig ritje naar Aarle-Rixtel de Brabantse Kluis. In de stallen bij de koeien gekeken en een lekkere wandeling door de tuin gemaakt. Nog een bezoekje gebracht aan de lourdes grot en daarna met z’n allen gezellig nog wat gedronken. Waarna we na een heerlijke zonnig middag weer terug naar gemert gingen met de polder express.

Foto’s Outdoor Laarbeek KansPlus

Ondanks de lage opkomst een geweldig leuke middag gehad bij Outdoor Laarbeek. Voor sommigen was het eng om de hoogte in te gaan, maar hebben dit uiteindelijk toch gedaan. Voor anderen kon het niet hoog en snel genoeg.

Foto’s Familie-broer en zussendag

Zaterdagmiddag 12 mei organiseerden we onze jaarlijkse familie-broer en zussendag. Met ruim 40 personen waren we te gast bij Nia Domo in Boekel. Na de inschrijving begonnen we om half drie met het bowlen. Het ging er heel fanatiek aan toe. Na het bowlen was er een DJ van Teen Events en werd er veel gebruik gemaakt van het karaoke zingen. Dat Ans en Jan beter kunnen besturen dan zingen bleek deze middag weer eens. Uiteraard werd iedereen ook nog verwend met een bordje frites en een lekkere snack. Het was een leuke middag, georganiseerd door Kansplus Gemert-Bakel-Boekel-Laarbeek.

Foto’s Regiofeest KansPlus

Het eerste gezamenlijk georganiseerde regiofeest van KansPlus Asten-Someren-Deurne en Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel is een feit, en meteen een succes.
De orkesten van beide regioafdelingen traden op voor het ruimschoots aanwezige publiek in het cultureel centrum in Deurne.
Nooit gedacht opende het feest met een optreden. Daarna was de beurt aan de dansgroep van Asten-Someren de Special stars.
Tussendoor was er ruimte om wat te drinken en te ontspannen met muziek van de DJ. Percussiegroep de Vrolijke Noot wist het publiek de liedjes van vroeger uit volle borst mee te laten zingen.
Nooit gedacht bracht nog een aantal mooie nummers van hun repertoire ten gehore en de DJ sloot de middag af met vrolijke muziek.
De voorzitters van de regio afdelingen Fons van de Gevel en Ans van de Kerkhof dankten iedereen voor hun inbreng en aanwezigheid, en maakten meteen bekend van dit regio feest een jaarlijks terugkerend festijn te willen maken.
Ook verdere samenwerking wordt niet uitgesloten.

Foto’s Soos sportmiddag bij sportcentrum Coach

Zaterdag 14 april kwam iedereen van de Soos samen bij sportcentrum Coach in Beek en Donk i.p.v. normaal bij Den Dorpel in Gemert. Deze middag bestond namelijk uit een sportieve middag. Na een warming up werden er in koppeltjes verschillende oefeningen gedaan. Het was een erg gezellige middag en er werd fanatiek meegedaan. Iedereen heeft genoten.

Foto’s Afdansen 2018

Op 30 maart was het zover, het afdansen in Gemert. Het was voor de meesten erg spannen, iedereen deed voor meer dan 100% zijn best om het danscertificaat te bemachtigen. De prijsuitreiking was voor velen erg spannend, maar uiteindelijk was iedereen geslaagd en sloeg de spanning om in blijdschap.

Iedereen heeft weer volop genoten van deze avond.

Foto’s Soos dierenpark met de polder express 2018

Na een vrolijk ritje met de polder express arriveerden onze leden bij Dierenpark ‘t Regter Eind in Beek en Donk. Daar stond de koffie en thee klaar met een heerlijke koek erbij. Voor degenen die geen koffie en thee lusten was voor ranja gezorgd.

Cor en Jetske splitsten de groep in tweeën en vertelden ieder over de dieren. De jonge walabi die af en toe bij moeder uit de buidel piepte stal de show. Iedereen heeft genoten van de dieren. Mooie hanen en kippen. Pony’s kalkoenen en natuurlijk koe Paula. Een geslaagde en leuke middag.

Foto’s Soos kook middag 2018

Foto’s Carnaval Boekel 2018

Foto’s Carnaval Beek en Donk 2018

Foto’s Bekendmaking Prins en Prinses Carnaval 2018

Foto’s Sinterklaas Beek en Donk 2017

Foto’s Sinterklaas Gemert 2017

Foto’s Jubileumconcert 25 jaar vrouwenband “Permanent” 2017

Foto’s Sportactiviteit met ORO i.s.m. Laarbeek actief

Foto’s Para Musica dag 2017

Foto’s Carnavalsavond dansclub Gemert 2017

Foto’s Carnaval 2017

Foto’s Kerstviering 2016

Foto’s Sinterklaas 2016

Foto’s Soos vissen 2016

Foto’s Familiedag 2016

Carnaval_2016 Boekel (24) Carnaval_2016 Boekel (25) Carnaval_2016 Boekel (18) Carnaval_2016 Boekel (14) Carnaval_2016 Boekel (13) Carnaval_2016 Boekel (12) Carnaval_2016 Boekel (3) 2016_Carnaval Kansplus (50) 2016_Carnaval Kansplus (45) 2016_Carnaval Kansplus (42) 2016_Carnaval Kansplus (43) 2016_Carnaval Kansplus (41) 2016_Carnaval Kansplus (35) 2016_Carnaval Kansplus (33) 2016_Carnaval Kansplus (18) 2016_carnaval Beek en Donk (27) 2016_carnaval Beek en Donk (22) 2016_carnaval Beek en Donk (18) 2016_carnaval Beek en Donk (3)

Kansplus regio Gemert organiseert allerlei activiteiten voor onze mensen met een beperking. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • De soos
  • De jaarlijkse carnavalsavonden
  • Kienavonden
  • Optredens muziekgroep Nooit Gedacht
  • Voorlichtingsavonden
  • Kerstviering in Gemert
  • Plaatselijke kerst- of sinterklaas-vieringen
  • Jaarlijkse ontmoetingsdag
  • Jaarlijks uitstapje